Gość: kasia IP: *.metronet.pl 30.12.06, 10:03 j/w Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 10:12 czerniakowi i zmarszczkom to nie będzie przeszkadzało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 10:53 Jeśli tylko nie leje ci sie z nosa i nie masz gorączki to możesz iść. Ja nie raz byłam. A xyz twoje czerniaki i zmarszczki nikogo tu nie obchodzą Ja korzystam z solarium od wielu lat i nie mam żadnych zmarszczek ani tym bardziej czerniaka. Umiar jest receptą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:05 A xyz twoje czerniaki i zmarszczki nikogo tu nie obchodzą Ja korzystam z solarium od wielu lat i nie mam żadnych zmarszczek ani tym bardziej czerniaka. Umiar jest receptą. twoja głupota jest przerażająca, twoja bezmyślność jest porażająca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatta Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:14 Wiecie co? Mam dośc czytania na tym forum uwag na temat czerniaków itp. przy jakichkolwiek postach dotyczących solarium. N i e p r z e s a d z a j m y. Zgadzam sie z postem koleżanki : umiar jest receptą!!!! Jeżeli ktoś leży kilka razy w tygodniu po kilkanascie minut, to oczywiście ryzyko choroby jest duże, ale są osoby, które uczęszczaja na solarium dwa razy w miesiącu na 10 minut. Uważam, że taka dawka promieni jest równa promieniom słonecznym, na jakie jestesmy w porze letniej narażeni codziennie. Naprawdę nie demonizujmy! A co do przeziebienia i solarium, to uważam, że lepiej przeczekać i pójśc w pełni zdrowym, bo niebezpieczne jest wychodzenie z rozgrzanego łóżka na niskie temperatury panujace na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:25 to nie czytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=54528554&a=54579016 oraz uroczy fragment ze strony o czerniaku Warto podkreślić, że niektóre solaria emitują promieniowanie ultrafioletowe kilka razy silniejsze niż australijskie letnie słońce w samo południe. to powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatta Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:26 Jak sie leży zabyt długo, to na pewno. Sama nie jestem zwolenniczką solarium, ale nie lubię też zakrzykiwania innych i uświadamiania na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:12 Otóz to. Czerniaka dostać można i od słońca i nawet osoba nie opalająca się może go dostać. To jest choroba skóry. Trąbi sie o tym że jak ktoś ma dziwne znamiona i one się powiększają to trzeba iść do lekarza! A nie na solarium. Jeśli ktoś jest zdrowy, z solarium korzysta raz na jakiś czas to nic mu nie bedzie. Gdyby solaria były tak szkodliwe to by wszystkie zamknęło Ministerstwo Zdrowia. Teraz solaria mają okresowe przeglądy lamp, sa nowoczesne i bezpieczne. Jeśli sie korzysta u pani Jadzi w piwnicy to szczęścia życzę ale jeśli w salonie, który ma np siłownię, fitness, kosmetykę itp. to na pewno są one bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka xyz - psychiatra piętro wyżej 30.12.06, 18:07 Co za idiotyczny nick swoją drogą. Ale nick zwykle ma coś wspólnego z właścicielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.kalisz.mm.pl 30.12.06, 12:25 Droga Majeczko... proponuje wzixac w swoje lapki literature fachowa i poczytac. Po trochu dasz rade i kiedys skonczysz. Zadna "choroba" nie ujawnia sie bezposrednio po "zarazeniu". NA to trzeba czasu - dni, miesiecy a nawet kilkunastu lat. Zmarszczki tez sie pojawia. Efekt "pomaranczy" tez. Badz cierpliwa (poza tym trudno o nie w wieku 16 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:16 No ale Majeczka myśli,że tak jak teraz będzie wyglądała zawsze, zapomina (w tym wieku ma prawo!), że to w młodości pracujemy na nasz wygląd jako 30+ i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:19 Super, tylko że ja 30 dawno skończyłam ) Dają mi conajmniej 5 lat mniej. Wiecie idzcie z tymi zabononami może nauczać gdzieś indziej. Tak jak pisałam - receptą jest umiar! Nikogo nie namawiam na leżenie plackiem po 30 minut kilka razy w tyg. Ale raz na jakiś czas to tak, jakby pojechac w tropiki na 1 dzień. Ludzie tak jezdzą na odpoczynek i jakoś nikt za nimi nie biega i nie straszy ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia. Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: 172.28.252.* 30.12.06, 19:37 stara a głupia... a znasz ty znaczenie słowa - zabobon? przestrzeganie przed rakiem skóry to dla ciebie "straszenie"? ręce opadają Ale raz na jakiś czas to tak, jakby pojechac w tropiki na 1 dzień. > Ludzie tak jezdzą na odpoczynek i jakoś nikt za nimi nie biega i nie straszy czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 19:48 Sama jesteś głupia. Owszem zabobon. Solarium NIE WYWOŁUJE RAKA SKÓRY! Wywołują go skłonności, nieleczone podejrzane zmiany na skórze i znamiona oraz korzystanie z solarium i słońca naturalnego bez umiaru. Dotarło?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia. Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: 172.28.252.* 30.12.06, 19:57 boszszszszssz - papierosy też twoim zdaniem zapewne nie wywołują raka płuc, tylko nieumiarkowane wdychanie dymu? www.czerniak-stop.pl/solarium/solarium.htm twoim zdaniem - ile dziewcząt zanim pójdzie na solarium robi rachunek sumienia, jaki ma fototyp, czy ma znamiona albo pyta, kiedy wymieniono lampy? ILE? NO, ILE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:06 Nikotyna nie występuje naturalnie w przyrodzie kobito Słońce i promieniowanie tak. Przyjmujemy codziennie dawkę promieniowania słonecznego, równiez tego szkodliwego, jesteśmy do tego przyzwyczajeni. A latem ludzie wyjezdzają na wczasy, nad wodę i przyjmują megailości. Solarium to coś podobnego. Nie wiem ile dziewcząt i nie o tym jest ten post. Jak ktoś nie umie myślec to w ogóle niech z niczego nie korzysta i nie wychodzi z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Acha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:12 Chciałąm jeszcze zauważyc że w znanych mi solariach w kabinie wisi regulamin który zawiera ok 10 punktów odnośnie bezpiecznego korzystania z solarium. Jest tam informacja też o fototypie. Nie ma niestety o znamionach na skórze a powinien być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:12 natalia, wyluzuj niech chodzą niech nabijają kasę kretynom, którzy z oszczędności instalują lampy najgorszej jakości powodujące oparzenia niech w wieku 40 lat wyglądają na własne babcie niech zajmują łóżka w hospicjach i niech zapełniają później rozpaczliwymi wątkami forum zdrowie co cię to obchodzi? ich wybór, ich konsekwencje ps. ostatnio uczestniczyłam w dość kiepskiej imprezie pożegnalnej mojej koleżanki, która zmarła na czerniaka w ostatnim stadium choroby już nie mogła biegać na solarium (chociaż to bardzo lubiła) dość blado więc wypadła mimo pośmiertnego makijażu jej mąż i dzieci wyli, że to przez te cholerne solaria ale ja nie wiem czy mieli rację pewnie lekarze nie mając zielonego pojęcia od czego to -na coś musieli zwalić winę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:19 Jasne Zabranianiem ludziom swobody korzystania z przyjemności życia świata nie naprawisz. Ludzie myślący będą korzystać mądrze a głupki po swojemu. Wszędzie się trąbi o umiarze, o ostrożności, o uzaleznieniu od solarium, o ostrożności w korzystaniu ze słońca, o skutkach poparzeń - jeśli do kogoś jeszcze nie dotarło to może powinien za nim chodzić jakiś stróż?? Tylko nie opowiadajcie głupot że pójście na solarium od czasu do czasu na 10 minut wywoła raka skóry i zmarszczki bo to bzdury. Wszystko jest dla ludzi, nawet wódka mimo że już dawka 1 kieliszka niszczy bezpowrotnie ileśtam komórek nerwowych. To może wprowadzić prohibicję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:15 Ilu?? Bo ja jak pisałam korzystam z solarium od prawie 20 lat. Jak mi się skutek ujawni po 80tce to mi już raczej wszystko jedno będzie )) A w przedszkolu cie liczyc nie nauczyli? Dla ciebie 16 > od 20 Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś