Dodaj do ulubionych

czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium?

IP: *.metronet.pl 30.12.06, 10:03
j/w
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 10:12
      czerniakowi i zmarszczkom to nie będzie przeszkadzało
      • Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 10:53
        Jeśli tylko nie leje ci sie z nosa i nie masz gorączki to możesz iść. Ja nie raz
        byłam.
        A xyz twoje czerniaki i zmarszczki nikogo tu nie obchodzą smile Ja korzystam z
        solarium od wielu lat i nie mam żadnych zmarszczek ani tym bardziej czerniaka.
        Umiar jest receptą.
        • Gość: xyz Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:05
          A xyz twoje czerniaki i zmarszczki nikogo tu nie obchodzą smile Ja korzystam z
          solarium od wielu lat i nie mam żadnych zmarszczek ani tym bardziej czerniaka.
          Umiar jest receptą.

twoja głupota jest przerażająca, twoja bezmyślność jest porażająca
          • Gość: gatta Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:14
            Wiecie co? Mam dośc czytania na tym forum uwag na temat czerniaków itp. przy
            jakichkolwiek postach dotyczących solarium. N i e p r z e s a d z a j m y.
            Zgadzam sie z postem koleżanki : umiar jest receptą!!!! Jeżeli ktoś leży kilka
            razy w tygodniu po kilkanascie minut, to oczywiście ryzyko choroby jest duże,
            ale są osoby, które uczęszczaja na solarium dwa razy w miesiącu na 10 minut.
            Uważam, że taka dawka promieni jest równa promieniom słonecznym, na jakie
            jestesmy w porze letniej narażeni codziennie. Naprawdę nie demonizujmy!
            A co do przeziebienia i solarium, to uważam, że lepiej przeczekać i pójśc w
            pełni zdrowym, bo niebezpieczne jest wychodzenie z rozgrzanego łóżka na niskie
            temperatury panujace na dworze.
            • Gość: xyz Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:25
              to nie czytaj
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=54528554&a=54579016
              oraz uroczy fragment ze strony o czerniaku
              Warto podkreślić, że niektóre solaria emitują promieniowanie ultrafioletowe
              kilka razy silniejsze niż australijskie letnie słońce w samo południe.

to powodzenia
              • Gość: gatta Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:26
                Jak sie leży zabyt długo, to na pewno. Sama nie jestem zwolenniczką solarium,
                ale nie lubię też zakrzykiwania innych i uświadamiania na siłę.
                • Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:12
                  Otóz to. Czerniaka dostać można i od słońca i nawet osoba nie opalająca się może
                  go dostać. To jest choroba skóry. Trąbi sie o tym że jak ktoś ma dziwne znamiona
                  i one się powiększają to trzeba iść do lekarza! A nie na solarium. Jeśli ktoś
                  jest zdrowy, z solarium korzysta raz na jakiś czas to nic mu nie bedzie. Gdyby
                  solaria były tak szkodliwe to by wszystkie zamknęło Ministerstwo Zdrowia. Teraz
                  solaria mają okresowe przeglądy lamp, sa nowoczesne i bezpieczne. Jeśli sie
                  korzysta u pani Jadzi w piwnicy to szczęścia życzę ale jeśli w salonie, który ma
                  np siłownię, fitness, kosmetykę itp. to na pewno są one bezpieczne.
          • yagiennka xyz - psychiatra piętro wyżej 30.12.06, 18:07
            Co za idiotyczny nick swoją drogą. Ale nick zwykle ma coś wspólnego z
            właścicielem smile
        • Gość: ja Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.kalisz.mm.pl 30.12.06, 12:25
          Droga Majeczko...

proponuje wzixac w swoje lapki literature fachowa i poczytac. Po trochu dasz
          rade i kiedys skonczysz.

Zadna "choroba" nie ujawnia sie bezposrednio po "zarazeniu". NA to trzeba
          czasu - dni, miesiecy a nawet kilkunastu lat.

Zmarszczki tez sie pojawia. Efekt "pomaranczy" tez. Badz cierpliwasmile (poza tym
          trudno o nie w wieku 16 lat)
          • Gość: m Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:16
            No ale Majeczka myśli,że tak jak teraz będzie wyglądała zawsze, zapomina (w tym wieku ma prawo!), że to w młodości pracujemy na nasz wygląd jako 30+ i więcej.
            • Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:19
              Super, tylko że ja 30 dawno skończyłam smile) Dają mi conajmniej 5 lat mniej.
              Wiecie idzcie z tymi zabononami może nauczać gdzieś indziej. Tak jak pisałam -
              receptą jest umiar! Nikogo nie namawiam na leżenie plackiem po 30 minut kilka
              razy w tyg. Ale raz na jakiś czas to tak, jakby pojechac w tropiki na 1 dzień.
              Ludzie tak jezdzą na odpoczynek i jakoś nikt za nimi nie biega i nie straszy smile)
              • Gość: natalia. Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: 172.28.252.* 30.12.06, 19:37
                stara a głupia...
                a znasz ty znaczenie słowa - zabobon?
                przestrzeganie przed rakiem skóry to dla ciebie "straszenie"?
                ręce opadają

Ale raz na jakiś czas to tak, jakby pojechac w tropiki na 1 dzień.
                > Ludzie tak jezdzą na odpoczynek i jakoś nikt za nimi nie biega i nie
                straszy smile

czyżby?
                • Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 19:48
                  Sama jesteś głupia. Owszem zabobon. Solarium NIE WYWOŁUJE RAKA SKÓRY! Wywołują
                  go skłonności, nieleczone podejrzane zmiany na skórze i znamiona oraz
                  korzystanie z solarium i słońca naturalnego bez umiaru. Dotarło??
                  • Gość: natalia. Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: 172.28.252.* 30.12.06, 19:57
                    boszszszszssz - papierosy też twoim zdaniem zapewne nie wywołują raka płuc,
                    tylko nieumiarkowane wdychanie dymu?

www.czerniak-stop.pl/solarium/solarium.htm
                    twoim zdaniem - ile dziewcząt zanim pójdzie na solarium robi rachunek sumienia,
                    jaki ma fototyp, czy ma znamiona albo pyta, kiedy wymieniono lampy? ILE? NO,
                    ILE?
                    • Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:06
                      Nikotyna nie występuje naturalnie w przyrodzie kobito smile Słońce i promieniowanie
                      tak. Przyjmujemy codziennie dawkę promieniowania słonecznego, równiez tego
                      szkodliwego, jesteśmy do tego przyzwyczajeni. A latem ludzie wyjezdzają na
                      wczasy, nad wodę i przyjmują megailości. Solarium to coś podobnego.
                      Nie wiem ile dziewcząt i nie o tym jest ten post. Jak ktoś nie umie myślec to w
                      ogóle niech z niczego nie korzysta i nie wychodzi z domu.
                    • Gość: Majka Acha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:12
                      Chciałąm jeszcze zauważyc że w znanych mi solariach w kabinie wisi regulamin
                      który zawiera ok 10 punktów odnośnie bezpiecznego korzystania z solarium. Jest
                      tam informacja też o fototypie. Nie ma niestety o znamionach na skórze a
                      powinien być.
                    • Gość: anka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:12
                      natalia, wyluzuj
                      niech chodzą
                      niech nabijają kasę kretynom, którzy z oszczędności instalują lampy najgorszej
                      jakości powodujące oparzenia
                      niech w wieku 40 lat wyglądają na własne babcie
                      niech zajmują łóżka w hospicjach
                      i niech zapełniają później rozpaczliwymi wątkami forum zdrowie

co cię to obchodzi?
                      ich wybór, ich konsekwencje

ps. ostatnio uczestniczyłam w dość kiepskiej imprezie pożegnalnej mojej
                      koleżanki, która zmarła na czerniaka
                      w ostatnim stadium choroby już nie mogła biegać na solarium (chociaż to bardzo
                      lubiła)
                      dość blado więc wypadła mimo pośmiertnego makijażu
                      jej mąż i dzieci wyli, że to przez te cholerne solaria
                      ale ja nie wiem czy mieli rację
                      pewnie lekarze nie mając zielonego pojęcia od czego to -na coś musieli zwalić
                      winę...
                      • Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:19
                        Jasne smile Zabranianiem ludziom swobody korzystania z przyjemności życia świata
                        nie naprawisz. Ludzie myślący będą korzystać mądrze a głupki po swojemu.
                        Wszędzie się trąbi o umiarze, o ostrożności, o uzaleznieniu od solarium, o
                        ostrożności w korzystaniu ze słońca, o skutkach poparzeń - jeśli do kogoś
                        jeszcze nie dotarło to może powinien za nim chodzić jakiś stróż?? Tylko nie
                        opowiadajcie głupot że pójście na solarium od czasu do czasu na 10 minut wywoła
                        raka skóry i zmarszczki bo to bzdury. Wszystko jest dla ludzi, nawet wódka mimo
                        że już dawka 1 kieliszka niszczy bezpowrotnie ileśtam komórek nerwowych. To może
                        wprowadzić prohibicję?smile
          • Gość: Majka Re: czy moge pojsc lekko przeziebiona na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:15
            Ilu??smile Bo ja jak pisałam korzystam z solarium od prawie 20 lat. Jak mi się
            skutek ujawni po 80tce to mi już raczej wszystko jedno będzie smile))
            A w przedszkolu cie liczyc nie nauczyli? Dla ciebie 16 > od 20 big_grin Gratulacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka