09.01.07, 10:08
Witam!
Od jakiegoś czasu mojej mamie zaczęły puchnąć oczy, zaczęły ją boleć i
drętwieć ręce i nogi.badania ogólne wykazały, że to coś z tarczycą.Powtórzyła
badania i wyszły bardzo żle.TSH 75 a OB ponad 100.Dziś idzie do szpitala.Może
ktoś powiedzieć mi coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: tarczyca IP: *.pl 09.01.07, 14:21
      Czy do szpitala idzie z powodu wyników na tarczyce???. Mnie tez puchną oczy i
      mam objawy wskazujace na niedoczynnosc, zimne dłonie i rece, obnizona temp.
      ciała, nic sie nie chce,Wczesniej leczyłam sie na nadczynnośc i otrzymałam jod.W
      piatek idę z wynikiem do endokrynologa.
      • 1234t4 Re: tarczyca 09.01.07, 14:31
        Chyba tak! Przez to że ma tak złe wyniki a szczególnie bardzo wysokie OB
        skierowali ją do szpitala, żeby zrobić bardziej szczegółowe badania.Czy ten
        stan zapalny to np.zapalenie tarczycy czy może coś innego.Wszystkiego dowie się
        po badaniach. Podobno będą wpuszczać jej jakiś kontrast.Nie znam sie na tym ale
        mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.
        • Gość: magda Re: tarczyca IP: *.pl 09.01.07, 14:49
          Ja miałam te wszystkie badania ale dochodziłam do szpitala. Kontrast sie podaje
          aby w zastrzyku, aby zrobic mapkę sa te badania wszystkie bezbolesne i nie ma
          czego sie obawiać, Zrobią badania aby podac odpowiednia dawke leku.
          • 1234t4 Re: tarczyca 09.01.07, 14:57
            Właśnie dziś moja mama pojechała do Warszawy a jutro rano idzie ze skierowaniem
            na szaserów do szpitala.Z tego co piszesz to może wcale jej nie zostawią w tym
            szpitalu.Ile czasu się czeka na wynik tego badania?
            • Gość: magda Re: tarczyca IP: *.pl 09.01.07, 15:01
              dostaje sie od ręki.
              • 1234t4 Re: tarczyca 09.01.07, 15:32
                Gość portalu: magda napisał(a):

> dostaje sie od ręki.
                A co z późniejszym leczeniem. Czy od razu pacjent dostaje leki?
      • elamckenna Re: tarczyca 23.08.13, 20:01
        Hey jestem Ela i jestem chora na Tarczyce ale nie wiem czy mam nadczynnosc czy niedoczynnosc . Mieszkam za granica bylam w szpitalu z powodu dziwnych objawow ,dusznosci i kolatania serca. Jednak po zrobieniu serji badan stwierdzono u mnie Tarczyce ale nie dowiedzialam sie jakiego stopnia ,tyje od kiedy biore tabletki L-Thyrox HEXAL do tego Paniiczne ataki czesto wydaje mi sie ze umieram . Moze wydaje sie to smieszne ale ja bardzo sie boje kolejnych dni rano jak sie obudze czuje sie dobrze a popoludniem zaczynam byc zmeczona nerwowa poce sie a do tego tyje pomimo stosowania diet . Prosze napiszcie mi jak sobie z tym radzic ...
        • rotkaeppchen1 Re: tarczyca 24.08.13, 16:58
          No to masz bardzo nieodpowiedzialne podejscie do wlasnego zdrowia! Jak można nie wiedziec, na co sie choruje??? Lekarz ci nie powiedział? Tego typu choroby to choroby przewlekle, proces leczenia zalezy w duzej mierze od tego, na ile pacjent potrafi obserwowac wlasny organizm.
          Podaj ostatnie wyniki wraz z normami. Mozliwe ze nadal jestes w niwdoczynnosci, stad tycie mimo suplementacji hormonu tarczycy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka