Dodaj do ulubionych

Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie.

IP: 212.160.172.* 19.01.07, 15:48
Proszę o opinie i sugestie na temat oddziałów ginekologicznych w Warszawskich
szpitalach. Chodzi mi przeprowadzenie zabiegu laparoskopi, choć może okazać
się konieczny "tradycyjny" zabieg operacyjny w obszarze jajnika.
Chciałabym wiedzieć, który szpital omijać z daleka, a w którym nie
strach "dać się pokroić".
Obserwuj wątek
    • calineczka79 Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. 20.01.07, 10:51
      odradzam Madalińskiego - bajzel mają straszny (w dodatku remont), leki
      przeciwbólowe tylko jak się pofatygujesz do dyżurki i pięlęgniarka będzie miała
      czas, nawet nie mają sali poooperacyjnej - zostawiają delikwentkę na 1-2 godz.
      na bloku a potem na normalna salę wieloosobową gdzie nie ma nawet dzwonków !!!

ostatnio przyjęli kilkanaście osób dla których wogóle nie było łóżek - musieli
      uruchomić na szybko salę w nowowyremontowanym skrzydle (gdzie dzwonki są ale do
      dużurki w której nikogo nie ma), a pacjentki czekały kilka godzin na
      korytarzu ...

chyba nieźle jest na Szaserów - ale w sumie tutaj nie leżałam więc moje
      wiadomości są mniej dokładne wink
      • kalinosia Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. 20.01.07, 16:37
        ostatnio została odnowiona ginekologia w Bielańskim - naprawdę wygląda ok. No i
        wazna sprawa - kierownikiem ginekologii jest sam prof. Romuald Dębski - guru
        ginekologii i położnictwa w PL.
      • tazega Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. 01.02.07, 16:28
        O rety... A ja na Madalinskiego 19 lutego. Juz dwa miesiace czekam. Nie miałąm
        znajomych w zadnym szpitalu, wiec poszłam, gdzie czas oczekiwania był
        najkrotszy. Przestraszyłaś mnie. Az tak zle? A lekarze?
    • Gość: mag na Karowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 19:37
      miesiąc temu miałam histeroskopie /pełna narkoza/ na Karowej. Albo dobrze
      trafiłam albo tam naprawdę jest OK. Opieka, stosunek do pacjenta,
      profesjonalizm, full informacji, cierpliwość...
      Sala dwuosobowa, itp. Super.
      Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona.
      • Gość: Aga Re: Dziękuję Wam bardzo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:55
        Szczerze mówiąc jestem przerażona i mam nadzieję, że to moje zbieranie
        informacji nie będzie mi potrzebne ...
        Na USG wykryto na jajniku dobrze określona zmianę o strukturze
        heteroechogenicznej. Moja GI zleciła kontrolne USG po najbliżej miesiączce, i
        badanie markera nowotworowego CA 125. - czekam na wyniki. Boję się jak cholera,
        "wstępnie" uprzedziła mnie, że może to być potworniak, ale z najgorszym tez
        należy się liczyć. Dlatego szukam info o warszawskich szpitalach, żeby nie czuć
        się jak mięso armatnie.
        Zapisuję Bielański i Karową.
        Wiem, że Praski trzeba omijać z daleka.
        A czy na Kasprzaka jest ginekologia?
        • akkknes Re: Dziękuję Wam bardzo. 21.01.07, 00:04
          ja bede za 3tyg na lindleya
          • Gość: Aga Re: Dziękuję Wam bardzo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:25
            Trzyma za Ciebie kciuki. Jeśli chciałabyś pogadać przed, w trakcie, albo po - to
            daj znać....
        • calineczka79 Re: Dziękuję Wam bardzo. 21.01.07, 09:57
          > A czy na Kasprzaka jest ginekologia?

jest
          • Gość: Aga Re: Dziękuję Wam bardzo. IP: 212.160.172.* 22.01.07, 08:22
            Dzięki Calineczka smile
            Odebrałam właśnie wyniki markera nowotworowego Ca 125 - w normie.
            Mam nadzieję, że najgorsze już za mną smile co nie zmienia faktu, że pokroją mnie
            na 99%.
        • Gość: majka995 Re: Dziękuję Wam bardzo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:51
          Polexcam zdecydowanie Karową. Jest luksusowo i profesjonalnie. Mój gin u
          którego leczę się od m7 lat jest tam ordynatorem. Miałąm operację wyłuszczenia
          torbieli z gruczołu Bartholina rok temu i rewelacja. Opieka wspaniała, warunki
          super. Będziesz w dobrych rękach. Co do Bielańskiego i prof.Dębskiego to raczej
          bym się zastanowiła. Tylko na Karowej chyba długo się czeka. To moje gg jakbyś
          chciała wiedzieć jeszcze coś 6027741
          Pozdrawiam
          • Gość: margit.b Re: Dziękuję Wam bardzo. IP: *.rajskanet.pl 23.01.07, 15:31
            tez polecam Karową
        • Gość: Iwciab Re: Dziękuję Wam bardzo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 23:11
          A dlaczego Praski omijać z daleka? Moja teściowa była tam operowana we wrześniu
          ubiegłego roku ( nowotwór ) i bardzo sobie chwali ten szpital i obsługę, a
          leżała tam prawie trzy tygodnie, jeśli trzeba wiecej info, chętnie się od niej
          dowiem, pozdrawiam Iwciab
    • Gość: kk Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. IP: *.se.com.pl 23.01.07, 20:06
      na kasprzaka ginekologia jest w instytucie matki i dziecka, ale mój ginekolog
      odradzil mi to miejsce ? jest tam bardzo maly oddzial, lekarze nie mają dużego
      doswiadczenia, a warunki takie sobie
      ps mam podobny problem jak ty, w przyszłym tygodniu idę na konsultacje do
      szpitala na żelazną, też jeszcze nie wiem czy będę miała laparoskopię czy
      tradycyjną operację
      • 100nka100 czas oczekiwania na Karowej 23.01.07, 21:05
        żeby się dostać na Karową na LPS nie trzeba długo czekać, czasami to tylko kilka
        dni, jeśli masz aktualne badania i jesteś w pierwszej fazie cyklu, tj. do 14
        dnia od 1-go dnia miesiączki.
    • Gość: gość Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 00:19
      Jeśli istnieje ryzyko, że operacja może być onkologiczna to polecam Ci
      zdecydowanie Centrum Onkologii na Roentgena. Mają bezsprzecznie największe
      doświadczenie w takich zabiegach.
      • Gość: majka995 Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:07
        Rzeczywiście najlepiej sprawy onkologiczne operować w Centrum Onkologii ale
        Karowa tez ma oddział onkologiczny i lekarze się na tym znaja. Jak coś to
        kierują do Centrum Onkologii. Jest podawana tam chemioterapia i potrafią
        leczyć. Ale nie wydaje mi się zeby to była sprawa onkologiczna. Wiele kobiet ma
        takie problemy i wcale to nie jest onkologiczna sprawa.
        Pozdrawiam
      • margit.b Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. 24.01.07, 10:08
        ja miałam sprawy rakowe i leczyłam na Karowej-bardzo miło,czysto i przyjemnie
    • Gość: Byczekzzielonymi Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:35
      Polecam Karową czysto miło i przyjemnie jeżeli może tak być w szpitalu to tam
      zdecydowanie jest. Opieka jest na prawde bardzo dobra.
      • agnieszka9912 Re: Gdzie oddział ginekologiczny w Warszawie. 26.01.07, 22:04
        Bardzo Wam wszystkim dziękuję.
        Szczerze mówiąc trochę mnie ścisnęło w gardle.
        Ciągle nie wiem co będzie dalej. Moja Gi bierze pod uwagę torbiel czekoladowy,
        potworniak lub nowotwór. Ale to tylko "lużne" rozmowy, bo wymusiłam na niej choć
        kilka słów - co może mnie czekać.
        • elami1 Re: dobry lekarz z Karowej 01.02.07, 12:48
          Czy mogłybyście polecić naprawdę dobrego lekarza, do którego mozna zapisać się
          na prywatną wizytę i który jednocześnie pracuje w szpitalu na Karowej.
          Moja mama ma poważny problem ginekologiczny więc skoro tak polecacie ten
          szpital, to bym ją zapisała do lekarza, który w tym szpitalu pracuje.
          Dzięki
          • Gość: aaaa Re: dobry lekarz z Karowej IP: *.aster.pl 01.02.07, 12:58
            ja ze swojego doświadczeni mogę polecić ginekologię na wołoskiej w szpitlu
            MSWiA. a madalińskiego rzeczywiście ma brdzo złą opinię..
            • elami1 Re: do aaaa 01.02.07, 20:39
              a czy mogłabyś polecić jakiegoś dobrego ginekologa z wołoskiej, niekoniecznie
              specjalizującego się głownie w położnictwie?
          • Gość: margit.b Re: dobry lekarz z Karowej IP: *.rajskanet.pl 01.02.07, 14:14
            dr Katarzyna Więch pracuje na Karowej bardzo miła -6542464lub 6542462 gabinet
            prywatny
            • Gość: mika Re: dobry lekarz z Karowej IP: *.chello.pl 01.02.07, 17:19
              dr.Kasia Więch szalenie mila ale b. młoda i niedoświadczona , wiedza początkowa
              odradzam, nawet nie ma porządnej pieczatki
              • Gość: margit.b Re: dobry lekarz z Karowej IP: *.rajskanet.pl 01.02.07, 17:35
                nie podzielam opini dzięki niej własnie dostałam się bardzo wcześnie na oddział
                na Karową to ona wykonała na miejscu kolposkopie wykrywajac hpv-poza tym obok
                przyjmuje słynna dr Romejkoginekolog endykrynolog
                • Gość: awa Re: dobry lekarz z Karowej IP: *.chello.pl 01.02.07, 18:12
                  Słynna doktor Ewa Romejko - Wolniewicz przez 2 lata zbywała mnie z leczeniem co
                  miesiąc kazała przychodzić po receptę za 100 zł., nie robiła żadnych badań,
                  lekceważyła i to bardzo moje dolegliwości a przyjmuje 5 razy w tygodniu nawet
                  do pierwszej w nocy ( koszmarnie łasa na kasę). Obecna lekarka za głowę się
                  trzymała ,że tak można podchodzić do pacjentki , ale bardzo pewna pozycja Pani
                  doktor na Karowej robi swoje.
                  I jeszcze jedna ciekawostka - za kazdym razem jak byłam w gabinecie a było to
                  kilkanaście razy Pani doktor ma ciekawy zwyczaj jedzenia owoców a poniewaz
                  posiada przypadłość koszmarnego seplenienia nic nie można zrozumiec co mówi ale
                  może to dzisiaj też już jest normalne,a ja się czepiam.
                  • Gość: gość Re: dobry lekarz z Karowej IP: *.chello.pl 01.02.07, 18:16
                    dr Romejko nie nie.
                    Z polipem chodziłam ponad rok , cuda na kiju dr wymyślala, przez pół roku
                    chodziłam co 2-3 tygodnie na izbe przyjec i wiecznie mnie odsyłali (
                    skierowanie od dr Romejko) w ogóle się tym nie interesowała, bardzo
                    niesympatyczna, mruczy pod nosem.
                    • Gość: margit.b Re: dobry lekarz z Karowej IP: *.rajskanet.pl 01.02.07, 18:26
                      ja polecam dr Więch naprawde bardzo miła zawsze odpowie na pytanie bezpłatnie
                      przez telefon oczywiscie i naprawde szybko znalazlam sie w szpitalu po dwoch
                      wizytach u niej
                      • agnieszka9912 Re: dobry lekarz z Karowej 02.02.07, 00:11
                        dziękuję Wam wszystkim za opinie. Wiem, że każdy może mieć inne odczucia wobec
                        tego samego lekarza, ale zebranie tych informacji razem daje możliwość lepszego
                        wyboru.
                        Idę do mojej Gi, bo na drugim USG (inny lekarz) nie znalazł nic strasznego -
                        dostała znowu antytabki, więc to może dlatego?
                        Zapewne czeka mnie następne USG i znowu jakiś badania, a ja wolałabym wyciąć
                        jeśli jest taka potrzeba i nie nosić w sobie tego cholerstwa.
                        Zapewne po kolejnym
          • kromine Re: dobry lekarz z Karowej 02.02.07, 00:05
            napisłam Ci maila
            • kromine Re: dobry lekarz z Karowej 02.02.07, 00:06
              do elami - mail...
    • marzenia11 polecam Bielański 07.02.07, 17:51
      gdy miałam mieć powazną operację znajomy lekarz neurolog powiedział mi abym
      skoncentrowała się na poszukaniu bardzo dobrego lekarza do tej operacji który
      pracuje w szpitalu. I jestem mu bardzo wdzięczna za te wskazówkę. Bylam
      prywatnie u prof. Debskiego i za nim poszłam do szpitala Bielańskiego. I z
      lekarza, i ze szpitala jestem niezwykle zadowolona. I wdzięczna wszystkim
      ktorzy mnie leczyli do terj pory, a niedlugo mija 2 lata.
      Życzę dużo zdrowia i dobrych wyborów - pozdrawiam
      • Gość: yellowpeach Re: polecam Bielański IP: *.chello.pl 23.02.07, 23:15
        oj,to mnie bardzo pocieszylas! ide tam za 2 dni na laparoskopie- torbiel
        jajnika,o ile nie skonczy sie na tradycyjnym cieciu. bylam tam juz na badaniach
        i zrobili na mnie dobre wrazenie ale...zawsze sa obawy jak trzeba interwencji
        chirurgicznej...zobaczymy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka