jing 21.11.01, 09:10 Droga Pani Moniko, chcemy wykluczyc hormonalne powody slabego libido zony. Jak dokladnie maja wygladac badania hormonalne robione w tym celu? Nie mamy dobrego lekarza... Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: badania hormonalne 21.11.01, 15:25 Ja bym oznaczyła pozim estradiolu około 15 dnia cyklu i w celu wykluczenia niedoczynności tarczycy- TSH. Około 7 dnia cyklu można jeszcze oznaczyc LH i FSH. A cvzy sa przesłanki do podejrzenia zaburzeń hormonalnych ( niewydolność przysadkowo-podwzgórzowa)- objawia się to wypadaniem włosów, drazliwoscią, zmianą wagi ciałą (często chudniecie), marmurkowana skóra ud>MA Odpowiedz Link Zgłoś
jing Re: badania hormonalne 21.11.01, 15:33 wypadanie wlosow raczej w normie, ale drazliwosc jak najbardziej!. Waga ciala ta sama, ale zona jest chuda. czyli... nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: badania hormonalne - do Pani Doktor IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 08:54 Pani Doktor, mój lekarz polecił mi zrobić tylko 2 badania: poziom estradiolu i LH. Czy to na pewno wystarczy? Wolałabym za jednym zamachem zrobić wszystko, co należy. Mam naprawdę spore problemy z libido; na 1 cykl mam odstawić pigułki. Może więc lepiej wykorzystać przerwę i zrobić dokładniejsze badania? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: badania hormonalne - do Pani Doktor 24.11.01, 18:10 Myslę,ze na razie wystarczy, niemniej uwazam,że w takich przypadkach warto też skontrolowac morfologie,no i wykluczyć niedoczynność tarczycy>MA Odpowiedz Link Zgłoś