megisa1 08.02.07, 09:55 oczywiście nie chodzi mi o tu w żadnym przypadku o implantację 2 dniowe niewielkie plamienie powtarzajace się przy kazdym cyklu co wam się nasuwa na myśl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kreola7 Re: plamienie przed @ IP: *.pkobp.pl 08.02.07, 11:08 niedobór progesteronu u mnie niestety stały, a takie plamienie było jedynym objawem leczenie: przyjmowanie progesteronu od 16-25 dnia cyklu nie lekceważ tego, bo konsekwencjami są brak jajeczkowania i policystyczne jajniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: plamienie przed @ IP: *.chello.pl 08.02.07, 11:25 Jak długo trwa @, czy także po niej występują plamienia? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: plamienie przed @ 09.02.07, 11:38 @ bardzo skąpa wystarczają wkładki , raczej jak większe plamienie z niewilka ilościa krwi różnie najczęściej 4,5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: plamienie przed @ IP: *.chello.pl 09.02.07, 14:41 Powinnaś zrobić usg narządu rodnego, może masz zbyt małą macicę, wskazane zmierzenie grubości endometrium i dodatkowo hormonu - progesteronu. Progesteron odpowiada za stan endometrium i możliwość zagnieżdżenia zapłodnionego jajeczka a także donoszenia ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: plamienie przed @ 09.02.07, 14:46 erta usg miałam robione wielkrotnie i na jednym z opisow znalazłam info że odpowiada fazie cyklu ale grubości nie mam wpisanych...progesteron zbadam w poniedziałek i umówiłam się na środę do innego gina ...zobaczymy wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ppolkaa Re: plamienie przed @ 08.02.07, 15:54 u mnie takie objawy dają mięśniaki Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: plamienie przed @ 09.02.07, 11:39 to aqrat wykluczone bo wiele razy miałam usg w tym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: plamienie przed @ 08.02.07, 17:27 Niewydolność ciałka żółtego (niedobór progesteronu) Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 mamałgosia i kreola7 09.02.07, 11:50 tak własnie podejrzewałam ale wolałam się tez usłyszeć zdanie dziewczyn na forum chyba muszę iść do kolejnego lekarza bo ten nie widział nigdy problemu z takimi objawami zaszłam w ciążę poronilam ją...c przestała sie rozwijać w 6tc zabieg w 10tc a po plamieniu w 5tc przepisał 1tab duphastonu dziennie teraz tak zaczynam szukac i widzę że to niepoważna dawka, bo dziewczyny dostają duże większe przy plamieniach w c... a po poronieniu mimo wielu badan nie powiedział nic o zbadaniu progesteronu...z hormowów sprawdzone prl,fsh,lf,tsh estradiol...czemu nie progesteron? nie wiem a na dodatek moze sie okazac że w tym może nam cos wyjść, bo dał nam zielone światło i intensywne starania już za nami ...nie wiem co mam robić... chyba już powinnam brac duphaston na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: plamienie przed @ 08.02.07, 17:59 ja też tak mam, nawet nie szukałam przyczyny i nie zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: plamienie przed @ 10.02.07, 17:44 nie sądzę po swoich doświadczeniach żeby było to dobre podejście... wszytko do czasu... Odpowiedz Link Zgłoś