monikacy 09.02.07, 21:26 hej mam pytanko jak często sie podmywacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.tpnet.pl 09.02.07, 21:33 rano i wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: jak czesto się podmywacie! 09.02.07, 21:38 Rano i wieczorem. Nie widzę innej mozliwosci. Latem czasami w poludnie. Plus obowiazkowo (dodatkowo) przed basenem i po, oraz przed silownią i po. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnaziemi Re: jak czesto się podmywacie! 09.02.07, 22:25 jeżeli mam możliwosc, to samą wodą po każdej wizycie w toalecie. i standardowo - 2 razy w ciągu dnia. podczas okresu, wiadomo - częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x każdorazowo po oddaniu stolca. IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.07, 21:45 a to dlatego, że golę się raz na miesiąc. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: każdorazowo po oddaniu stolca. IP: *.crowley.pl 09.02.07, 22:14 2 razy dziennie.... a kiedy mam okres to nawet 4-5 razy... Są jakieś nagrody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 22:32 a bedzie ankieta - jak często zmieniacie majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrt czasami "zapominam" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.07, 22:58 kiedys podmywalam sie rano i wieczorem, niesttey czesto lapalam jakies infekcje. Potem dosdtalam zalecenie od ginekolog: podmywac sie wieczorem (plynem do higieny intymnej), a gdzies raz na tydzien "zapomniec" sie podmyc. Odkad zmienilam nawyki higieniczne na takie, przestalam lapac infekcje. Z tym, ze jednak wychodzi, ze podmywam sie w ciagu dnia dodatkowo, ale sama woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.02.07, 02:26 Do Niki i Genovefy - odnosnie podmywania sie w czasie okresu. Pierwsza podmywa sie 4-5 razy w ciagu dnia, Genovefa trzy. Mam pytanie techniczne - kiedy macie czas aby podmywac sie 3 razy w ciagu dnia (nie pytam o wiecej)? Rozumiem, ze raz rano, raz wieczorem, ale w ciagu dnia to albo chyba w ten okres siedzicie w domu, albo robicie to w pracy (ale jak? prysznic?). A moze zwyczajnie mijacie sie z prawda? Tylko, zastanawiam sie, po co? Medalu za higiene na tym forum raczej nie daja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.145.6211G-CUD12K-02.ish.de 10.02.07, 04:21 chyba nie pracuja. Bo jak sie wraca do domu po pracy okolo 18.00 to juz sie nie da 3 razy i jeszcze wieczorem. Ja zawsze rano i prawie zawsze wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Jeśli liczyć chusteczki do higieny intymnej IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 10.02.07, 05:22 to często. Plus wymiana wkładek. Odpowiedz Link Zgłoś
nella27 Re: jak czesto się podmywacie! 10.02.07, 08:19 Dosia słyszałaś o bidecie?....... może w tym tkwi sedno sprawy.To,że nie podmywasz się 3-4 razy dziennie w trakcie okresu nie oznacza ,że inne osoby tego nie robią... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Nella 10.02.07, 15:17 Masz w pracy bidet? Super! A w jakiej branży pracujesz, moze sie przeniosę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.dbb.su.se 10.02.07, 10:55 Dosiu, nie wiem jak jest w toaletach w miejscu pracy Niki albo Genovefy, u mnie w kazdej kabinie sa tez umywalki, nie widze zatem problemu z podmywaniem sie w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: jak czesto się podmywacie! 10.02.07, 11:01 To chyba normalne, że podczas okresu podmywa się kilka razy dziennie. Gdy nie mam innej możliwości - używam chusteczek do higieny intymnej. Odpowiedz Link Zgłoś
cza_arna Re: jak czesto się podmywacie! 10.02.07, 16:16 > Dosiu, nie wiem jak jest w toaletach w miejscu pracy Niki albo Genovefy, u mnie > w kazdej kabinie sa tez umywalki, Hmm, trochę ciężko podmyć się w umywalce, wymaga to chyba niezłej akrobatyki, no chyba że umywalka jest podłogowa Odpowiedz Link Zgłoś
genovefa Re: jak czesto się podmywacie! 10.02.07, 11:52 Dosiu, azle ja pracuje Z pracy wracam po 16-tej, i kiedy mamokres to wtedy sie podmywam, a trzecie podmywanie - przed snem. Ale to tylko w czasie okresu. Na codzien podmywam sie zawsze wieczorem i czasami rano. Jestem tu anonimowa i sciemniac nie musze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:09 słyszałas o bidetach w damskich łazienkach? Odpowiedz Link Zgłoś
matya Re: jak czesto się podmywacie! 10.02.07, 15:12 majka, chyba mylisz bidet z pisuarem Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Oj Dosia... 10.02.07, 15:15 Powiedziec, że sie ktos "zapomina" podmyc 3 razy dziennie, to jak przyznać sie do dłubania w nosie Ja; raz dziennie wieczorem. Podczas okresu: tak samo - uzywam głownie tamponów. ChciałBYM SIE PODMYWAC 3 RAZY DZIENNIE, ale tego nie robie, bo (podsumuje argumenty, które sie juz tu pojawiły): - nie mam czasu i warunków częsciej - nie jest to zbyt zdrowe, tak jak i ogólnie sterylnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 16:11 raz dziennie - wieczorem (czy zaraz ktos nakrzyczy na mnie ze jestem brudasem?) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: jak czesto się podmywacie! 11.02.07, 11:37 ja rano i wieczorem, no i przed i po bzykanku z mężem ... Odpowiedz Link Zgłoś
amber_white Re: jak czesto się podmywacie! 11.02.07, 17:18 ja tez raz dziennie i wcale sie za brudasa nie uwazam. Podczas okresu 2-3 razy (wiecej, jesli krwawienie jest obfite) i naprawde nie uwazam siebie za osobe brudna i nieprzestrzegajaca higieny. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia1006 Re: jak czesto się podmywacie! 11.02.07, 12:08 zawsze wieczorem a w czasie okreu uzywam chusteczek do higieny intymnej Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: jak czesto się podmywacie! 11.02.07, 15:36 Czytając niektóre wypowiedzi widzę, że forumowiczki mają problem z wyobraźnią. Nie mogą pojąć jak umyć się w toalecie z umywalką, wystarczy chociażby kubeczek jednorazowy. Przecież nie musicie wchodzić pod prysznic. Obecnie w większości dużych firm w damskich toaletach są bidety, więc nie ma problemu z podmywaniem w trakcie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
hope88 Re: jak czesto się podmywacie! 11.02.07, 15:59 z racji tego ze miałam kilka razy problemy ze stanmi zapalnymi...staram sie jak najcześciej...jesli spędzam dzionek w domku to nawet 5 razy dziennie...to nie kosztuje zbytniego wysiłku a zawsze lepiej byc czystszym.teraz jednak ferie sie konczą więc podejrzewam ze przed szkołą po szkole i wieczorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 16:10 nom to chyba jednak zdecydowana przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 16:12 za wczesnie sie wyslalo w ten sposob nie czyscisz sie, bo nie masz z czego, ale likwidujesz regularnie naturalna ochrone i osłone tamtych okolic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.tpnet.pl 11.02.07, 16:59 podmywanie sie 5 razy dziennie to DUUUUUUUUUUUUUZA przesada.. zwlaszcza ze mialas stany zapalne.. a co sprzyja stanom zapalnym? PRZESADNE wymywanie z pochwy i jej okolic naturalnego "plaszcza ochronnego". Raz czy dwa razy dzieniie wystarcza calkowicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.icpnet.pl 11.02.07, 17:40 jeśli się myje tam tak głęboko no to pewnie, że przesada ! Ale jeśli jest taka potrzeba, to czemu nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 17:48 jak myje sie tam na zewnatrz, to rowniez przesada pamietaj, ze zbyt czeste mycie ciala to tez przesada, bo zmywasz sobie lipidowy plaszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.icpnet.pl 11.02.07, 18:32 częste mycie skraca życie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.icpnet.pl 11.02.07, 18:35 dziwne rzeczy tu wypisuja. Przecież w pracy też można się podmyć ręką przy zlewie. Czy potrzebny jest do tego bidet ? Odpowiedz Link Zgłoś
cza_arna Re: jak czesto się podmywacie! 11.02.07, 18:49 > dziwne rzeczy tu wypisuja. Przecież w pracy też można się podmyć ręką przy > zlewie. Niby i można się podmyć w ten sposoób, ale i można się nieźle zalać wodą, aby się tak nie stało trzeba się rozebrać od pasa w dół (bywa to często kłopotliwe i nie przyjemne-zimna, może i brudna posadzka, brrr)albo użyć recznika (nie papierowego-bo jak wiemy tez przegrywa starcie z większą ilością wody), a kto taki z sobą do pracy/szkoły nosi. Zresztą nie zawsze można znaleźć łazienkę/toaletę zamykaną na klucz ze zlewem, no chyba że Wam nie przeszkadza podmywanie się na forum publicznym w hasłem na ustach "czysotość jest najważniejsza". Wiem, że zaraz mnie "zjecie" że nie mam wyobraźni, albo że można się umyć i nie zalać swoich ciuchów (jak to zrobić??) albo że jeszcze "coś tam", ale co mi tam, napisałam co myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.fbx.proxad.net 11.02.07, 19:12 U mnie w pracy umywalki nie sa w kabinie klozetowej, a podmywanie sie w sali ogolnej...hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
tlustaklucha Re: jak czesto się podmywacie! 12.02.07, 21:20 Podmywanie raz dziennie w zupełności wystarcza, więcej - szkodzi. Wymywacie sobie florę bakteryjną z pochwy, można to zrobić nawet samą wodą. na razie moze skutków nie widać, ale wystarczy poczekać. grzybicy nie dostaje sie od zlego prowadzenia sie, jak ktoras z was napisala. grzyby bytuja wszedzie i wystarczy przyjmowanie antybiotykow lub zachwiania flory bakteryjnej na innym podlozu, by ja miec. i w ogole, o co sie tak klocicie? czlowiek zadaje pytanie (bo od tego jest formu) i natychmiast skaczecie sobie do oczu. co takiego chcecie pokazac? swoja droga dziwny jest obrazek polskich kobiet latajacych z kubkami do podmywania w pracy i pluczacych swoje narzady intymne przy byle okazji, zeby tylko pokazac (samym sobie, bo nikogo poza tym to specjalnie nie interesuje) jakie sa wspaniale i w ich mniemianiu pewnie "europejskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.icpnet.pl 11.02.07, 18:52 ja się rzadko podmywam, chyba, że mnie zaswędzi. Uważam, że za często nie można, bo to burzy gospodarkę lipidową, jak już tu ktoś wyżej napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.icpnet.pl 11.02.07, 18:54 po każdym stosunku, a więc czasami 3 razy dziennie a czasem raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: jak czesto się podmywacie! 11.02.07, 19:59 Przy umywalce, z kubeczkiem plastikowym, w toalecie z której korzysta z 20 osób, z własnym recznikiem i co jeszce? Sorry, ale to jakies karkołomne wygibasy - i po co? Zasmierdze sie do wieczora, czy co? PO CO? - to pytanie mnie dręczy, bo jak juz kilka osób pisało, to wcale nie jest zdrowe. A papranie sie ze swoimi częściami intymnymi w publicznej toalecie to dla mnie potencjalny sposób zakażenia sie czyims grzybkiem czy bakterią. Dziękuje, ja tu tylko pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgc Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 20:26 1 raz dziennie w 100% jak dla mnie wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.icpnet.pl 11.02.07, 23:09 znajoma prostytutka podmywa się 10 razy dziennie. Czy to jej zaszkodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: jak czesto się podmywacie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:13 Czy to jakiś konkurs? Będą nagrody? Ok lecę się myć! Odpowiedz Link Zgłoś