Dodaj do ulubionych

Okropne PMS-y

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:40
Hej dziewczyny! Czy Wy też macie takie trudne do zniesienia PMS-y?
Mnie nic nie boli, tylko na tydzień przed miesiączką mam zawsze fatalny
nastrój. Niewiele trzeba, żeby mnie wytrącić z równowagi, chce mi się wtedy
płakać.
Mam tego dość. Czy to coś z hormonami jest nie tak?
Dodam, że męczy mnie to mniej więcej od roku, mam 26 lat.
Okres co 28-29 dni.
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: Okropne PMS-y IP: 81.15.223.* 16.02.07, 13:04
      NORMALNE!
      I trzeba sie z tym pogodzic
      • Gość: fran Re: Okropne PMS-y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:11
        Aha, no dzięki za profesjonalną odpowiedź!
        • Gość: w Re: Okropne PMS-y IP: 81.15.223.* 16.02.07, 13:23
          nie ma za co
          • isabelchen Re: Okropne PMS-y 16.02.07, 22:34
            według mnie, to masz lightowe pms-y,
            wahania nastroju to jeszcze nic, gorzej,
            jak dochodzi do tego zatrzymanie wody,
            zaburzenia trawienia, wzdęcia,
            biust większy o rozmiar, bóle brzucha,
            depresja.......
            • mezatkaap Re: Okropne PMS-y 16.02.07, 23:35
              isabelchen napisał:

> według mnie, to masz lightowe pms-y,
              > wahania nastroju to jeszcze nic, gorzej,
              > jak dochodzi do tego zatrzymanie wody,
              > zaburzenia trawienia, wzdęcia,
              > biust większy o rozmiar, bóle brzucha,
              > depresja.......

ooo, ja tak mam, od 15 lat smile koszmar! Najgorszemu wrogowi nie życzę!
            • Gość: a. Re: Okropne PMS-y IP: *.sds.uw.edu.pl 17.02.07, 01:54
              Wlasnie, tak to ja bym chciala...
              Zamiast potwooornych boli, biegunki, gazow, wymiotow, zawrotow glowy...
              • Gość: girl Re: Okropne PMS-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:45
                a macie stany podgoraczkowe?
            • francesca12 Re: Okropne PMS-y 17.02.07, 20:09
              No nie wiem, czy lightowe: jak co miesiąc wyjesz bez powodu cały dzień i masz
              potwornego doła.
              Ale to nie wszystko: na kilka godzin przed okresem: biegunka (i wymioty),
              brzuch jak balon no i tak przez dwa dni. Nie mogę siedzieć, najlepiej jest
              stać, no i jak wytrzymać 8 godzin w pracy.
              • Gość: pms Re: Okropne PMS-y IP: 212.160.96.* 17.02.07, 22:18
                zastosuj mastodynon i nie marudź, pms nie dokucza na kilka godzin przed okresem,
                u mnie zaczyna się tuż po owulacji
                • Gość: Magda Re: Okropne PMS-y IP: *.softlab.gda.pl 19.02.07, 07:56
                  U mnie też czasami zaczyna się po owulacji sad Opinia lekarska jednoznaczna -
                  natura. Żeby nie robiła mi się chociaż taka potowrna wodnista fałda w dole
                  brzucha winkCiężkie jest życie kobiety..
                • francesca12 Re: Okropne PMS-y 19.02.07, 11:40
                  Dokucza na tydzień przed okresem, a te dolegliwości, o których pisałam
                  pojawiają się na kilka godzin przed okresem.
    • lilith76 Re: Okropne PMS-y 19.02.07, 09:42
      Mam podobnie i w najgorszych czasach zaczynało się już po owulacji:
      obniżony nastrój (i to bardzo), ogromna nerwowość, wzdęty brzuch, bóle piersi, senność, otumanienie, sikanie co chwila.
      Gdy miałam nerwicę dochodziły:
      nudności, omdlenia, papierosowtręt, kawowstręt, zachcianki żywieniowe.

Nikt mi nie wmówi, że PMS to nie to samo co wczesna ciąża.
      Newry potrafią zaserwować WSZYSTKO.

Teraz łykam lekarstwa na depresję nerwicową i jedne cykle są super, nie ma ŻADNYCH objawów, a inne są takie, że lekarstwa działają jak tic taci (tyle, że zostaje już tylko nerwowość i dołek).

Nie wiem, czy to depresja nasila u mnie PMS, czy problemy hormonalne wywiołują depresję. Mój ginekolog ma tylko jedną odpowiedź - pigułki antykoncepcyjne. No to co, że jak brałam jedne kiedyś myślałam, że wyląduje w psychiatryku.

Odpowiedź "taka natura" bywa uspokajająca, ale też trochę dołująca, bo DLACZEGO JA?
      • francesca12 Re: Okropne PMS-y 19.02.07, 11:39
        Mi jakoś nie wystarcza odpowiedź, że to wina natury.

Dodam, że mi lekarz na wszystko, ale to na wszystko chce przepisywać anty.
        nawet kiedyś na krosty na plecach, których nie miałam smile))
        • Gość: x czego nie miałaś? pleców czy krostów? ;-) IP: *.olsztyn.mm.pl 19.02.07, 13:14
          • venus22 Re: czego nie miałaś? pleców czy krostów? ;-) 19.02.07, 22:15
            ja rowniez zaliczam sie do grona majacych imponujace PMSy... gdzies wiec musze
            sie wyladowac tongue_out

Venus
            • lilith76 Re: czego nie miałaś? pleców czy krostów? ;-) 20.02.07, 09:49
              > ja rowniez zaliczam sie do grona majacych imponujace PMSy... gdzies wiec musze
              > sie wyladowac tongue_out
              >

Na tym forum wypowiadające się powinny mieć zaznaczony moment cyklu, żeby było wiadomo, że jadą jadem nie ze swojej winy big_grin
              • venus22 Re: czego nie miałaś? pleców czy krostów? ;-) 20.02.07, 11:13
                big_grin

moze adminka powinna wymyslic jakie symbole do dodawania przed nickiem? np
                czerwony "PMS"..

Venus
                • Gość: Kamisia Re: czego nie miałaś? pleców czy krostów? ;-) IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.03.07, 20:16
                  Znacie może jakieś leki, zioła czy cos na te PMS? Bo mnie to już dobija...
                  Wczoraj zrobiłam awanture facetowi o byle co, krzyczalam, plakalam i w ogole
                  mialam ochote go zabic. Ja tak nie chce sad Ogólnie reaguję bardzo emocjonalnie,
                  ale staram się nad tym panować, ale to co się dzieje przed okresem... masakra.
                  Fizycznych dolegliwości raczej nie odczuwam, ale te psychiczne...

Pozdrawiam
                  • Gość: ja111 Re: czego nie miałaś? pleców czy krostów? ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:04
                    1 raz od kilku lat nie bolanie piersi przed okresem - czasem mialam bol juz od
                    polowy cyklu czulaqm bol z kazdym krokiem nastroj tak samo co miesiac
                    beznadziejny - depracha i zla na kazdego 1 miesiac biore castangus po 1
                    tabletce powinnam beac po 2 i 0 czucia piersi jestem zadziwiona ze to dziala
                    • mezatkaap Re: czego nie miałaś? pleców czy krostów? ;-) 19.03.07, 07:35
                      Mastodynon lub Castagnus - wypróbujcie. Dużo snu, lekkostrawne jedzenie, jakiś
                      Persen na przetrwanie. PMS, z całym wachlarzem objawów mam 12 dni przed @
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka