Dodaj do ulubionych

Kobitki, jaki środek na szybko?

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.02.07, 20:28
Pojawil sie dzisiaj u mnie świąd i serowata wydzielina w okolicach intymnych.
W dziecinstwie mialam czesto takie infekcje, ale zawsze sama to sobie
leczylam, obecnie mam 23 lata i to pierwszy raz od lat.

W sobotę bylam u ginekologa, panstwowego, bo akurat nie chcialam wydawac
pieniedzy na prywatnego, do ktorego zawsze chodze. Raczej watpie, zebym w
gabinecie cos zlapala... Poza tym tego samego dnia wieczorem bawilam sie z
mezem wibratorem (ale to byl nowy, zafoliowany wibrator i watpie, zeby to z
jego powodu takie cos...)

Pytanie: jakies srodki na szybko zastosowac, zeby sie tego pozbyc? (bo
podejrzewam zwykla grzybice i nie powiecie mi raczej nic innego jak lekarz, a
tu szybciej sie dowiem, bo zanim wizyta to muszę się czymś poratowac).

A drugie: czy przy takiej infekcji dozwolone jest czeste podmywanie sie?
Normalnie raczej jest odradzane, bo niszczy naturalną flore bakteryjną, ale
przy infekcji - czy moge sie podmywac kilka razy dziennie i czy lepiej samą
wodą, czy tantum rosą?
Obserwuj wątek
    • Gość: kurcze Re: Kobitki, jaki środek na szybko? IP: *.dialog.net.pl 19.02.07, 20:37
      moize jakies globulki propolisowe lub podonbne w aptece jesce dzis dostaniesz
      bez recpty ?
      sprobuj pani farmaceutka napewno pomoze
    • Gość: kurcze Re: Kobitki, jaki środek na szybko? IP: *.dialog.net.pl 19.02.07, 20:44
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=57622569&v=2&s=0
      tu wejdz tam tez dziewczyny radza co.
      • Gość: sundry Re: Kobitki, jaki środek na szybko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:46
        Clotrimazolum ,krem,jest bez recepty.
        • kol.3 Re: Kobitki, jaki środek na szybko? 19.02.07, 22:10
          Poproś w aptece o globulki odkażające albo kup zioła vagosan i zrób sobie
          gorącą nasiadówę. Przy takich schorzeniach dobre są bardzo ciepłe kąpiele.
          • Gość: mimi Re: Kobitki, jaki środek na szybko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:22
            zrób wymaz z pochwy na bakterie i grzyby a potem się lecz, zanim bedzie wynik
            to kup w aptece tantum rosa, globulki z nagietka, urosept do przeczyszczenia
            dróg moczowych, a wibrator trzeba było chociaz umyc albo wyparzyć...
            gratuluje...
            • Gość: ola Re: Kobitki, jaki środek na szybko?urosept? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:30
              Jedna z Was pisala o leku urosept. Też cos złapałam, czuję od rana lekki świąd. Wlaśnie ide do apteki po lacibios femina, choć nie wiem, czy to nie za późno. Urosept mam. Tylko zastanawiam się jak dlugo to brać.
              • sundry Re: Kobitki, jaki środek na szybko?urosept? 29.03.07, 10:34
                Urosept jest przecież moczopędny,nie widzę związku z Twoim świądem.
                • Gość: ola Re: Kobitki, jaki środek na szybko?urosept? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:00
                  Mimi napisała o urosepcie, wynika z tego, ze urosept może pomoc przy infekcji pochwy.
                  • nglka Re: Kobitki, jaki środek na szybko?urosept? 29.03.07, 23:49
                    wszystkie leki przeznazone do leczenia chorego pęcherza z reguły zawierają
                    żurawinę, która pomaga we wszelkich infekcjach bakteryjnych ale nie leczy grzybicy.
                    I na pewno nie jest t coś, co pomaga na szybko - bo na efekt trzeba poczekać
                    minimum kilka dni. Proponuję jako dodatek do leczenia.
    • Gość: gatta Re: Kobitki, jaki środek na szybko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:30
      Póki co smaruj sie maścią Clotrimazolum, kup globulki np. Floragyn, które
      pzuwracają właściwe ph pochwy i odbudiowuja flore bakteryjną, możesz na noc
      nałożyć na podpaske kilka łyżeczek jogurtu naturalnego (bez cukru!!!) i tak
      przespac noc.Mnie to doraźnie pomaga.
    • gato.domestico czosnek i suszarka 29.03.07, 17:14
      ja czytalam, ale nie na Pl stronach ze pomaga i to prawie w 100%...zabek
      czosnku (nie probowalam smilezaaplikowany na noc do pochwy.poza tym suszenie
      najlepiej suszarka po kazdym podmyciu sie (grzybki potrzebuja do rozwoju
      wilgoci), eliminacja calkowita cukrów i to nie tylko cukru ale wogole
      weglowodanow.
      • sundry Re: czosnek i suszarka 29.03.07, 19:13
        A nie cebula czasem? ja stosowałam kiedyś czosnek na brodawkę i spaliło mi
        skórę:/zdecydowanie bałabym się aplikować go do pochwy!
        A do Oli: Mimi napisała,że Urosept oczyszcza drogi moczowe,a nie pomaga na
        infekcję pochwy!
        • Gość: mimi Re: czosnek i suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:00
          urosept oczyszcza drogi moczowe i trochę rozkurcza, a przy infekcjach pochwy,
          która znajduje sie w ich bliskim sąsiedztwie jest to czasem pomocne. mnie przy
          infekcjach "płciowych" pomaga. tylko tyle. pomysł z czosnkiem lub cebulą
          dopochwową iście szatański i dla odważnych...
        • gato.domestico Re: czosnek i suszarka 30.03.07, 00:02
          tam bylo napisane ze na zdrowa skore czosnek faktycznie zadziala drazniaco
          ale "zagrzybiala @ skora jest juz dostatecznie podrazniona, swedzi ze czosnek
          nie przyniesie wiekszego swiadu...jak znajde link to wkleje
      • nglka Re: czosnek i suszarka 29.03.07, 23:51
        No nie, dziewczyny, zanim coś takiego napiszecie to skonsultujcie to z lekarzem.
        Ta rada (czosnek na noc) jest rodem z angielskich for internetowych, na których
        zapewniają, ze przed zajściem w ciążę chroni zamknięcie oczu podczas uprawiania
        seksu.. konsekwencje równie opłakane.

Czosnek WYPALA - ja również wypalałam czosnkiem kurzajkę. Na noc założyłam, rano
        była "dziura".
        • gato.domestico Re: czosnek i suszarka 30.03.07, 00:03
          tak ta rada jest z angielskiej strony...ale nie zapominaj ze mimo wszystko
          czosnek przede wszystkim zawiera naturalny antybiotyk
          • nglka Re: czosnek i suszarka 30.03.07, 00:19
            Jasne, ale czosnek właśnie dlatego się JE a nie przytyka do skóry - a tym
            bardziej do tak wrażliwych miejsc jak błony. Jak będziesz trzymać długo czosnek
            w ustach, to też powypala. W żołądku natychmiast styka się z kwasami i
            rozpoczyna się proces trawienny. W pochwie nie bardzo.
            • gato.domestico Re: czosnek i suszarka 30.03.07, 15:15
              ale ja napisalam to co przeczytalam w necie...jednemu moze pomoc drugiemu nie...
              zreszta gdybym sie meczyla z grzybem tak jak czasem dziewczyny opisuja -
              doslownie latami to na 100% wyprobowalabym i czosnek
        • gato.domestico Re: czosnek i suszarka 30.03.07, 00:04
          a ta strona to chyba z usa ..zreszta poczytajcie
          www.midwiferytoday.com/articles/garlic.asp
    • Gość: Tic Re: Kobitki, jaki środek na szybko? IP: *.pionki.net 29.03.07, 23:31
      Mi zawsze pomaga maść Clotrimazolum i probiotyk Lacibios femina. Oba bez
      recepty. Warto też się myć jakimś delikatym mydłem bez śrdoków zapachowych. I to
      wycierania uzywaj przez ten czas papierowych ręczników. Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka