Dodaj do ulubionych

bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy lasa

IP: *.lanet.net.pl 21.02.07, 10:30
Moim problemem jest bardzo częste oddawanie moczu, kilkanście razy na
dzień.Najgorzej jest przed zaśnięciem, ledwo się położę do łóżka a już muszę
wstawać do toalety, najczęściej oddaje niewielkie ilości a uczucie jest
zawsze takie jak bym miała pełen pęcherz.Jak wypije kawe czy piwo to
tragedia.Oddaje wtedy litry.Byłam ulekarza ale nikt mi nie pomógł, bo usg
pęcherza mam dobre, wyniki badań moczu też dobre.Niektórzy twierdzą że to ze
stresu, na tle nerwowym,nauczyłam się z tym żyć ale przeszkadza mi to, boję
się co będzie w pracy, mam dopiero 24 lata i utrudnia mi tożycie, nie ma mowy
o wyjściu na spacer.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:33
      Mam to samo tyle tylko że dopiero od kilku miesięcy.
      Miałam kamienie w miedniczce nerkowej ale już po nich a siku latam nadal.
      I też nie wiadomo dlaczego.
      • venus22 Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy 21.02.07, 10:36
        to jeszcze zrobcie sobie badanie na Chlamydie.

Venus
        • Gość: slooonko Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy IP: *.lanet.net.pl 21.02.07, 11:11
          Robiłam takie badanie i wszystko w porządku.Trafiłam dzisiaj na forum
          www.pecherz.pl tam jest spora grupka z takim problemem, tyle że większość ma
          objawy np. ból przy oddawaniu moczu.Moim jedynym objawem jest tylko
          częstomocz.Przeczytałam że to może być nerwica ale jednak nie można też
          wykluczyć chorób związanych z pęcherzem , ginekologią itp.Strasznie szeroko
          pojęty problem ,może być wiele przyczyn tylko jak znaleźć tą prawdziwą.
          • Gość: ewa Wstydliwy problem mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:34
            Popuszczam mocz i jest mi wstyd.Przy kaszlu ,kichaniu itd.
            Jestem 4 lata po porodzie i zaraz po nim nie miałam tego problemu a teraz od
            pół roku jest tragicznie.
            • Gość: slooonko Re: Wstydliwy problem mam IP: *.lanet.net.pl 21.02.07, 14:21
              Moja Mama ma to samo .Problem ten jest spowodowany tym że po prodach ma
              obniżoną macice która uciska na pęcherz.Podobną powino wykonać sie zabieg ale
              nie wiem na czym polega.Jest to sprawa ginekologiczna ale nie wiadomo może u
              Ciebie byc całkiem inna przyczyna.
    • Gość: saskya Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:05
      A może nabawiłas się tzw. pęcherza nadreaktywnego?
      COś mi się kojarzy,że chyba w Gazecie jest takie forum, ale nie jestem pewna.
      Pozdrawiam
      • Gość: nina Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy IP: *.satfilm.net.pl 21.02.07, 23:00
        Proponuje ,abys wykonala badanie krwi w kierunku poziomu cukru, powodzenia
        zdrówka
        • Gość: ana Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 13:54
          mam dokładnie to samo od kilku lat . byłam u urologa, powiedział,że badania są
          ok. /prawdopodobnie to na tle nerwicowym sad
    • gadoma Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy 23.02.07, 01:12
      Jeśli nie możesz wyjść na spacer, nie możesz wyjść na miasto ,bo boisz się co
      będzie jeśli zachce Ci się siusiu a nigdzie nie będzie toalety to jest to
      nerwica i tylko psy hiatra może tu pomóc.
      • venus22 Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy 23.02.07, 09:10
        jezeli badania nie wykazaly nic to niewiele mozna zrobic.

na poczatek wyedukowac sie jakie produkty zywnosciowe, lekarstwa, ziolka (np
        herbatki ziolowe) pobudzaja mniej lub wiecej do siusiana, np kofeina pobudza,
        zielona herbata, buraki pomidory. a np. kodeina powoduje zatrzymanie moczu co
        skutkuje czestym a malym wydalaniem.
        poza tym mozna sprobowac cwiczyc miesnie kegla.

sol i cukier zatrzymuja wode wiec tez moga miec wplyw.

Venus
    • klinikahb Re: bardzo częste oddawanie moczu- trwa juz trzy 26.08.22, 22:49
      Zapraszam do obejrzenia filmu na temat wyżej opisanych objawów częstego oddawania moczu, nierzadko połączonego z dolegliwościami bólowymi w rejonie podbrzusza, cewki moczowej , krocza.

Po obejrzeniu filmu zapraszam do zadawania pytań w komentarzach.

youtu.be/lL6lowcekZ0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka