Dodaj do ulubionych

do lekarzy

IP: *.ksknet.pl 08.03.07, 21:17
Potrzebuje porady lekarza, a nie mam kiedy iść. Chodzi mi o tabletki Tabakos
(nie wiem czy tak się to pisze, w każdym bądź razie to tabletki pomagające
rzucić palenie)A moje pytanie brzmi tak : czy te tabletki może stosować
diabetyk ,który ma nadciśnienie i wrzody?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosciowa Re: do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:24
      i co? mysliesz, ze my wezmiemy odpowiedzialnosc za zdrowie diabetyka z nadciśnieniem i wrzodami,
      komu sie nie chce ruszyc zadka i samej o siebie zadbać? i daruj sobie opowiesci o pracy, nieletnich
      dzieciach i braku lekarza w promieniu setek mil
      • Gość: ... Re: do lekarzy IP: *.ksknet.pl 08.03.07, 21:30
        Wiesz co, nic Ci nie będę odpisywać, ponieważ wywiąże się niepotrzebna dyskusja
        kompletnie nie związana z tematem! Nie jesteś lekarzem zapewne więc nie wchodź
        na takie tematy! Zajmij szydełkowaniem albo czymś w ten deseń!
        • kocio-kocio Re: do lekarzy 08.03.07, 21:37
          Ja tu do bardzo dawna nie widziałam lekarza.
          Ale powodzenia.
          • Gość: ... Re: do lekarzy IP: *.ksknet.pl 08.03.07, 21:44
            Jest tutaj taka jedna dziewczyna, nie pamiętam jej niku - ale ona zawsze udziela
            pomocnych odpowiedzi i chyba kiedyś pisała, ze jest lekarzem!
            • kocio-kocio Re: do lekarzy 08.03.07, 21:46
              Bywa farmaceutka.
              Ale ona nie powie Ci pewnie więcej niż ulotka.
            • Gość: gosciowa Re: do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:46
              dobre, naprawde dobre! a ja kiedys pisalam na forum Telewizja, że jestem Sharon Stone
        • Gość: agniecha Re: do lekarzy IP: *.tpnet.pl 08.03.07, 21:43
          Gość portalu: ... napisał(a):

> Wiesz co, nic Ci nie będę odpisywać, ponieważ wywiąże się niepotrzebna
          dyskusja
          > kompletnie nie związana z tematem! Nie jesteś lekarzem zapewne więc nie wchodź
          > na takie tematy! Zajmij szydełkowaniem albo czymś w ten deseń!

tu NIE MA LEKARZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lekarze sa w szpitalu, w przychodni, w prywatnych gabinetach!!!!!!!!!!!!!!

a szydelkowac mozesz sama, durna, bezmyslna babo!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: gosciowa Re: do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:43
          serio? no, to szukaj tu sobie dalej lekarza
    • Gość: ola Re: do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:50
      Diabetyk/wrzodowiec/nadciśnieniowiec, który nie ma lekarza, chociażby rodzinnego, do którego może
      zawsze zadzwonić i konsultować wszystkie pomysły, tylko leczy się na forum?
    • Gość: justy Re: do lekarzy IP: *.chello.pl 08.03.07, 22:25
      > Chodzi mi o tabletki Tabakos
      a może chodzi o tobacoff?
      możesz zapytać producenta o szzegóły

www.tobacoff.pl/
      • Gość: justy Re: do lekarzy IP: *.chello.pl 08.03.07, 22:27
        w składzie jest glukoza, a ty masz cukrzycę, więc pewnie juz znasz odpowiedź.
        • Gość: ... Re: do lekarzy IP: *.ksknet.pl 08.03.07, 22:31
          Dziękuje za jedną normalną odpowiedź!
        • jeanne72 Re: do lekarzy 08.03.07, 22:32
          Glukozę cukrzycy też mogą przyjmować,a nawet muszą, tyle że po kontrolą.Przede
          wszystkim ten środek zawiera guaranę, a ta podwyższa znacznie ciśnienie krwi.
          Chyba lepiej zastosować miętową gumę do żucia...
          • Gość: ... Re: do lekarzy IP: *.ksknet.pl 08.03.07, 22:40
            ehhh to już kolejna rzecz która stoi na przeszkodziesad Prawda jest taka, że
            rzecz dotyczy osoby starszej, której nie wolno palić (i kręci przed lekarzem że
            niby pali max 2 dziennie). A gumy też nie będzie rzuć ponieważ nie lubi. Co do
            plastrów to jeszcze nikt z moich znajomych nie powiedział - to jest to, pomogło
            mi!sad Już były próbowane takie sposoby i nic nie pomaga. Silna wola i chęć już
            jest ale przydałoby się coś jeszcze.
        • honeybeam Re: do lekarzy 08.03.07, 22:36
          Jeśli masz na mysli tabletki tabex to informuję, że wydaje się je tylko z
          przepisu lekarza, zatem osoba będzie musiała i tak udać się do niego po
          receptę.

a tu masz opis działań nieporządanych:

Niepozadane dzialania leku:

Podczas stosowania Tabex moga wystapic zmiany w smaku i apetytu, suchosc w
          ustach, bol glowy, podwyzszone rozdraznienie, nudnosc, zaparcie, tachikardia,
          lekki wzrost cisnienia tetniczego, ktore zanikaja w toku leczenia.
          UWAGA!!!!!
          Tabex nalezy wyznaczac tylko pacjentom o powaznym zamiarze rzucenia palenia
          tytoniu. Pacjent powinien wiedziec, ze przyjmowanie preparatu Tabex
          kontynuujac palenie moze doprowadzic do wzmozenia niepozadanych dzialan
          nikotyny.
          U pacjentow z niedokrwieniem serca, niewydolnoscia serca, schorzeniami naczyn
          mozgu, schorzeniami uniedroznienia (zarostowego) tetniczego, hiper zatruciem
          tyreoidyna, cukrzyca, niewydolnoscia nerek lub watroby, przepisanie preparatu
          Tabex powinno nastapic po uwazniej ocenie przez lekarza prowadzacego.

Naciśnienie raczj wyklucza przyjmowanie tego leku. Poradż osobie, która chce
          rzucić, że może zrobić to bez wspomagaczy. Tabletki też nie załatwią za nią
          sprawy sad
          • honeybeam Re: do lekarzy 08.03.07, 22:40
            Acha czytałam kiedyś w dość poważnym opracowaniu o uzależnieniu od nikotyny, że
            Adwentyści mają bardzo wysoką skuteczność w pomaganiu osobom chcącym rzucić
            palenie. Zatem poszukaj u siebie zboru Adwentystów Dnia Siódmego i dowiedz się
            kiedy organizują spotakania. Kolega z pracy rzucił dzięki niem palenie smile
            • honeybeam Re: do lekarzy 08.03.07, 22:55
              Ale jeśli miałaś na myśli tabletki Tobakoff - to radzę nie zawracać sobie nimi
              głowy. Ich skuteczność jest zerowa. Nie znam też nikogo komu by pomogły w
              czymkolwiek. Odradzam też wydawanie pieniędzy na nikotynową terapię zastępczą
              czyli plastry z nikotyną, gdyż ich skuteczność też jest dość niska. Nie walczą
              z uzależnieniem bo w papierosie właśnie nikotyna jest substancją uzależniającą
              najsilniej.
              • jeanne72 Re: do lekarzy 08.03.07, 23:02
                Przy mieszance chorób: cukrzyca, wrzody, nadciśnienie należy w ogóle unikać
                przyjmowania leków, poza niezbędnymi. A pomijając wszystko, wątroba i nerki są
                już i tak bardzo obciążone samymi lekami na obniżenie ciśnienia, jak i samą
                cukrzycą. Natomiast "leki" pomagające rzucić palenie działają jedynie jako
                placebo.
                • honeybeam Re: do lekarzy 08.03.07, 23:09
                  jeanne72 napisała:

> Przy mieszance chorób: cukrzyca, wrzody, nadciśnienie należy w ogóle unikać
                  > przyjmowania leków, poza niezbędnymi. A pomijając wszystko, wątroba i nerki

> już i tak bardzo obciążone samymi lekami na obniżenie ciśnienia, jak i samą
                  > cukrzycą. Natomiast "leki" pomagające rzucić palenie działają jedynie jako
                  > placebo.

nie prawda, nie wszystkie - choć oczywiście jak w przypadku wszystkich
                  uzależnień sama farmakoterapia nie przynosi zadowalających rezulatatów i
                  konieczna jest zdecydowana postawa osoby, która chce walczyć z uzależnieniem.
                  Framakoterapia ma za zadanie tylko złagodzić objawy odstawienne, a tu są leki
                  mniej i bardzie skuteczne i nieskuteczne w ogóle - natomiast chęć i wola
                  porzucenia nałogu jest niezbędna przy stosowaniu każdego z nich. Do leków
                  bardziej skutecznych należy cytyzyna i bupriopion - tylko na receptę.
                  • honeybeam Re: do lekarzy 08.03.07, 23:14
                    przepraszam, powino być buprion.
                    • connie1 Re: do lekarzy 09.03.07, 09:36
                      Zapewne chodzi o zyban (bupropion)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka