04.05.03, 20:52
Nie wiem czy zamieściłam w tytule dobrą nazwę. Właśnie się dowiedziałam, że
harmonet jest jedną z tabletek o najmniejszej dawce hormonów. kiedyś przez
blisko rok zazywałama Cilest, ale bardzo mi nie służył i odstawiłam. Teraz od
roku stosujemy antykoncepcje naturalna połączona z prezerwatywami, ale
koszmar. Zaczynam nabierać urazów do seksu i stachu przed niechciana ciążą. W
przyszłościo bardzo chciałbym miec dziecko, ale nie teraz (za jakieś dwa
lata). Dodam, że mam 26 lat i bardzo, ale to bardzo licze na Waszą pomoc i
wskażówki. Prosze Was o wskazanie leków antykoncepcyjnych o jak
najłagodniejszym działaniu i opnie na temat harmonetu?
Z góry serdecznie dziekuję
Marika
Obserwuj wątek
    • vesna1 Re: harmonet 04.05.03, 22:16
      Biore harmonet od 10 miesiecy, to moje pierwsze tabletki - nie mam zadnego
      porownania. Ale jestem bardzo zadowolona, zadnych przykrych skutkow ubocznych
      (tylko troche urosl mi biust wink ) Mam 19 lat.
      • choco3 Re: harmonet 05.05.03, 11:54
        biore harmonet od 3 lat i mam cellulit gigant! a podobno są najłagodniejsze...
        • marika7 Re: harmonet 05.05.03, 14:32
          I co dalej? Jeśli nie harmonet to co?
          • martalek Re: harmonet 05.05.03, 14:38
            Jak nie Harmonet to moze Logest?? sklad podobny do tego pierwszego. Najlepiej
            bedzie jak skontaktujesz sie ze swoim lekarzem on ci wtedy dobierze odpowiednia
            po wywiadzie i badaniusmile)).
            Pozdrawiam
    • martalek Re: harmonet 05.05.03, 14:35
      Ja tez mam 19 lat i biore Harmonet. Nie mam zadnych skutkow ubocznych, zadnych
      krost, tycia, libido spokosmile))A piersi hmm jakby pelniejsze sie staly co mnie
      bardzo cieszy. Mysle ze mozesz sprobowac zaczac go brac, zawsze mozesz odstawic
      jakby cos bylo nie tak.
    • atena76 Re: harmonet 09.05.03, 09:29
      Harmonet biore od prawie pol roku, przedtem przez 3 lata bralam Marvelon. Oba
      preparaty moge Ci polecic - nie zaobserwowalam zadnych negatywnych objawow. Z
      mniej waznych cech obu tabletek: Marvelon jest chyba troszke tanszy, ma
      bardziej praktyczne opakowanie (to od Harmonetu wymyslil chyba mezczyzna...)
      • vera24 Re: harmonet 09.05.03, 15:51
        ja biore od dwoch lat i uwazam ze to prawdziwa rewelacji. Poza tym, ze
        psychocznie czuje sie dobrze(wydaje mi sie ze tylko troche truje organizm), to
        fizycznie jeszcze lepiej. Kiedy zazywalam Diane35 co to za cholerstwo jedno
        (spouchlam tak ze nie moglam wejsc w spodnie)...moj kolega lekarz powiedzial ze
        to bomba hormonalna i ze im na wykladach z ginekologii mowia ze to wolno
        stosowac max dwa miesiace (to bylo we wloszech gdzie studiowalam). U nas
        regularnie sie to przepisuje nawet mlodym dziewczynom.. ja juz swoj kolezanki
        przestrzeglam.. sprawdzcie zreszta na opakowaniu...w powownianiu z
        Harmonetem... cxzuje sie swietnie i udalo mi sie schudnac nawet duzo i pozbyc
        sie celulitu( po Diane jak podejrzewam)...
    • pluszowa Re: harmonet 11.05.03, 16:39
      proponuje ci logest albo harmonet, oba maja najmniejsze dawki hormonow. ja sama
      bralam logest trzy lata i bylo super, zero tycia, ladna skora, samopoczucie ok.
      po trzech latach ginekolog zmienil mi na harmonet, wlasnie biore drugie
      opakowanie, wiec za bardzo nie jestem ekspertem, ale czuje sie tez narazie ok.
      i mam nadzieje, ze tak zostanie. dla porownania logest jest o pare zlotych
      drozszy, ale harmonet ma zupelnie nieporeczne opakowanie, lepiej sie je logest.
      pozdrawiam
    • gwen_verdon Re: harmonet 11.05.03, 17:45
      NIe mogę się wypowiadać, bo harmonet to moje pierwsze tabletki -ale służą mi
      rewelacyjnie : żadnych bólów, bardzo wyraźna poprawa cery, ustąpiły w dodatku
      bóle głowy, które towarzyszyły mi od zawsze. Tak więc- polecam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka