tasiaz 12.03.07, 17:57 Mam pytanie. czy ktos z was jest na tyle zorientowany zeby udzielic mi odpowiedzi czy bedac w 11 tygodniu ciazy moge wykonywac masaze w pozycji kleczacej????( na podlodze) dzieki jak ktos cos sie dowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saba76 Re: praca w ciąży 12.03.07, 19:08 zawsze uwazałam ,ze ciaza nie choroba ,a najlepiej odpowie na to pytanie prowadzący lekarz Znam takie dziewczyny ktore dzwogaly w pracy, przesówały i pracowały na stojąca 8h ( handel) urodziły zdrowe dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: praca w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 20:01 "Znam takie dziewczyny ktore dzwogaly w pracy, przesówały i pracowały na stojąca 8h ( handel) urodziły zdrowe dzieci" A ja znam takie, które leżały w łózku przez całą ciążę, mimo to nie udało im się jej utrzymać. W ciąży należy unikać ciężkiego wysiłku fizycznego. Autorka postu nie pisze, czy ten "masaż na klęcząco" jest bardzo wyczerpujący. Ale jeśli tak, to radziłabym może zająć się mniej obciążającym rodzajem masażu...Jeżeli natomiast jest to ciąża "wyższego ryzyka", to bezwględnie należy unikać wszelkiego wysiłku. Porozmawiaj na ten temat z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś