Gość: ,ika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 23:24 Dziewczyny pomożcie. Moja jedna brodawka sutkowa jest wciagnieta i nie wiem czy to taka moja uroda czy to moze byc cos powaznego. Dodam ze jest ona wciagnieta od zawsze a czasem wydobywa sie z niej biala wydzielin ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: wciagniety sutek!!! 17.03.07, 23:51 oczywiście konsultowałaś to z lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisia312 Re: wciagniety sutek!!! IP: *.chello.pl 18.03.07, 09:25 Natychmiast do lekarza!!!! Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: wciagniety sutek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:50 no, a co na to powiedział ginekolog/onkolog/radiolog od USG, z którym na pewno regularnie sie konsultujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: wciagniety sutek!!! IP: *.elpos.net 18.03.07, 11:38 Wciagniety sutek nawet "od zawsze" jest pierwsza oznaką nowotworu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimbla Re: wciagniety sutek!!! IP: *.rtr.bait.pl 18.03.07, 12:27 Jedna wielka bzdura. Przepraszam za dosadność, ale ręce opadają. A do założycielki wątku - jak już dziewczyny doradziły, najlepszym rozwiązaniem jest wizyta u lekarza, bo tylko on jest w stanie fachowo ocenić skalę problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia.147 Re: wciagniety sutek!!! IP: 195.116.171.* 18.03.07, 12:29 Nie straszcie dziewczyny ,jeśli masz tak od zawsze to podejżewam że taka twoja uroda po prostu.Będąc na porodówce leżełam na sali z dziewczyną która też miała wciągnięty sutek po prostu miała tylko kłopot z karmieniem dziecka.Tak czy inaczej powinnaś pokazać lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia.147 Re: wciagniety sutek!!! IP: 195.116.171.* 18.03.07, 12:33 To jeszcze raz ja. zastanawiam się jak można napisać coś takiego .że to nowotwór .Myślałam że na tym forum doradzamy sobie ,dzielimy się doświadczeniami a nie stawiamy durne diagnozy!! Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: wciagniety sutek!!! 18.03.07, 12:35 Prawdopodobieństwo, że to nowotwór jest bardzo małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: wciagniety sutek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 12:40 durne diagnozy? wszelkie zmiany w piersi należy obserowac, nawet jesli niby mamy je od urodzenia a zmiany w brodawce i wysięki to poważny sygnał alarmowy www.poradnia.pl/podstrony/nowotwory/rak.html natomiast, mam nadzieje, ze kolezanka JUZ DAWNO zasiegnęla opinii lekarza bo jesli chodzi o zmiany w sutku, to naprawde nie chodzi o nasze diagnozy, tylko o wlaczenie myslenia i zadbanie o sama siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia.147 Re: wciagniety sutek!!! IP: 195.116.171.* 18.03.07, 13:35 oczywiście że to durna diagnoza.Jesteś lekarzem żeby coś takiego pisać?Zresztą nawet jeśli to nie znam lekarza,który wystawia diagnozę na odległość .Przecierz wszystkie posty do autorki zawierają -zgłoś się do lekarza!wszystkie tu piszą że powinna tę pierś pokazać lekarzowi .to tak jakby zawyrokować że ktoś kto ma ciągłe bóle głowy ma raka mózgu.Zastanów się kobieto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: wciagniety sutek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:42 NIKT jej tutaj nie stawia diagnozy nikt nie pisze - MASZ raka wszyscy piszą - TAKICH RZECZY NIE WOLNO LEKCEWAŻYC, DO LEKARZA, TAK WŁAŚNIE m.in. objawia się nowotwór a ja czekam na post od założycielki wątku, w którym wyjaśni, jaką diagnozę postawili jej lekarze, czy też jej troska o siebie ogranicza się do "dziewczyny pomóżcie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: wciagniety sutek!!! IP: *.nowiny.net 18.03.07, 12:38 wciągnięty sutek, tym bardziej jeśli był taki od zawsze raczej nie oznacza niczego złego. ALe jeśli wydobywa się z niego jakaś wydzielina to dziewczyna powinna się jak najszybciej zgłosic do ginekologa lub do jakiejś poradni chorób piersi. Sama jestem pod opieką takiej poradni i widzę ile tam młodych dziewczyn, kóre swojego czasu coś tam zaniedbały, a teraz mają większe lub mniejsze problemy. Dla uspokojenia własnego sumienia radzę iść do lekarza. Lepiej wiedzieć czy z naszym ciałem nie dzieje się coś złego, mnie by zaniepokoiła ta wydobywajaca się wydzielina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: wciagniety sutek!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:33 Proszę nie pisz takich rzeczy,że wciągnięty sutek jest oznaka nowotworu.Raczej może być.Ja miałam wciągnięty sutek bardzo długo,ostatnio ze względu na raka piersi u mojej mamy,babci,prababci jestem pod opieką poradni genetycznej i co pół roku mam robione usg piersi i wszystko jest w jaknajlepszym porządku,żadnego nowotworu nie mam.A sutek wrócił do normy po tym jak urodziłam dziecko i używałam laktatora.Natomiast naprawde poważnie zainteresowałabym się problemem gdy tu czytam,że autorka postu pisze,iż wycieka jej dodatkowo płyn z brodawki.Dziewczyno biegnij natychmiast do lekarza,to moze być bardzo poważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: wciagniety sutek!!! 18.03.07, 13:32 do lekarza. wciagnieta brodawka od zawsze nie musi oznaczac nic groznego, ale ta wydzielina... Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: wciagniety sutek!!! 18.03.07, 13:50 Wyciek z piersi moze być oznaką podwyższonego poziomu prolatktyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania niplette IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.07, 21:54 Mialam obie brodawki wciagniete, lekarz robiacy mi usg piersi nic nie powiedzial, taka widocznie byla moja uroda (ale nie mialam zadnej wydzieliny w duzej ilosci). Kupilam sobie niplette, teraz mam sterczace, normalne brodawki. Jesli Cie martwi wyglad, to spraw sobie niplette - drogie, ale warte swojej ceny, bo po miesiacu bedziesz miala obie jednakowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: niplette IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:20 Czy sa jakies przeciwwskazania do stosowania niplette?? Czy jednak lepiej nie uzywac ich bez konsultacji z lekarzem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: niplette IP: *.tpnet.pl 18.03.07, 22:39 Jezeli to sa TYLK<O wciagniete sutki od urodzenia to jest taka ich konstrukcja i mozna to naprawiac dzieki niplette. ale jesli brodawka sie wciagnel jakis czas temu, a wczesniej taka nie byla i towarzyszy temu wysiek z piersi - to TRZEBA ISC DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bibi.mal Re: niplette 19.03.07, 16:44 A co to jest, to Niplette?? Ja od jakiegoś czasu mam taką brodawkę, oczywiście po tym, jak tu na forum nastraszono mie rakiem - pobiegłam na usg i mammografie, ale niczego nie znaleziono i lekarka mnie uspokoiła, że to może być "chwilowe" i żeby wyciągać brodawkę przed snem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: niplette IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.03.07, 22:07 Ja kupowalam na allegro, kupiłam jedną sztukę za ok. 120zł + wysyłka. Drogo, ale naprawde warto, bo poprawia wyglad sutków na stale (ja mam normalne juz 5 lat). Z tym ze jesli problem dotyczy obu sutków, to lepiej zainwestować w dwa, przekonałam się po sobie. Moze mozna tez je zdobyc w sklepach dla niemowlat, bo najczesciej kupują to kobiety ktore chcą karmic dzieci piersią. Trwaly efekt po ok. 3 miesiacach, u mnie na stale gdzies po 4. Przeciwskazan nie ma, z wyjatkiem sytuacji, gdy sutek wciagnal sie nagle - wtedy do lekarza i jesli nic sie nie dzieje mozna stosowac niplette i jeszcze nie wolno go stosowac pod koniec ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi.mal Re: niplette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:48 Dzięki za odpowiedź... Zaraz poszukam na allegro A Twojej następczyni odpowiadam: byłam u lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,jnhbkjhgkj Re: niplette IP: *.tpnet.pl 21.03.07, 19:29 PO CO podbijasz ten watek?????????????????????????????? do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola wyciągniete sutki IP: *.astral.lodz.pl 29.09.13, 17:44 ja też mam taki problem mam wyciągniete sutki w obu piersiach a do tego piersi gruczołowo tłuszczowe wpiersi prawej poj torbiele do sr 5mm wezły chłonne pachowe bezcech adenopatii piersi gruczolowo - tłuszczowe z cehami dysplazji wł torbielowatej torbieliki w obu piersiach - wieksze i iwiecej w piersi prawej do sr 7mmwezły chlonne pachowe niepowiekszone i jestem pod opieką poradni onkologicznej przy szpitalu kopeniku w łodzi pod opieką onkologa dr marka tazbira specjalisty chirurga onkologa Odpowiedz Link Zgłoś