Dodaj do ulubionych

wysoki androstendion

18.03.07, 23:04
Czy wysoki poziom tego hormonu (przekroczony o 100%) u nastolatki
15 lat
musi byc leczony tabletkami antykoncepcyjnymi inne badania hormonalne jak i
usg jajników prawidłowe. Lekarka ginekolog przepisała jej diane 35.
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: wysoki androstendion IP: *.range86-142.btcentralplus.com 18.03.07, 23:17
      W sumie niewiele napisałaś, ale jeśli macie wątpliwości to najlepiej
      skonsultować je z dobrym endokrynologiem. Podwyższony poziom androstendionu
      może, ale nie musi, oznaczać jakieś problemy z nadnerczami. Zwykle trzeba zrobić
      dodatkowe oznaczenia (np. 17OH-P, kortyzol etc). To już nie jest działka
      ginekologa i nie kazdy fachowo się wypowie.
      • Gość: hanka Re: wysoki androstendion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 08:52
        Zmień lekarza, który chce w ten sposób leczyć. to sprawa dla endokrynologa,
        dobrze by było sprawdzić, czemu ten poziom jest podwyższony co się dzieje z
        nadnerczami. Hormony dla piętnastolatki to jak dla mnie ostatecznośc.
        • mala_ilonka Re: wysoki androstendion 19.03.07, 09:34
          dobra decyzja. z wielu powodów.
          • Gość: pixidixi Re: wysoki androstendion IP: *.aster.pl 19.03.07, 13:02
            przepisywanie tabletek anty na zaburzenia hormonalne przez ginekologow to norma
            a nie powinno sie tak robic. trzeba znalezc przyczyne, czym zajmie sie
            endokrynolog. ja np tez mam problemy hormonalne, miedzy innymi wysoki poziom
            androstendionu. i 'leczenie' tabletkami antykoncepcyjnymi zostalo mi
            zaproponowane jako ostatecznosc, i wtedy kiedy zajdzie taka potrzeba - czytaj
            bedzie to moja metoda antykoncepcji. a poki co dostaje inne leki ktorych
            dzialanie ma 'poustawiac hormony'.poza tym mam troszke wink wiecej lat niz twoja
            corka wiec tu tez sprawa wyglada inaczej. pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka