Dodaj do ulubionych

wymioty a tabletki anty

25.03.07, 18:37
czy wymiotowanie kilka godzin przed przyjeciem tabletki (biore o 22.30 a
wymiotowalam ok 18) moze spowodowac ze tabletka sie nie wchłonie? byla to 4
tabletka z opakowania....
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: wymioty a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:40
      twoim zdaniem tabletka bedzie widziała, że kilka godzin przez połknieciem
      zostala usunięta i sama zrezygnuje z wchłonięcia się?
      • fergie18 Re: wymioty a tabletki anty 25.03.07, 18:42
        nie wiem... zastanawiam sie czy po wymiotach nie jest jako s zmieniona flora w
        jelitach czy coś, że moze to wplynac na wchlanianie??
        • Gość: gosc Re: wymioty a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:48
          myslalam zawsze, ze wymiotuje sie treścią źółądka, a nie jelit, ale widac bylam
          w błędzie
          dziewczyno, puknij się, ok?
          • fergie18 Re: wymioty a tabletki anty 25.03.07, 18:52
            wiem czym sie wymoituje, pytam teoretycznie zeby sie nie martwic i dla
            potwierdzenia tego co myślę
            • Gość: xxxx Re: wymioty a tabletki anty IP: 88.220.140.* 02.04.07, 21:30
              A tak z ciekawości pociągne watek:n Jak się zwymiotuje np. godzine po przyjeciu
              tabletki, to co? Trzeba wciąć jeszcze jedną. Czy hormony sa w całej tabletce,
              czy w samym środeczku, jak w takiej klasycznej witamince C? (tzn, czy zaczynjas
              ię uwalniąc od razu po zjedzeniu, czy dopiero za jakis czas?
              Ja pytanie Fergie świetnie rozumiem, bo tez mam paranoję ciążową.
              • Gość: gosc Re: wymioty a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:37
                serio rozumiesz, jak mozna pytac o wymioty PRZED?
                • Gość: xxx Re: wymioty a tabletki anty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:22
                  No!
                  Jak sie ma schizę, to sie myśli logiczniewink
    • Gość: Aga Re: wymioty a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:08
      W ulotce tabletek z całą pewnością pisze min. o wymiotach. Napiszę jednak jak to
      było z moimi tabletkami. Wymioty 2-3 godziny po łyknięciu tabletki mogą
      spowodować osłabienie działania tej tabletki. W takim przypadku albo stosujemy
      dodatkowe zabezpieczenie przez parę dni, tym bardziej, że to początek opakowania
      albo nawet bierzemy następną. Poczytaj ulotkę na pewno wszystko jest wyjaśnione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka