fergie18 25.03.07, 18:37 czy wymiotowanie kilka godzin przed przyjeciem tabletki (biore o 22.30 a wymiotowalam ok 18) moze spowodowac ze tabletka sie nie wchłonie? byla to 4 tabletka z opakowania.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: wymioty a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:40 twoim zdaniem tabletka bedzie widziała, że kilka godzin przez połknieciem zostala usunięta i sama zrezygnuje z wchłonięcia się? Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: wymioty a tabletki anty 25.03.07, 18:42 nie wiem... zastanawiam sie czy po wymiotach nie jest jako s zmieniona flora w jelitach czy coś, że moze to wplynac na wchlanianie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wymioty a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:48 myslalam zawsze, ze wymiotuje sie treścią źółądka, a nie jelit, ale widac bylam w błędzie dziewczyno, puknij się, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: wymioty a tabletki anty 25.03.07, 18:52 wiem czym sie wymoituje, pytam teoretycznie zeby sie nie martwic i dla potwierdzenia tego co myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: wymioty a tabletki anty IP: 88.220.140.* 02.04.07, 21:30 A tak z ciekawości pociągne watek:n Jak się zwymiotuje np. godzine po przyjeciu tabletki, to co? Trzeba wciąć jeszcze jedną. Czy hormony sa w całej tabletce, czy w samym środeczku, jak w takiej klasycznej witamince C? (tzn, czy zaczynjas ię uwalniąc od razu po zjedzeniu, czy dopiero za jakis czas? Ja pytanie Fergie świetnie rozumiem, bo tez mam paranoję ciążową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wymioty a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:37 serio rozumiesz, jak mozna pytac o wymioty PRZED? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wymioty a tabletki anty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:22 No! Jak sie ma schizę, to sie myśli logicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: wymioty a tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:08 W ulotce tabletek z całą pewnością pisze min. o wymiotach. Napiszę jednak jak to było z moimi tabletkami. Wymioty 2-3 godziny po łyknięciu tabletki mogą spowodować osłabienie działania tej tabletki. W takim przypadku albo stosujemy dodatkowe zabezpieczenie przez parę dni, tym bardziej, że to początek opakowania albo nawet bierzemy następną. Poczytaj ulotkę na pewno wszystko jest wyjaśnione. Odpowiedz Link Zgłoś