Dodaj do ulubionych

Czy to normalne?

18.04.07, 15:00
Naprawdę się nie czepiam ale dziś byłam u gina - ostatnia moja wizyta rok
temu no i doktor chyba nie widział potrzeby zbadania mnie tylko przepisał
leki przeciwbólowe z powodu bolących PMS i dodał taka Pani uroda (że mnie
cholernie boli brzuch) dlatego pytam dziewczyny TO JEST NORMALNE? BO
ZGŁUPIAŁAM TOTALNIE.Niby mówią że trzeba chodzić do kontroli raz w roku?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Czy to normalne? IP: 81.15.223.* 18.04.07, 15:02
      nawet ci badania nie zrobil? ani USG?
      • anglistkaa Re: Czy to normalne? 18.04.07, 15:04
        nic totalnie,przyszłam do niego,mówię co i jak, a on że najlepiej jak bym w
        ciążę zaszła to bóle miną,do tego puszczał mi oczko i durne uśmiechy a gościu
        tak koło 60.
        • Gość: a Re: Czy to normalne? IP: 81.15.223.* 18.04.07, 15:06
          koniecznie zmien lekarza. bo ten twoj to powinien co najwyzej sliwnki morskie
          leczyc, a nie ludzi. konował...
          • anglistkaa Re: Czy to normalne? 18.04.07, 15:08
            idę za niedługo do innego specjalisty ale ten to mnie zaskoczył.
            • Gość: emka Re: Czy to normalne? IP: *.bulldogdsl.com 18.04.07, 16:08
              Dla mnie to nie jest normalne, zwłaszcza jak się informuje lekarza, że coś
              boli. Ja tam zresztą wchodzę i mówię, że się "chciałam zbadać" czy wszystko ok,
              raz mnie taka jedna chciała zbyć, że już późno i jest zmęczona po tylu
              pacjentkach, na co ja odpowiedziałam, że nie wiem kiedy będę miała kolejną
              możliwość się tu zjawić i ma mnie zbadać bo po to przyszłam, a nie na
              pogaduszki.
              • anglistkaa Re: Czy to normalne? 18.04.07, 23:33
                też mi się tak wydaje że to tak na odczepne
    • nglka Zmienić lekarza 18.04.07, 23:51
      I zbadać się. po roku powinien Ci wykonać cytologię - jesli to był z NFZtu to
      cytologii nie miał obowiązku wykonac ale zbadać absolutnie powinien (!). A jak
      prywatny i cyto nie zrobił, to jeszcze bym mu powiedziała coś na odchodne.
    • Gość: Aneta Re: Czy to normalne? IP: *.stk-bsr1.chi-stk.il.cable.rcn.com 19.04.07, 06:08
      Oczywiscie, ze powinien Cie zbadac. Badanie cytologiczne moze wykazac np ze masz
      HPV wirus, ktory moze spowodowac raka szyjki macicy ( po dluzszym okresie).
      Baaardzo bolesne okresy nie powinny byc zawsze normalne. Kobieta moze miec cysty
      lub endometrioze (niezlosliwe cysty, ktore moga byc uciazliwe i w konsekw.
      spowodowac nieplodnosc). Nie tylko powinnas miec badanie cytologiczne, ale i
      piersi!!!!! Plus o ile to mozliwe powinnas miec tzw wewnetrzny USG, ktory moze
      wykryc jesli masz jakies cysty np na jajnikach. itd
      • emilia_k Dobra rada 20.04.07, 23:42
        Mam dla Was dobra radę - to zawsze skutkuje. Jeśli lekarz nie chce Was zbadać,
        bo jest zmęczony, czy nie widzi potrzeby, czy zapewnia, że jest wszytsko ok,
        próbuije
        Was zbyć, gdy macie problem - dajcie mu kartke, długopis, i niech gnida napisze,
        że domówił badania. Działa to na nich jak zaklęcie, od razu werwe czują i sa
        mili, pomocni, badań az za dużo robiąsmilePełna mobilizacja. Serio.
        • nglka Re: Dobra rada 21.04.07, 03:52
          Tylko, że to nie jest rozwiązanie. Wolę, żeby mnie lekarz nie zbadał, niż zbadał
          bardzo niedelikatnie.
    • emilia_k Re: Czy to normalne? 20.04.07, 23:50
      Dziewczyny, tak a' propos bóli brzucha. Idę za kilka dni do gina, i chcę być
      dobrze przebadana. Mianowicie - przez ostatnie 3 miesiączki miałam w pierwszym
      dniu okrutne bóle, wręcz nie do zniesienia. Dosłownie zwijałam się z bólu, to
      było potworne, przeszło mi wieczorem po kilku ketonalach. Nigdy aż tak mocno
      mnie nie bolało. Zatem - powiedzcie mi, jakie badania powinien mi ,,zaserwować
      lekarz". Wiecie, nie chcę, aby mnie zbył tylko po ,,ogledzinach", dlatego
      chciałabym wiedzieć, o jakie badania po prostu poprosić. (tak w razie czego - bo
      być może okaże się super, ide do niego pierwszy raz).Dodam, że mam 22 lata, i
      bardzo nieregularne miesiączki - do tej pory nabierałam się, że to z czasem
      minie... Teraz karzę się dobrze przebadać. Ja wiem, że czasem takie pytania
      denerwują forumowiczki, bo ,,nie sa poradnia specjalistyczną", ale wiem, że sa
      tu dziewczyny z bardzo dużą wiedzą, i może one mi cos podpowiedzą (o,
      zarymowałam hehe). Pozdrawiam!
      • veea Re: Czy to normalne? 21.04.07, 00:01
        emilko, przede wysztkim dokladne usg dopochwowe, na porzadnym sprzęcie, pod
        kątem zmian w jajnikach, przerostu endometrium, mięsiniaków <to bywa dzidziczne,
        sklonnosci do nich>
        dobry lekarz powinien sam to zrobic bez Twojej podpowedzi
        jesli "tam " jest wszystko ok, pozostaja badania hormonow ktore ci zleci i
        oczywiscie dokladny wywiad lekarski, musi wypytac cie o wszystko, tzn cechy
        charakt krwawienia, skrzepy, obfitośc w okreslonych dniach itd
        powodzenia, wiem przez co przechodzisz mialam podobne problemy
        raz ogromny ból i mniejsze krwawienie lub tez powódźsmile i bezbolesne krwawienie...
        napisz jak poszłosmile
        • emilia_k Re: Czy to normalne? 21.04.07, 00:09
          Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Potrzebowałam tej rady. Oczywiście zdam relacje
          po wizycie, w środę wieczorkiem napiszęsmile

P.S. Jeśli jeszcze możesz mi powiedzieć, czy te badania może lekarz
          przeprowadzić tego samego dnia, podczas wizyty, czy trzeba czekac na jakies
          skierowania itp? Pytam, ponieważ planuję wyjazd następnego dnia powizycie, i nie
          wiem, czy szykowac się na ewentualne zmiany planów. Pozdrawiam!
          • veea Re: Czy to normalne? 21.04.07, 00:14
            usg mozna zrobic od razu, tylko trzeba sie DOKLADNIE wysiusiać smile tuż przed
            badaniem, zeby obraz na ekranie był lepszysmile
            hormony-da ci skierowanie napisze ktore masz sobie zbadac, to pewnie badanie z
            krwi, wszystko sie emilko, dopytaj lekarza, niech ci najlepiej napisze na
            kartce, moja lekarka to mi nawet nadżerke rysowałasmile
            powodzenia i głowa do góry, co by to nie było, w czas uchwycone jest do
            wyleczenia, jakiekolwiek zmiany , jesli nawet chorobowe
            buziaki
            Veea
            • emilia_k Re: Czy to normalne? 21.04.07, 00:22
              Super, uzbroję się w wiedzę, w pusty pęcherz i idęsmile Co by to nie było, będę
              dzielnasmile Dziękuję za rady, pozdrawiam ciepło!
            • emilia_k Re: Czy to normalne? 21.04.07, 00:24
              O tak, i wezmę notatnik, tez poproszę o wizualne wyjaśnieniasmile Przyda się, bo
              kiedyś po wizycie u lekarza byłam tak skołowana, że pamiątałam tylko moment,
              kiedy mi odpowiadał ,,dzień dobry".
              • veea Re: Czy to normalne? 21.04.07, 00:26
                nie no z tym rysowaniem to troszke przegieła, ale chciala mi wyjasnic dokladnie
                co tam mi sie zrobilosmile
                ale nie zaszkodzi zanotowac co i jak masz stosowac, ile dni kiedy cytologia itd
                bo dobrze byb bylo zebys miala aktulana tzn sprzed paru mies najwyzje 3-4, jesli
                grupa jest co najwyżej 2
                • emilia_k Re: Czy to normalne? 24.04.07, 23:09
                  Zła jestem strasznie. Nie mogę iść jutro do ginekologa, dostałam przedwczesnie
                  okres... A tak bardzo się nastwiałam na to, że jutro się dowiem, czy coś mi
                  jest, czy juz ,,taka moja natura". Nienawidze czekać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka