Dodaj do ulubionych

Problemy ze skórą!

IP: *.ksknet.pl 26.04.07, 16:56
Mam strasznie suchą skóre na pośladkach, udach i ramionach. Stosuje oliwki,
kremy, balsamy, myje się żelami nawilżającymi i nic. Ostatnio już tak mnie
swędziało że przez drapania porobiły mi się rany. Dermatolog zapewne zarzuci
mi jakimś specyfikiem za 100zł. Macie jakąś inną rade?
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: Problemy ze skórą! IP: *.bulldogdsl.com 26.04.07, 21:28
      Poproś dermatologa o przepisanie recepty na maść robioną z wit. A i E 5-10 zł
      będzie kosztować około 100 ml. Mój lekarz takowe recepty mi przepisuje, dobrze
      wpływa na skórę no i masz porządną zawartość witami, a nie znikome ilości jak w
      gotowych balsamach.
    • Gość: ela Re: Problemy ze skórą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:31
      juz taka uroda.Wiecej pij ,sprobuj zastosowac NIVEA do kapieli dla bardzo suchej
      skory .To jest w butelce plastikowej płyn koloru bursztynowego mydlo czy żel
      do kapieli,nie pamietam .Naprawde doskonale nawilza skore i w zasadzie nie
      musisz sie juz smarowac balsamem po kapieli.To jedyny dobry srodek ktory
      znam.koszt kilkunasty zł,kupisz w kazdym rossmanie albo hipermarkecie.ALE DO
      BARDZO SUCHEJ SKORY,bo sa tez inne
      • Gość: emka Re: Problemy ze skórą! IP: *.bulldogdsl.com 26.04.07, 21:34
        No z tymi specyfikami ze sklepów to różnie bywa.Jednym pasują innym nie. Raz
        kupiłam z Garnier-a balsam do bardzo suchej skóry-ten w czerwonej butelce. Na
        drugi dzień po posmarowaniu się "łupież" mi z nóg się sypał, a skóra tak sucha,
        że aż mnie bolała jakby mi ja ktoś rozciągał we wszystkie strony. Lepszym łatwo
        dostępnym był tylko z Neutrogeny. A na razie pozosaję przy robionym w aptece.
    • binster Re: Problemy ze skórą! 27.04.07, 14:30
      polecam neoglandynę - olej z nasion ogórecznika zawierający kwasy tłuszczowe
      omega -6, stosuje sie to miedzy innymi przy suchej i skłonnej do podrażnień
      skórze, ale trzeba stosowac ok 3 miesiecy. Cena ok 30 zl za 90 kapsulek,
      starczaja na miesiac
      • Gość: lili Re: Problemy ze skórą! IP: *.compower.pl 27.04.07, 14:37
        Odradzam oliwki -zazwyczaj jeszcze bardziej wysuszają skórę.Pij dużo wody
        mineralnej,rób pelingi a balsam bądz mleczko nawilzajace ,najlepsze dla siebie
        musisz znależż metoda prób i błędów.
        • binster Re: Problemy ze skórą! 27.04.07, 18:18
          neoglandyna nie jest oliwką....tylko kapsułką doustną
          • Gość: ... Re: Problemy ze skórą! IP: *.ksknet.pl 27.04.07, 21:26
            najdziwniejsze jest to że ja bardzo dużo pije, zawsze mam wodę przy sobie!
            • Gość: ja Re: Problemy ze skórą! IP: 217.197.79.* 29.04.07, 11:13
              Do diety warto wprowadzić oleje rybne i rośline: tran, olej z wiesiołka,
              Linomag kapsułki oraz wit.A+E. Skórę można myć płynem Hascosan lub Hascosan
              Plus oraz stosować kremy z mocznikem i gliceyną. Dobre choć dość drogie są
              produkty firmy SVR z apteki. Na początek można sprawdzić krem Dove w pudelku za
              ok. 5 zł.
              • cassandra.pl Re: Problemy ze skórą! 29.04.07, 11:51
                Ja rowniez polecam produkty SVR do pielegnacji suchej skory np balsam Xerialine. Jest dosc drogi, ale butla jest spora. I oczywiscie wit A+E lub wiesiolek doustnie jak poradzila autorka powyzej.
                • Gość: Joanna Re: Problemy ze skórą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 13:56
                  Miałam straszne problemy, dopóki myłam się mydłem. Swędzenie i pieczenie było
                  nieznośne, a przy każdym podrapaniu sypał się ze mnie taki drobniutki pył.
                  Pomogły mi zwykłe sklepowe kosmetyki i to te z tych tańszych. Smarowałam się
                  czym popadnie i skutkowało. Za to do mycia tylko wspomniany już płyn Nivea -
                  taki ciemnożółty. On się nie nazywa żel ani balsam, tylko olejek. To jedyny płyn
                  do mycia, po którym nie muszę się w ogóle smarować. No, ale używam go już
                  ładnych kilka lat...
                  • Gość: malwa Re: Problemy ze skórą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:14
                    >Poproś dermatologa o przepisanie recepty na maść robioną z wit. A i E 5-10 zł
                    >będzie kosztować około 100 ml

Ja takiej robionej maści używam do dzidziowej pupcismile. Niech się schowają
                    wszystki drogie i markowe kremy i maści. Nie wpadłam na to żeby sama się tym
                    smarować, ale faktycznie czemu niesmile.
                    • Gość: emka Re: Problemy ze skórą! IP: *.bulldogdsl.com 30.04.07, 14:17
                      Dokładnie, mnie tylko ta "maść" pomagała, nic innego, a jak był czas, że
                      posmarowałam nogi oliwką dla dzieci to mi się po 3-4 dniach "łupież" sypał z
                      nóg-oczywiście. A taka maść i skuteczna i nie droga i odpowiednia receptura
                      sprawia,że można ją wydajnie stosować-bardziej "wodnista" konsystencja (ale nie
                      jest robiona na wodzie) sprawia, że dobrze się rozprowadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka