Dodaj do ulubionych

Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne...

IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.07, 19:13
które nie wywołują skutków ubocznych w postaci fontanny łez z byle powodusmile
Kiedyś brałam Marwelon i tak na mnie działał że ciągle płakałam. Minęło parę
latek, urodziłam dwójkę dzieci, więcej mieć nie zamierzam, i zakładam że wiele
sie zmieniło w tym względzie, środki są nowocześniejsze. Ginekolog poleci mi
to co mu przedstawiciel firmy farmaceutycznej wciśnie, a ja chciałabym jakiś
sprawdzony środek, co możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:15
      to nie cukierki - wszystko zależy od twojego organizmu
      • Gość: owieczka Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.07, 19:31
        No dzięki za uświadomienie mnie! Chodzi o to ze lekarze zapisując tabletki nie
        robią wcześniej żadnych badań. Mojego organizmu i innych też bo nie sądzę żebym
        była wyjątkiem a u niejednego ginekologa już byłam. Każdy zapisuje to za co ma
        profit od przedstawiciela. A ponieważ nie chcę eksperymentowac z własnym
        organizmem chciałabym usłyszeć wasze opinie jaki środek obecnie jest
        dobry/najlepszy aby móc coś z tego wybrać co mi ginekolog proponuje. A jesli nie
        masz nic do powiedzenia w tej sprawie to dziękuję za uwagę
        • Gość: e Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.tpnet.pl 30.04.07, 19:32
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080

• Gość: mamaKasia Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:37
            teraz szałem lekarzy są tabletki Novynette,
            ja je brałam 1/5 roku i właśnie rzuciłam i chce spróbować plastrów evra
            tylko do gina musze też się wybrać
        • Gość: I. Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 15:03
          Wiec popros o skierowanie na badania i na ich podstawie niech lekarz dobierze..
          Ja bralam Cilest.. fizycznie czuje sie dobrze, ale.. pojawiaja sie
          przebarwienia skory.. i zylaki ;/
    • Gość: Ja Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.compower.pl 02.05.07, 12:06
      Piszesz, ze niechcesz mieć juz dzieci, to może pomyslisz o spirali? Będziesz
      miec spokuj na kilka lat, i nie bedziesz musiala pamietac o tabletkach. A jak
      sobie przeliczysz, to cenowo wyjdzie Ci dużo taniej, niż jak bys miała za ten
      sam okres czasu kupować tabletki.
      Pozdrawiam
      • bierkab Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... 02.05.07, 12:54
        Od roku stosuje pigułki Yasmin, bardzo dobrze sie czuje, nie przytyłam, piersi
        nie bolą. Pigułki te nie zatrzymuja wody w organizmie. O Yasmin www.yasmin.pl
        Ja polecam.
        • bierkab Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... 02.05.07, 12:55
          Yasmin kosztuja ok 39zł za opakowanie
          • Gość: ? Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.tpnet.pl 02.05.07, 12:58
            placa ci za ta reklame?
            • Gość: Keyti Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 02.05.07, 14:53
              Jezu, nie moge... To samo w watku o Restauracjach... Jak zle napisze o
              miejscu/produkcie = jestem przedstawicielem konkurencji. Jak dobrze = kims
              'stamtad' kto robi reklame. Ogarnijcie sie ludzie!!

Btw ja tez stosuje Yasmin i czuje sie swietnie. Cena w Irlandii - ok 14e za listek.
    • ek771 Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... 02.05.07, 15:10
      ja właśnie od mięsiąca znów biorę cilest. znów, bo brałam go przez jakieś 1,5
      roku, a potem zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę. nie dlatego, żeby było
      coś nie w porządku, ale po prostu nie potrzebowałam tego typu zabezpieczenia.
      decyzując się ponownie na tabletki antykoncepcyjne, wróciłam do cilestu, bo
      nigdy nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych (bóle głowy, zmienne nastroje
      itp.). co prawda słyszałam, że te tabletki mają dużo etinylestradiolu, co
      powoduje zatrzymywanie wody w organizmie, ale ja tego u siebie nie zauważyłam.
      no, ale co kraj to obyczaj, co organizm to inna reacja wink
      ja generalnie polecam.
      p.s. nie mam nic wspólnego z przedstawicielstwem handlowym itp, żeby mnie tu
      zaraz nikt nie posądził wink
      pozdrawiam.
      • Gość: Kimi Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 15:48
        Ja brałam rigevidon i microgynon, miałam duże wahania nastrojów, więc też
        szukam czegos innego, chociaż cenowo było bardzo ok - rigevidon 7,50 zl... ale
        wolę zapłacić więcej i czuć sie dobrze...
    • Gość: sundry Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:58
      Ja po Rigevidonie miałam depresję,teraz biorę Novynette I też nie jest idealnieuncertain
      • mapi9 Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... 02.05.07, 21:29
        ja biorę Regulon i jest wszystko ok 22 zł
        • cala_w_kwiatkach Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... 02.05.07, 23:30
          bralam Regulon i do niego wrocilam po przerwie, place 27zł
    • Gość: kot Re:Z Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 03.05.07, 20:24
      Biorę DIANE 35 już 15 lat, ale nie polecam kobietom delikatnym i chorowitym,
      czytaj - wrażliwym.Konieczne są badania i obserwacja siebie. Podobno Diane jest
      bombą hormonalną, ale w moim przypadku to się nie sprawdza.
    • Gość: Dora Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... IP: 149.156.58.* 04.05.07, 12:49
      Biorę cilest i jest ok. Kosztuje teraz około 16 zł.
      • zozolica Re: Poleccie jakieś tabletki antykoncepcyjne... 04.05.07, 20:33
        Wcześniej brałam Yasmin - wprawdzie krótko ale wszystko było ok, teraz Pani
        doktor zapisała mi Yasminelle - ponoć najmniejsza dawka hormonów i też wszstko
        ok. Niestety wysoka cena 40-46 zł za blister. Ale myśle że się opłaca...
    • easier_to_fly zdecydowanie Harmonet 04.05.07, 21:45
      ja nie odczuwam absolutnie żadnych zmian. żadnych wahań nastrojów, bólu piersi,
      obrzmień etc. etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka