Dodaj do ulubionych

nadżerka a ból brzucha.

07.05.07, 23:15
niedawno bolał mnie brzuch przez mies ,cały czas, dzien i noc. ból taki jak
przed okresem. robiłam cytologie ,badał mnie gnekolog ,robiłam usg. nic nie
wyszło! po jakims czasie przeszło ,teraz ból znowu wrócił.
mam nadżerke ktora musze usunąc.
czy to mozliwe ze ten ból wywyołany jest nadżerką?
poza tym mam obfite upławy i zastanawiam sie czy nazdżerka mogła sie
powiększyc... bo przy nazdzerce wlasnie wystepują upławy ,tak powiedział mi
lakarz. ale teraz są duze sad
w ogóle to chyba zmienie lekarza.
jutro dzwonie sie umówić na wizyte.
Obserwuj wątek
    • Gość: emama Re: nadżerka a ból brzucha. IP: *.dhcp.bluecom.no 08.05.07, 10:43
      Sowa!!!
      Ty juz chyba ze 2 lata z ta nadzerka chodzisz!!!!???
      Zasuwaj do lekarza - masz dla kogo zyc!!!!

K.
      • Gość: zaraz_zaraz Re: nadżerka a ból brzucha. IP: 62.121.129.* 08.05.07, 10:50
        Od "nadżerki" się nie umiera. W większości przypadków jest to stan zupełnie
        normalny i fizjologiczny.
        Nie powoduje ona też bólu opisywanego przez autorkę wątku.
        • Gość: emama Re: nadżerka a ból brzucha. IP: *.dhcp.bluecom.no 08.05.07, 11:12
          No zgadza sie, ze od samej nadzerki sie nie umiera, ale kolezanka juz 2 lata
          temu powinna isc na wypalanie tej nadzerki....wiec rownie dobrze to juz moze
          byc nie tylko nadzerka...czego naprawde nie zycze...

• Gość: ??? Re: nadżerka a ból brzucha. IP: *.chello.pl 08.05.07, 11:15
            Na wypalanie?
            A pełna diagnostyka była przeprowadzona?
          • Gość: zaraz_zaraz Re: nadżerka a ból brzucha. IP: 62.121.129.* 08.05.07, 11:21
            Emamo, jeszcze raz - poczytaj sobie:
            www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/
            • lolka11 zaraz_zaraz 08.05.07, 11:34
              no wiec przeczytalam.....i tym bardziej sie upewnilam, ze ja juz dawno bym byla
              u lekarza.....

K:
              • Gość: zaraz_zaraz Re: zaraz_zaraz IP: 62.121.129.* 08.05.07, 11:48
                Że trzeba iść do lekarza - to tak oczywiste, że nie ma o czym pisać. Po pierwsze
                po to, żeby zdiagnozować, czy nie ma stanu zapalnego, który może być źródłem
                upławów i ewentualnie go leczyć. Oraz po to, żeby znaleźć przyczynę bólów
                brzucha - sama ektopia takich objawów nie wywołuje - może być źródłem
                zwiększonego wydzielania śluzu, jeśli jest bardzo rozległa, zwiększone
                wydzielanie śluzu może predysponować do zakażeń. Ale tu podobno zmiana jest
                mała. Może przyczyna leży poza układem płciowym.
                • Gość: sowa_hu_hu Re: zaraz_zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:00
                  ale ja byłam u lekarza!!! przecież WYRAŹNIE to napisałam! nie mam stanu
                  zapalnego. był niewielki ale wyleczyłam. pryczyn bóli brzucha ginekolog nie
                  znalazł.
                  • Gość: zaraz_zaraz Re: IP: 62.121.129.* 08.05.07, 14:29
                    > ale ja byłam u lekarza!!! przecież WYRAŹNIE to napisałam! nie mam stanu
                    > zapalnego. był niewielki ale wyleczyłam.

Jak dawno był0o to leczenie? Może stan zapalny nawrócił? Może rzeczywiście
                    zwiększona ilość wydzieliny jest wynikiem ektopii, ale jeżeli nie towarzyszą jej
                    nawracające stany zapalne, nie ma powodu do drastycznych ingerencji.

pryczyn bóli brzucha ginekolog nie
                    > znalazł.

W takim razie może należy do niego wrócić lub znaleźć innego lekarza -
                    powtarzam: ból podbrzusza nie musi mieć przyczyny ginekologicznej.
                    • sowa_hu_hu Re: 08.05.07, 15:13
                      robiłam usg jamy brzusznej .nic nie wykryto.

zasugerowano mi laparoskopie i gastroskopie sad
            • sowa_hu_hu Re: nadżerka a ból brzucha. 08.05.07, 11:35
              dziewczyny ale ja jestem pod opieką lekarza! moja nadżerka sie nie powiększa!
              jest mała. cytologie mam w porządku.
              fakt - przeciagam to wymrażanie i musze sie wybrać.
              ale bardziej niepokojące sa dla mnie te bóle.
              dlatego tez zmienie lekarza.
              na początku myslałamz e to zapalenie przydatków - ale okzało sie ze nie!
              • aga55jaga sowa 08.05.07, 12:27
                sowa a kolposkopię robiłaś?? Gin nie jest w stanie "gołym okiem" ocenić jakiego
                charakteru jest zmiana. A cytologia jak była pobierana?
                • sowa_hu_hu Re: sowa 08.05.07, 15:14
                  nie miałam.
                  a na czym to polega i czy każdy ginekolog ja wykonuje?

cholera ja już zgłupiałam! nie wiem nawet do jakiego ginekologa sie udać który
                  mnie dobrze zbada i powie czy jest faktycznie konieczność wymrażania czy nie...
                  • krolewna2006 Re: sowa 08.05.07, 16:39
                    a jaki to dokladnie bol? mi sie zdarzalo czesto miec bole, takie, ze myslalam,
                    ze mam problemy ginekologiczne (np.cos z jajnikiem), a okazywalo sie, ze to
                    nadwrazliwe jelito grube, ktore wywoluje bol promienujacy lub po prostu,
                    niestety, nerwy. A bole podobne do miesiaczki podczas cyklu zdarzaja sie np.gdy
                    masz owulacje, jest tez wtedy wiec sluzu, wiec moze nie ma sie czym martwic
                    skoro wyniki sa ok?
                    • sowa_hu_hu Re: sowa 08.05.07, 19:14
                      no własnie to sa takie bóle jak przed okresem. stały ból na dole. nie jakiś
                      ogromny ale uciązliwy jednak sad
                      tez mam wrażenie że to jajniki.
                      a jak doszłas do tego ze to cos z jelitem? robiłas badania? jakies leki na to?
                      • krolewna2006 Re: sowa 09.05.07, 12:57
                        nie robilam zadnych szczegolnych badan, moj lekarz dokladnie zbadal mi brzuch
                        ("recznie") i stwierdzil, ze to to. Pozatym sa inne objawy . np. zdarza sie, ze
                        zaraz po jedzeniu idziesz do toalety itd. Ja nic na to nei biore, bo nie ma to
                        u mnie jakiejs formy drastycznej. Najlepszym lekarstwem jest spokoj...
                  • Gość: aga55jaga Re: sowa IP: *.sieci.fonet.pl 08.05.07, 22:24
                    sowa - kolposkopia jest to badanie wspomagające diagnostykę nadżerki, ocenia
                    najprościej mówiąc (po uprzednim wybarwieniu zmiany) z czym faktycznie masz do
                    czynienia plus ewentualne miejsca do pobrania wycinków na histopatologię.
                    www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/kolpo.html
                    jest to bardzo ważne badanie, praktycznie powinno odbywać się przy każdej
                    ocenie nadżerki. Ginekolog nie jest w stanie określić "na oko" co widzi -
                    dopiero mikroskop przybliża mu niejako sytuację big_grin. Jeśli w wyniku wyjdzie że
                    to co masz jest tylko najzwyklejszą w świecie nadżerką - nic się dzisiaj w
                    wielkim świecie z tym nie robi. Natomiast aby dojść do takich wniosków -
                    kolposkopia koniecznie!!!!!
                    Poszukaj gina który da ci skierowanie na kolpo lub sama znajdź gabinet prywatny
                    z dobrym specjalistą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka