Dodaj do ulubionych

Pytanie do m.p.laborantek

IP: *.chello.pl 08.05.07, 12:13
Po jakim czasie od zaprzestania przyjmowania antybiotyków można robić badania
krwi i moczu aby wyniki były "prawdziwe"?
Obserwuj wątek
    • Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 08.05.07, 16:45
      up
      • Gość: gosc Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.smgr.pl 08.05.07, 16:49
        mi mowiono, ze co najmniej po 3 tyg, a nawet po miesiacu!! pozdrawiam
        • Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 08.05.07, 17:42
          "mówiono" tzn kto wypowiadał opinię? Sąsiadka, lekarz internista, forumowiczki?
          • Gość: gosc Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.smgr.pl 08.05.07, 17:59
            pielegniarki w szpitalu, ktore pobieraly krew na posiew!!
            • jeanne72 Re: Pytanie do m.p.laborantek 08.05.07, 18:00
              właśnie, na posiew. A o jakie wyniki konkretnie chodzi autorce wątku?
              • Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:06
                Badanie ogólne moczu i morfologia.

A jakie należałoby wykonać twoim zdaniem aby być pewnym powrotu do zdrowia?smile
                • jeanne72 Re: Pytanie do m.p.laborantek 08.05.07, 18:08
                  To napisz jeszcze, na co chorowałaś i jak długo smile
                  • Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:43
                    Pewnie są ogólne zasady a nie szczegółowe przypadki?

Jesteś "miłą panią" laborantką? Czy też nie?smile)
                    • Gość: jeanne72 Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:50
                      Nie jestem miłą panią laborantką smile A ogólne zasady można stosować w matematyce,
                      a nie w medycynie.
                      • Gość: lab Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.core.lanet.net.pl 08.05.07, 19:48
                        mozna robic badania kiedy sie przyjmuje antybiotyki, trzeba tylko o tym
                        poinformowac laboratorium
                        • Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 09.05.07, 09:27
                          Według mnie nie ma to najmniejszego sensu, czy możesz mi wytłumaczyć po co robić
                          badania w czasie przyjmowania antybiotyku?

Moje pytanie brzmiało jednoznacznie ale nikt nie potrafił odpowiedzieć konkretnie.
                          • Gość: jeanne72 Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:50
                            Na zmiany o morfologii krwi znacznie większy wpływ mogła mieć choroba, którą
                            leczyłaś antybiotykami, niż same antybiotyki. Jeśli chodzi o samo przyjmowanie
                            antybiotyków, wystarczy odczekać kilka dni. Natomiast jeśli chcesz poznać zdanie
                            laboranta, to chyba najprościej przejść się do laboratorium i zapytać.
                            • Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 09.05.07, 16:48
                              Właśnie odebrałam wynik badania moczu i wynika z niego,że ph jest wysokie a
                              ciężar właściwy poniżej normy.
                              Innych "elementów" brak, bo po antybiotyku nie może być inaczejsmile)).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka