Gość: erta IP: *.chello.pl 08.05.07, 12:13 Po jakim czasie od zaprzestania przyjmowania antybiotyków można robić badania krwi i moczu aby wyniki były "prawdziwe"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.smgr.pl 08.05.07, 16:49 mi mowiono, ze co najmniej po 3 tyg, a nawet po miesiacu!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 08.05.07, 17:42 "mówiono" tzn kto wypowiadał opinię? Sąsiadka, lekarz internista, forumowiczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.smgr.pl 08.05.07, 17:59 pielegniarki w szpitalu, ktore pobieraly krew na posiew!! Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: Pytanie do m.p.laborantek 08.05.07, 18:00 właśnie, na posiew. A o jakie wyniki konkretnie chodzi autorce wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:06 Badanie ogólne moczu i morfologia. A jakie należałoby wykonać twoim zdaniem aby być pewnym powrotu do zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: Pytanie do m.p.laborantek 08.05.07, 18:08 To napisz jeszcze, na co chorowałaś i jak długo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:43 Pewnie są ogólne zasady a nie szczegółowe przypadki? Jesteś "miłą panią" laborantką? Czy też nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeanne72 Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:50 Nie jestem miłą panią laborantką A ogólne zasady można stosować w matematyce, a nie w medycynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lab Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.core.lanet.net.pl 08.05.07, 19:48 mozna robic badania kiedy sie przyjmuje antybiotyki, trzeba tylko o tym poinformowac laboratorium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 09.05.07, 09:27 Według mnie nie ma to najmniejszego sensu, czy możesz mi wytłumaczyć po co robić badania w czasie przyjmowania antybiotyku? Moje pytanie brzmiało jednoznacznie ale nikt nie potrafił odpowiedzieć konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeanne72 Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:50 Na zmiany o morfologii krwi znacznie większy wpływ mogła mieć choroba, którą leczyłaś antybiotykami, niż same antybiotyki. Jeśli chodzi o samo przyjmowanie antybiotyków, wystarczy odczekać kilka dni. Natomiast jeśli chcesz poznać zdanie laboranta, to chyba najprościej przejść się do laboratorium i zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erta Re: Pytanie do m.p.laborantek IP: *.chello.pl 09.05.07, 16:48 Właśnie odebrałam wynik badania moczu i wynika z niego,że ph jest wysokie a ciężar właściwy poniżej normy. Innych "elementów" brak, bo po antybiotyku nie może być inaczej)). Odpowiedz Link Zgłoś