Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:29 Mam 15 lat i od wczoraj odczuwam mocne swędzenie łechtaczki i pochwy, pokazujue sie również nie wielkie krwawnienie( miesiaczka skonczyla mi sie 1 tydzien temu) czxy to cos powazengo? co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:32 co robic? do ginekologa iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 11:33 moze byc jakas infekcja. idz do ginekologa. bez wizyty sie nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 11:34 a bylas juz kiedys na wizycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:35 Tak idż do ginekologa Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: proszę o pomoc 21.06.07, 11:37 Krwawienie może być powiązane z np. owulacją. Ale swędzenie, to objaw stanu zapalnego lub grzybicy. Nic strasznego, czasem się zdarza i najczystszym kobietom, wystarczy, że coś (np. antybiotyki) zaburzy florę bakteryjną pochwy. Najlepiej byłoby iść do ginekologa żeby potwierdził dniagnozę internetową (nie jesteśmy nieomylne), po jakieś globulki, ale prawdopodobnie musiałabyś iść z matką, a matki bywają różne Może pomóc podmywanie i irygacja Tantum Rosa (w aptece, bez recepty), ale głowy nie dam, czy wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 11:40 jak pojdziesz prywatnie to nie musisz byc z nikim doroslym. ja polecam wizyte prywatna bo z lekarzami "na kase chorych" roznie bywa. polecam jakas mila kobiete. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: proszę o pomoc 21.06.07, 11:43 Ale fajnie byłoby żeby ktoś życzliwy dotrzymał jej towarzystwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 12:47 pewnie ze tak, ale jak pisalas "matki bywaja rozne"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podejrzliwa Re: proszę o pomoc IP: *.mos.gov.pl 21.06.07, 11:49 podejrzewam, że to grzybica, a to lekkie krwawienie to może po prostu różowawe upławy, które pojawiają się przy tej okazji, jak juz grzybica sie rozkręci na dobre. Idź do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
helikopter2 Re: proszę o pomoc 21.06.07, 20:29 jesli to na pewno krwawienie, to moze to byc rowniez objaw chlamydii. Jesli to rozowe uplawy to tez to jest jakas choroba, nie pamietam jaka wiec nie bede pisala o tym co mi sie przypomina. Idz do lekarza tylko dobrego. Ups dopiero czytam, ze masz 15 lat. To co wyzej napisalam jest prawdopodobne jesli wspolzyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:50 A jeśli nie pójdę, jakie to będzie miało konsekwencje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:22 .......jesli nie pójdziesz ,to infekcja się rozwinie, bedzie jeszcze bardziej swędziało, piekło, i będą upławy - na pewno samo nie przejdzie !!!. Prędzej czy później bedziesz musiała pójść do ginekologa, jesli się stresujesz, to powiem Ci ze ja mam 29 lat i do tej pory wizyta u lekarza przyprawia mnie o stres, a chodzę regularnie od 18 rkou zycia. Więc głowa do góry, wybierz kobietę ginekologa i idź. powodznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????? Re: proszę o pomoc IP: *.tpnet.pl 26.06.07, 13:25 6 dni minelo i jeszcze nie bylas? konsekwencje? moze to byc jakis stan zapalny, ktory przejdzie w cos powazniejszego. I zamiast brac banalne globulki - bedziesz musiala przejsc jakas kuracje wieloma lekami.. oplaca sie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona402 Re: proszę o pomoc 26.06.07, 14:10 Prawie 90% infekcji u kobiet powodują grzyby, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa występuje u Ciebie grzybica.Długo nie leczona powoduje ciągły dyskomfort (swędzenie),oraz może przyczync się do zakażenia innymi drobnoustrojami, długotrwałe infekcje mogą przemieszczac się z pochwy do dalszych narządów.Dlatego najrozsądniej wybrac się do ginekologa, zdaję sobie sprawę jaki to dla Ciebie stres i problemy z tym związane.Przeżyłam w wieku 17 lat podobną sytuację, nie mogłam liczyc na pomoc matki, a ojca się krempowałam. Na początku kup w aptece bez recepty krem Clotrimazolum (ok 3zł),smaruj swądzące miejsca 2 razy dziennie po myciu, używaj wkładek higienicznych, zrezygnuj ze stringów- powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ago-33 Re: proszę o pomoc 27.06.07, 12:05 Udaj sie do dobrego ginekologa , badanie ginekologiczne trwa kilka minut da się wytrzymać.wwww.euro-klinika.pl Odpowiedz Link Zgłoś