Dodaj do ulubionych

objawy ciazy a tabletka

IP: 77.87.120.* 14.07.07, 11:04
Meczy mnie taka rzecz: czy kiedy bierze sie tabletki, jedynym objawem ciazy
jest brak krwiawienia? Czy mozliwe jest krwawienie z odstawienia i bycie w
ciazy?Bo slyszalam o przypadku bardzo poznego dowiedzenia sie o
ciazy,dziewczyna normalnie krwawila,brala tabletki a byla w ciazy.Zastanawiam
sie nad comiesiecznym robienie testu,zeby wykluczyc taka sytuacjeuncertain
Obserwuj wątek
    • Gość: ;-))))))) Re: objawy ciazy a tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 11:18
      myślę, ze producenci testów niezwykle się ucieszą z twojej schizy; chyba sama
      zmienię zawód
      • Gość: aga Re: objawy ciazy a tabletka IP: 217.98.102.* 14.07.07, 12:27
        niestety ja też słyszałam o takim "cudzie". Mojej koleżanki siostra - pomimo
        brania tabletek zaszła w ciążę. Była w niej 12 tygodni - mając miesiączkę,
        przyjmując piguły. O ciąży dowiedziała się dopiero w szpitalu, gdy lekarz
        ginekolog badając przyczynę silnego krwawienia stwierdził poronienie.
        • Gość: ? Re: objawy ciazy a tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 14:07
          jakim cudzie? tabletki dają promil niepewności, a radosna tworczość przy ich
          przyjmowaniu promil ten powieksza
    • Gość: emka Re: objawy ciazy a tabletka IP: *.bulldogdsl.com 14.07.07, 18:41
      Ty się lepiej zastanów nad prawidłowym braniem tabletek, tak jak jest napisane
      w ulotce-czy podołasz takiemu wyzwaniu smile to ci testy nie będą potrzebne bo
      wtedy musiałabyyś je robić częściej niż co miesiąc no i najlepiej te które robi
      się z krwi-czyli w labolatorium.
      • Gość: migotka Re: objawy ciazy a tabletka IP: 77.87.120.* 14.07.07, 19:10
        Daruj sobie te zlosliwosci.Po prostu slyszalam o kilku przypadkach zajscia w
        ciaze mimo brania tabletek i szczerze mowiac,nie neci mnie takia
        mozliwosc.Dlatego zapytalam o takie prawdopodobienstwo, i wcale ono nierealne
        sie nie wydaje.
    • wakacyjne.sloneczko Re: objawy ciazy a tabletka 14.07.07, 19:30
      ja rozniez slyszalam o takiej zaleznosci ze przy braniu tabletek kolezanka byla
      w ciazy. ahhh ja zrezygnowalam z brania, bo chyba nie czulam sie takn
      zabezpieczona jakbym chciala.nie wiem ,no ale czekam na jakis bardziej cudowny
      srodek anty, bo jak dotad wszystkie potrafia zaawiesc,nie mam tu na mysli jakies
      100% bo takich nie ma,ale taki ktory nie inerowal by tak bardz w cialo, lub
      bylby dostepny bez wzgledu na to czy sie jest juz po 1ciazy czy nie.
    • majata Re: objawy ciazy a tabletka 14.07.07, 19:35
      w wyjątkowych sytuacjach coś takiego może się zdarzyć...tak jak u kobiet nie
      biorących tabletek (są w ciąży a jeszcze mają krwawienie)
    • Gość: ;-)))) Re: objawy ciazy a tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 19:39
      wszyscy slysza opowiesci, jak urban legend
      tylko spytajcie tych koleżanek, dlaczego nie przeczytały ulotki wink
      • Gość: migotka Re: objawy ciazy a tabletka IP: 77.87.120.* 14.07.07, 20:28
        No dobrze, ja juz w to nie wnikam.Mnie niepokoi sytuacja, ze biore
        tabletki,normalnie krwawie i jednoczesnie jestem w ciazy.Z tego, co slyszalam,
        wcale to nie jest niemozliwe.I tego sie boje, bo skad wtedy bede wiedziec,ze w
        tej ciazy jestem? Nie zdarzylo mi sie odstepstwo od godziny przyjmowania
        tabletek,lekow kolidujacych nie biore,ale zastanawiam sie nad taka sytuacja.
        • Gość: ;-)))) Re: objawy ciazy a tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:40
          Mnie niepokoi sytuacja, ze biore
          tabletki,normalnie krwawie i jednoczesnie jestem w ciazy.

a nie niepokoi cie sytuacja, ze idziesz ulica a tu leca kosmici? to mniej
          więcej ten poziom abstrakcji; serio nie masz większych i realniejszych
          problemów?
          • Gość: ooo Re: objawy ciazy a tabletka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:01
            Daruj sobie te komentarze. ŻADEN rodzaj antykoncepcji nie daje ci 100%
            zabezpieczenia. Sama znam kobietę, która mimo punktualnego brania tabletek,
            stosowania dodatkowej metody antykoncepcji, jeżeli była taka potrzeba (wymioty,
            antybiotyki), zaszła w ciążę. Uważam, że pytanie jest jak najbardziej na
            miejscu, przecież w ulotce wyraźnie napisane jest, że w przypadku ciąży należy
            natychmiast przerwać branie tabletek.
            Co do comiesięcznego robienia testów - nie wydaje mi się, żeby to był dobry
            pomysł. Oprócz braku okresu istnieje jeszcze wiele innych objawów ciązy, które
            powinnaś zauważyć, jeżeli znasz wystarczająco dobtrze swój organizm.
            • Gość: ;-))) Re: objawy ciazy a tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:10
              nie daje, owszem; tylko, że cała dyskusja toczy się na temat obsesji i testów;
              a sama zauważyłas, że to nie najlepszy pomysł wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka