autoharp 24.07.07, 12:48 Jak uważacie, czy wypada mówić szefowi mężczyźnie o @, tak w charakterze usprawiedliwienia że się gorzej czuję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: Okres-mówić? 24.07.07, 12:53 a kobiecie niby wypada? mówisz po prostu, że masz chwilowy spadek formy albo gorszy dzień (o ile w ogóle musisz się usprawiedliwiać) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: Okres-mówić? 24.07.07, 13:07 uważam, że okres nie jest wytłumaczeniem... jest naprawdę niewiele kobiet, które mają tak duże problemy z okresem, które mogą powodować "niemoc pracową"... myślę tu o bardzo silnych dolegliwościach bólowych, omdleniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Okres-mówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:16 a jeżeli to właśnie jedna z tych niewielu? Odpowiedz Link Zgłoś
autoharp Re: Okres-mówić? 24.07.07, 13:19 No właśnie, chodzi o sytuację gdy trzeba dłużej posiedzieć w toalecie, zwolnić się wcześniej czy też po prostu ma się mniej siły do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: Okres-mówić? 24.07.07, 13:23 Ja mam "mniej siły do roboty" po każdej pełni księżyca. I co? też mam o tym mówić szefowi? To chyba jakiś żart. Jeśli tak dramatycznie wpływa na Ciebie miesiączka, to się wybierz do lekarza medycyny pracy - kto wie - może wypisze stosowne zaświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Dygresja. 24.07.07, 13:27 A w nawiązaniu do przedziwnych zaświadczeń wystawianych przez lekarzy - ostatnio spotkałam się z sytuacją, gdy pani pracująca w urzędzie skarbowym w sali przyjęć interesantów, przedstawiła zaświadczenie, iż nie może pracować z klientami bo ją "to stresuje". Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: Dygresja. 24.07.07, 13:58 Ależ jesteś złośliwa... Od razu widać, że problem cię nie dotyczy. Gdybyś doświadczyła złego samopoczucia w czasie okresu choć raz w życiu, pewnie zmieniłabyś zdanie. A teraz wracając do tematu: Moim zdaniem, jeżeli szef zauważa że coś jest nie tak, możesz go poinformować, że źle się czujesz. Jeśli jest normalny przyjmie to spokojnie, bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Okres-mówić? 24.07.07, 17:26 Idź do lekarza. Ja podczas okresu mam silne bóle, też gorzej się czuję, ale zażywam jakiś lek przeciwbólowy, do tego tampon i normalnie funkcjonuję - zdarzało się siedzieć 10 h na uczelni podsczas okresu. Każada kobieta ma okres, jeśli nie możesz normalnie funkcjnować - idż do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Okres-mówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:42 niby jakich doświadczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
ona511 Re: Okres-mówić? 24.07.07, 17:51 Żartujesz chyba. Facet może się poczuć zniesmaczony słuchając o Twojej miesiączce. Jeśli gorzej się czujesz idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Okres-mówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:22 ona511 napisała: > Żartujesz chyba. Facet może się poczuć zniesmaczony słuchając o Twojej > miesiączce. Jeśli gorzej się czujesz idź do lekarza. to ty chyba żartujesz! Okres to nie żaden syfilis! myślisz, że mężczyzni nie mają matek, żon i sióstr i sama myśl o kobiecej fizjologii może wywołać u nich zapaść??? sama brzydzisz się tego? szef nie jest jakimś księciuniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Okres-mówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:45 szef nie jest jakimś księciuniem! moze nie jest, ale tez nie jest moim męzem ani bratem - i naprawdę opowiadanie mu o moim okresie jest - delikatnie mówiąc, nie na miejscu i naprawdę nie rozumiem, po co w ogóle okresem epatować? jak się źle czuję, to się np. zwalniam wcześniej bez dokładnego opowiadania o swoich dolegliwościach albo cierpię w milczeniu i to dotyczy zarówno okresu jak i zęba Odpowiedz Link Zgłoś
ona511 Re: Okres-mówić? 24.07.07, 19:11 Nie żartuję bynajmniej. Obcego faceta z pracy, g... obchodzi Twoja fizjologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Okres-mówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:14 i co? znów się jakiś troll nudzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Okres-mówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:20 NIE, nie wypada! i chcesz go tak informować co miesiąc? mam nadzieję, że żartujesz albo jesteś trollem czy dorosła kobieta może zadawać takie pytania?? Odpowiedz Link Zgłoś
autoharp Re: Okres-mówić? 25.07.07, 08:45 Jak widzę, życzliwość i umiejętność odpowiadania na temat są tu w mniejszości. Dziękuję tej mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: Okres-mówić? 25.07.07, 09:53 ja mowilam. ale szefa mialam strasznie wyrozumialego. nie sadze zeby kazdy wiedzial co to znaczy miec "przegibany okres"... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Okres-mówić? 25.07.07, 10:19 Nie sądzę żeby zrozumiał Ale możesz powiedzieć, że po prostu gorzej się czujesz. Każdy ma prawo mieć raz na jakiś czas dzień do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: Okres-mówić? 25.07.07, 10:27 to wszytsko zalezy od szefa. niektorzy wymagaja codziennie prze 8h 100% sprawnosci Odpowiedz Link Zgłoś