Gość: ana IP: 212.87.25.* 06.08.07, 09:21 Jak w temacie - możecie napisać, po jakim czasie od rozpoczęcia przyjmowania, (o ile w ogóle) zauważyłyście jakiekolwiek skutki uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? IP: *.smgr.pl 06.08.07, 09:30 pierwsze 3 miesiace mdlosci ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? IP: 212.87.25.* 06.08.07, 09:38 Aż 3 miesiące? nieźle... W takim razie chyba za wcześnie zaczęłam sie cieszyć - biore od 4 dni, i póki co zero negatywnego odzewu ze strony przewodu pokarmowego Najbardziej boję się ewentualnego spadku libido... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? IP: *.smgr.pl 06.08.07, 09:52 ja tez sie strasznie cieszylam po kilku pierwszych tabletkach... nic mi nie bylo, czulam sie swietnie i nie dowierzalam, ze naprawde nic mi nie dolega ) az tu gdzies po ok 14 tabl z pierwszego opakowania pojawily sie mdlosci... myslalam, ze to moze cos z watroba, zoladkiem doszukiwalam sie przyczyny i doszlam do tego, ze jem to co jadlam wczesniej, a mdlosci sa spowodowane wlasnie antykami!! do 3 miesiaca mdlosci pozniej ok... spadku libido poki co w ogole nie odczulam, a biore cilest ) pozdrawiam i trzymam kciuki, zeby Ciebie zadne skutki uboczne nie dopadly ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? IP: *.warnet.at 06.08.07, 09:53 Jeśli masz dobrze dobrane tabletki to nie będziesz miala żadnych skutków ubocznych. Jeżeli to nie są tabletki dla Ciebie to uwierz, że zorientujesz się już w czasie pierwszego opakowania... Ja zmieniała.Za drugim razem trafili, biore teraz regulon(od 7miesięcy) i nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? 06.08.07, 11:27 Jeżeli to nie są tabletki dla Ciebie to uwierz, że zorientujesz się > już w czasie pierwszego opakowania... a niekoniecznie. Brałam Logest bez żadnych skutków ubocznych przez 2 lata przed ciążą i ponad rok po porodzie... po czym nagle pojawiły się plamienia, bóle piersi i... powrót laktacji. Po zmianie pigułek przeszło jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? IP: *.bu.edu 06.08.07, 11:58 To znaczy że poziom twoich hormonów się zmienił. Przez dwa lata niczego nie wywolał, więc był dobrze dobrany... Musisz brać pod uwagę fakt, że każdej kobiecie po porodzie zmieniaja się hormony. Jeżeli odrazu został popełniony błąd w doborze tabletek, to w czasie pierwszego opakowania wychodzą tego skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? 06.08.07, 14:52 > To znaczy że poziom twoich hormonów się zmienił. Przez dwa lata niczego nie > wywolał, więc był dobrze dobrany... Musisz brać pod uwagę fakt, że każdej > kobiecie po porodzie zmieniaja się hormony. Ale po porodzie brałam je kolejny rok - bez żadnych skutków ubocznych. Dziwne objawy pojawiły się po 12 miesiącach brania Logestu, już po porodzie, przez 11 miesięcy było wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? IP: *.wholesale.rp80.se 06.08.07, 15:05 Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, więc nie chce na siłe forsować swoich teorii Piszę na podstawie tego co mówil mój ginekolog i tego co zdążyłam przeczytać,moze do czegos się przyda... Uważam, że jeśli po jakimś(dłuzszym)czasie okazuje się że tabletki które dotychczas przymwałaś bez żadnych skutków ubocznych, nagle stają się uciążliwe i przynoszą "niespodzianki" to znaczy ze w twoim organiźmie zaszły zmiany, a nie w składzie tabletek... Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? 06.08.07, 15:54 okazuje się że tabletki które dotychczas przymwałaś bez > żadnych skutków ubocznych, nagle stają się uciążliwe i przynoszą "niespodzianki > " > to znaczy ze w twoim organiźmie zaszły zmiany, a nie w składzie tabletek... a nie, no to jest dla mnie jasne że to organizm zaczął źle reagować tyle że skoro takie zmiany mogą zajść to u każdego może się okazać że tabletki które rok wcześniej były idealnie dobrane, nagle zaczną wywoływać niemiłe objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Po dłuższym czasie IP: 194.8.45.* 06.08.07, 13:00 Długo nie było mi absolutnie nic, ale po ośmiu miesiącach, nagle w ciągu dwóch dni spuchłam i przybrałam na wadze 7 kilo, kiedy to się powtórzyło po dwóch tygodniach odstawiłam tabletki. I czuję się świetnie! Aha, brałam Yasmin. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re:wogóle 06.08.07, 15:30 5 lat cilest. przerwa na ciąze i znowu cilest. skutków ubocznych brak , waga raczej w dół, zero obrzeków, mdłości itd. a okres przewidywalny co do godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re:wogóle IP: *.server4you.de 06.08.07, 15:53 Zgadzam się z XXX, może nie zupełnie ale w durzej mierze. Tez biore regulon i nie miałam ŻĄDNYCH skutków ubocznych.Wydaje mi sie że zawsze nastepuje taki moment w życiu kobiety, kiedy poziom jej hormonów ulega zmianie i dotychczasowe tabsy, przestają wspolgrać z jej organizmem. Jeszcze nie robiłam przerwy, ale mam nadzieje, że po niej też wszystko będzie "działać"! Odpowiedz Link Zgłoś
zapytanka6 Re: skutki uboczne tab. anty - kiedy? 06.08.07, 17:02 Ja dopiero po jakimś czasie przytyłam parę kilo Moja koleżanka miała krwotoki z nosa, chodziła wkurzona na cały świat i przytyła już po pierwszym tygodniu brania. Odpowiedz Link Zgłoś
eszi skutki po odstawieniu 07.08.07, 08:20 tak miałam je dopiero po odstawieniu- choć w trakcie (kilka dobrych lat bbyło OK) a potem szok, waga w górę, włosy sobie poszły gdzieś, cera - no fatalna, ból piersi od momentu jajeczkowania do okresu (2 tyg) ale potworny i właściwie co tylko chcesz - poprostu porażka..... jedna wielka porażka ... już nigdy nie wezmę żadnej super dobranej tabletki.... nigdy......organizm rozregulowany na maxa.... a wiesz mi nie brałam byle czego i czułam się super dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossie1988 Re: skutki po odstawieniu IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.07, 11:44 ja przytylam po odstawieniu, dziwne;/ w ciagu roku okolo 8 kilo i jestem baaaardzo zadowolona z tego skutku ubocznego a tak to bylam nerwowa w pierwsze 5 dni brania, troszeczke powiekszyly mi sie piersi (szkoda,ze nie wiecej nuestety ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossie1988 Re: skutki po odstawieniu IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.07, 11:45 aha jeszcze jedno - do tej pory mam calkowicie bezbolesne miesiaczki Odpowiedz Link Zgłoś
trublu Re:skutki uboczne tab. anty - kiedy? 07.08.07, 08:32 hellow! ja przez 2 lata przyjmowałam harmonet i nie było żadnych skutków ubocznych. ..Ok jeden, jak miałam silny stres, albo po antybiotykach wystepowały plamienia,ale mój ginekolog powiedział, że to się zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostrrra Re:skutki uboczne tab. anty - kiedy? IP: *.sowi.hu-berlin.de 07.08.07, 11:35 Bardzo często występują skutki uboczne. Tabletki nie są dla każdego idealne,a w szegulnosci zle dobrane. w ciagu 5lat, 4razy zmianialam tabsy-istna masakra!przy pierwszych przytylam, przy drugich schudlam, ale strasznie mi sie oslabily paznokcie i wlosy, w dodatku kazda miesiaczka byla dla mie horrorem. Za trzecim razem skutki pojawily sie przy 2 opakowaniu- zaczelam slabnac i potwornie mnie mdlilo. ostatecznie przepisali mi regulon, biore go 14mies i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś