piacho2 01.07.03, 18:32 Witam! Czy moze ktoras z Pan rodzila w Stanach? Jak to sie tam odbywa? Czy standardowe ubezpieczenie medyczne pokrywa koszty opieki w czasie ciazy, porodu i ewentualnych komplikacji porodowych? Pozdrawiam, piacho Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zalotnica Re: Porod w USA 01.07.03, 20:58 piacho2 napisał: > Witam! > Czy moze ktoras z Pan rodzila w Stanach? Jak to sie tam odbywa? > Czy standardowe ubezpieczenie medyczne pokrywa koszty opieki w czasie ciazy, > porodu i ewentualnych komplikacji porodowych? > > Pozdrawiam, > > piacho Zadzwon do swojego insurance to Ci powiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
piacho2 Re: Porod w USA 01.07.03, 21:32 Jedziemy do USA za kilka miesiecy i nie mamy jeszcze ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: Porod w USA 02.07.03, 02:29 piacho2 napisał: > Jedziemy do USA za kilka miesiecy i nie mamy jeszcze ubezpieczenia. Nie za bardzo rozumiem Twoje intencje. Czy juz jestes w ciazy i jedziesz turystycznie aby tu urodzic ? Czy masz staly pobyt w USA ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasia3 Re: Porod w USA 02.07.03, 08:40 Musicie bardzo uważnie wybrać ubezpieczyciela i rodzaj ubezpieczenia. W moim przypadku ubezpieczenie cofnięto jak zaszłam w ciąże. Od momentu zawarcia polisy musi upłynąć jakiś czas zanim zgodzą się pokryć koszty ciąży i porodu. Generalnie bronią się przed tym bardzo energicznie. Ja za wszystko musiałam płacić sama, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
idalia21 Re: Porod w USA 11.07.03, 00:15 Ja rodzilam w USA i za 4 miesiace czeka mnie to drugi raz. Jesli pracujesz to ubezpieczenie powinno pokrywac opieke prenatalna. Jesli nie(ja nie) to wez HMO University Health Plan wYPELNISZ I CI POKRYJA CALA OPIEKE W CIAZY To dobre ubezpieczenie Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś