09.07.03, 14:39
Po raz pierwszy zostały mi przepisane tabletki antykoncepcyjne.... Mam
pytanie, czy któraś z was dziewczyn zażywała kiedys tabletki o nazwie
LOGEST ??? Czy są dobre, moze jakies skutki uboczne??? Poradcie mi cos,
Dzięki wink)
Obserwuj wątek
    • ticzerka Re: Logest... 09.07.03, 14:45
      Ja biorę Logest i dosyć dobrze je toleruję, ale to jest kwestia indywidualna -
      każdy organizm reaguje inaczej. Po prostu sprawdzisz na sobie jak będziesz je
      tolerować. Przez pierwsze kilka miesięcy organizm przystosowuje się do
      tabletek, więc możesz zaobserwować pewne zmiany, np. plamienie. Powinny one
      jednak mieć charakter przejściowy.
      Możesz o tym poczytać na ulotce, ew. o wszystki zapytać swojego lekarza.
    • monika2003 Re: Logest... 09.07.03, 15:28
      Mnie bardzo interesuje jaki wpływ Logest ma na włosy? Czy, Któraś zauważyła
      jakiś pozytywny lub negatywny wpływ.
    • annuczek Re: Logest... 09.07.03, 16:01
      Teoretycznie - pigulki Logest sa tam samo dobre i skuteczne, jak wszystkie
      inne. Pytanie jednak brzmi - czy sa one dobre dla Ciebie? Kazda z nas inaczej
      reaguje na srodki hormonalne. Musisz wiec je zaczac zazywac i sprawdzic 'na
      wlasnej skorze'.

Przez pierwsze 2-3 cykle moga pojawic sie plamienia, bolesnosc (przestudiuj
      dokladnie ulotke dolaczona do Logestu). Potem powinny ustapic. Jezeli tak sie
      nie stanie - wowczas bedziesz musiala zmienic pigulki. Nie uprzedzajmy jednak
      faktow! Byc moze Twoj organizm je zaakceptuje i 'polubi'. Pozdrawiam.
    • kamaoka Re: Logest... 09.07.03, 16:34
      Hej, ja tez bralam logest pzrez jakis czas, obecnie biore Diane, bo jest tansza
      i wreszcie robi i cos z cera (zauwazylam poprawe). Ale Logest oceniam abrdzo
      dobrze, chociaz moze ja je za krotko bralam (3 opakowania). Gdybym mogla to z
      checia bym do nich wrocila, bo maja najmniejsza zawartosc hormonow.
      pzdr
      Kama
    • magda010 Re: Logest... 09.07.03, 17:19
      Spoko, lekkie tabletki, malo hormonow, ale skutki uboczne, takie jakie wszystkie tabletki maja: suchosc w pochwie, wieksza podatnosc na zapalenia, mniejsza ochota na seks, wieksze ryzyko zylakow, mozliwy gorszy humor. Co do wlosow, to powinny sie mniej przetluszczac, moze mniej wypadac. Ale zalezy od organizmu.
    • robinia2 Re: Logest... 09.07.03, 22:10
      Hej. Jak to juz bylo powiedziane..zalezy. Kazdy inaczej reaguje inaczej. Ja
      mialam lekkie bole podbrzusza przez pierwsze 3 m-ce. Co do cery..jest
      lepiej..nie super, ale o wiele lepiej. Wlosy nie zmienily sie w ogole.
    • kwiatek-822 Re: Logest... 10.07.03, 16:25
      Mam jeszcze jedno pytanie, czy lekarz przy wyborze tabletek antykoncepcyjnych
      kieruje sie jakimiś badaniami? Czy zleca np badanie na poziom hormonów???
      Obecnie na rynku jest wiele różnych tabletek i zastanawiam sie czemu lekarz
      przepisal mi akurat te, nawet badań nie robiąc, Mam 21 lat a dowiedzialam sie
      ze Logest mają najniższą zawartość hormonów, czy moze dlatego zostaly mi
      przepisane, ale bez badań? nie rozumiem za bardzo tego, jeszcze ich nie
      wykupiłam wiec moze sie wstrzymam i pójde do innego lekarza? Dzięki za pomoć
    • kwiatek-822 Re: Logest... 11.07.03, 16:06
      Ponawiam pytanie, czy potrzebne są badania przed przepisaniem tabletek
      antykoncepcyjnych??? To dla mnie bardzo ważne, nie brałam nigdy ich i boje
      sie,.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka