kwiatek-822 09.07.03, 14:39 Po raz pierwszy zostały mi przepisane tabletki antykoncepcyjne.... Mam pytanie, czy któraś z was dziewczyn zażywała kiedys tabletki o nazwie LOGEST ??? Czy są dobre, moze jakies skutki uboczne??? Poradcie mi cos, Dzięki ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ticzerka Re: Logest... 09.07.03, 14:45 Ja biorę Logest i dosyć dobrze je toleruję, ale to jest kwestia indywidualna - każdy organizm reaguje inaczej. Po prostu sprawdzisz na sobie jak będziesz je tolerować. Przez pierwsze kilka miesięcy organizm przystosowuje się do tabletek, więc możesz zaobserwować pewne zmiany, np. plamienie. Powinny one jednak mieć charakter przejściowy. Możesz o tym poczytać na ulotce, ew. o wszystki zapytać swojego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2003 Re: Logest... 09.07.03, 15:28 Mnie bardzo interesuje jaki wpływ Logest ma na włosy? Czy, Któraś zauważyła jakiś pozytywny lub negatywny wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
annuczek Re: Logest... 09.07.03, 16:01 Teoretycznie - pigulki Logest sa tam samo dobre i skuteczne, jak wszystkie inne. Pytanie jednak brzmi - czy sa one dobre dla Ciebie? Kazda z nas inaczej reaguje na srodki hormonalne. Musisz wiec je zaczac zazywac i sprawdzic 'na wlasnej skorze'. Przez pierwsze 2-3 cykle moga pojawic sie plamienia, bolesnosc (przestudiuj dokladnie ulotke dolaczona do Logestu). Potem powinny ustapic. Jezeli tak sie nie stanie - wowczas bedziesz musiala zmienic pigulki. Nie uprzedzajmy jednak faktow! Byc moze Twoj organizm je zaakceptuje i 'polubi'. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Logest... 09.07.03, 16:34 Hej, ja tez bralam logest pzrez jakis czas, obecnie biore Diane, bo jest tansza i wreszcie robi i cos z cera (zauwazylam poprawe). Ale Logest oceniam abrdzo dobrze, chociaz moze ja je za krotko bralam (3 opakowania). Gdybym mogla to z checia bym do nich wrocila, bo maja najmniejsza zawartosc hormonow. pzdr Kama Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: Logest... 09.07.03, 17:19 Spoko, lekkie tabletki, malo hormonow, ale skutki uboczne, takie jakie wszystkie tabletki maja: suchosc w pochwie, wieksza podatnosc na zapalenia, mniejsza ochota na seks, wieksze ryzyko zylakow, mozliwy gorszy humor. Co do wlosow, to powinny sie mniej przetluszczac, moze mniej wypadac. Ale zalezy od organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
robinia2 Re: Logest... 09.07.03, 22:10 Hej. Jak to juz bylo powiedziane..zalezy. Kazdy inaczej reaguje inaczej. Ja mialam lekkie bole podbrzusza przez pierwsze 3 m-ce. Co do cery..jest lepiej..nie super, ale o wiele lepiej. Wlosy nie zmienily sie w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: Logest... 10.07.03, 16:25 Mam jeszcze jedno pytanie, czy lekarz przy wyborze tabletek antykoncepcyjnych kieruje sie jakimiś badaniami? Czy zleca np badanie na poziom hormonów??? Obecnie na rynku jest wiele różnych tabletek i zastanawiam sie czemu lekarz przepisal mi akurat te, nawet badań nie robiąc, Mam 21 lat a dowiedzialam sie ze Logest mają najniższą zawartość hormonów, czy moze dlatego zostaly mi przepisane, ale bez badań? nie rozumiem za bardzo tego, jeszcze ich nie wykupiłam wiec moze sie wstrzymam i pójde do innego lekarza? Dzięki za pomoć Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: Logest... 11.07.03, 16:06 Ponawiam pytanie, czy potrzebne są badania przed przepisaniem tabletek antykoncepcyjnych??? To dla mnie bardzo ważne, nie brałam nigdy ich i boje sie,..... Odpowiedz Link Zgłoś