czarna_123 08.10.07, 16:41 Witam, w najbliższym czasie czeka mnie wyciecie mięsniaka przez laparoskopię. Nie bede ukrywać ze boje sie tego zabiegu...moze ktoś ma juz doświadczenia w tym zakresie i napisze mi coś pokrzepiajacego) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlota-puma Re: Laparoskopia 08.10.07, 18:28 Nie ma się czego bać ! Laparoskopię nazywa się zabiegiem, no ale teraz wszystko tak się nazywa... Po laparoskopii jajnika 2 czy 3 dni (już nie pamiętam) spędziłam w szpitalu i do domu. Lekarz powinien Ci dokładnie wytłumaczyć, na czym polega ten zabieg. Powodzenia i nie bój się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Laparoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:53 Laparoskopia to zabieg bez operacyjny tzn,bez cięcia .Ja miałam usuwaną ciążę pozamaciczną laparoskopowo i ślad po zabiegu to 1 cm w pepku i dwa malutkie szwy.Nic nie boli .Pełna narkoza.Dwie doby w szpitalu.Ale jak usuwałam kamień w worwczku żółciowym to miałąm trzy dziurki w brzuchu,ale śladu nie ma żadnego.Laparaskopia to świetna metoda.Nic nie bój. Odpowiedz Link Zgłoś