misia_beauty 21.01.08, 22:12 witam. od piątku, biorę luteinę, pod językowo. dzisiaj wzięłam 4tą tabletkę i nadal nic... jak długo można czekać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia_beauty Re: luteina 21.01.08, 22:26 Gość portalu: sssssss napisał(a): > DO SKUTKU! nie pomagasz mi, mogłaś/eś sobie darować. przecież nie będę tego wiecznie łykać, prosze o odp kogoś bardziej kompetentnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssssssss Re: luteina IP: *.tpnet.pl 21.01.08, 22:29 a co ci powiedzial lekarz???? chyba nie ma nikogo bardziej kompetentnego do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssss Re: luteina IP: *.tpnet.pl 21.01.08, 22:51 z ulotki (ktorej nie raczylas przeczytac) "Dawkowanie progesteronu powinno być każdorazowo ustalane indywidualnie w zależności od wskazań oraz odpowiedzi terapeutycznej. W zaburzeniach cyklu miesiączkowego i zespole napięcia przedmiesiączkowego podjęzykowo 50 mg progesteronu 3- 4 x dziennie lub dopochwowo 25-50 mg 2 x dziennie w drugiej fazie cyklu miesiączkowego (naturalnego lub odtworzonego) przez 10-12 dni. " Odpowiedz Link Zgłoś
misia_beauty Re: luteina 21.01.08, 22:53 powalona dla mnie ta ulotka. czytalam to. czyli co? powinnam to brac 3 lub 4 razy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: luteina IP: *.tpnet.pl 21.01.08, 23:04 TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o ile lekarz nie zalecil innego dawkowania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A powalona nie jest ulotka tylko TY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: luteina 22.01.08, 11:47 To lekarz powinien ci powiedzieć JAK DŁUGO masz brać i ile najpóźniej powinna pojawić się miesiączka. Sorry, mi nie mamy twojego usg, ani nie robiłyśmy ci badania ręcznego. Gdy ja brałam dopochwowo - miałam przez 10 dni, a @ miała się pojawić do 10 dni po skończeniu brania. Pojawiła się 6 dnia Luteiny i ją mogłam odstawić (dopytałam się o taką hipotetyczną sytuację lekarza). Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: luteina 22.01.08, 13:13 jak długo można czekać przeciez sama sobie odpowiedziałaś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=74598833 Odpowiedz Link Zgłoś