kasiaka2 20.08.03, 17:22 chcę zajść w niedługim czasie w ciążę. problem w tym, że moja praca polega na częstej jeździe samochodem, mniej więcej 200 km na dzień. czy mogłoby to być zagrożeniem dla ciaży? dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaka2 Re: ciąża i jazda samochodem 22.08.03, 11:32 podciągam wątek.... i ciągle czekam .... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka2 Re: ciąża i jazda samochodem 24.08.03, 13:28 Pani doktor, czy pani mnie lekceważy??? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: ciąża i jazda samochodem 24.08.03, 15:00 jak potrzebujesz natychmiastowej porady, to idź do lekarza. jeśli nie, to uzbój sie w cierpliwość- minęło przecież dopiero 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: ciąża i jazda samochodem 24.08.03, 15:05 Musiałabyś robić często przerwy w podróży czyli automatycznie wydłużyłby ci się czas dojazdów tam i z powrotem. Lepiej chyba jednak wziąć zwolnienie na okres ciąży , jeżeli masz trudne warunki pacy. Albo co miesiąc parę dni zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: ciąża i jazda samochodem 24.08.03, 15:44 W jakimś 7-m miesięcu powinna Pani zrezygnować z tej pracy. Z moich doświadczeń - będąc w 29 tygodniu ciąży pojechałąm na wycieczkę samochodem z Warszawy Trójmiasta, czyli wykonaliśmy 2 x 350 km samochodem w ciągu 3 dni (co prawda podczas wycieczki dużo chodziłam). Po powrocie trafiłam do szpitala na podtrzymanie ciąży (zaczęły się skurcze, czyli groził mi poród przedwczesny). Na szczeście ten proces zatrzymano, ale kosztowało mnie to 2 tyg. pobytu w szpitalu, kroplówek, leków, duuuzo nerwów. Czyli jak sądzę można jeździć do połowy ciąży, ale później lepiej zrezygnować... Odpowiedz Link Zgłoś