Dodaj do ulubionych

Ból gałki ocznej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 10:50
Witam, od 3 dni boli mnie lewa gałka oczna, czuję ją cały czas, ale po spaniu
ból jest nie do zniesienia, z tego oka wylewają mi się wtedy oceany łez i jest
podpuchnięte. Oko to nie jest przekrwione, rogówka i spojówki jak w oku
"zdrowym". Tylko ten ból gałki ocznej.
Opuchlizna w ciągu dnia schodzi, ale nie do końca, ból też wraz odczekaniem
trochę po przebudzeniu się trochę mija, ale też nie do końca. Cały czas czuję,
że coś z tym okiem nie tak, lekkie pobolewanie.

Co to może być? Jak myślicie? Ktoś może ma/miał coś podobnego?
Pobiegłabym do okulisty, ale są święta, więc najwcześniej we wtorek, dlatego
pytam dla spokoju na forum...
Obserwuj wątek
    • lukrecja34 Re: Ból gałki ocznej 22.03.08, 17:53
      kiedyś obudziłam się z opuchniętym okiem,zalanym łzami.byłam u okulisty i
      okazało się,że to jakieś zapalenie gałki ocznej(dokładnie nie pamiętam).w każdym
      razie dostałam krople o nazwie tobrex i po kilku dniach choroba przeszła.czy to
      samo jest u ciebie-nie wiem ale chyba przejechałabym się na pogotowie okulistyczne
    • kerry_weaver Re: Ból gałki ocznej 22.03.08, 23:51
      jedź na ostry dyżur, owrzodzenia czy ubytku rogówki nie zobaczysz w
      lustrze, a ból bywa nie do zniesienia.
    • Gość: Olga Re: Ból gałki ocznej IP: 83.238.44.* 25.03.08, 14:38
      Hej, i co to się okazało? Ja miałam wczoraj coś podobnego tylko że na dodatek
      potworne przekrwienie, całe oko czerwone. Nie wiem od czego. Miałam w domu
      Starazolin, więc aplikowałam sobie 3 razy dziennie i dzisiaj już widzę znaczną
      poprawę, choć jeszcze trochę boli jest zaczerwienione. Umówiłam się na jutro do
      lekarza, ale zastanawiam się, co to u Ciebie było?
      • Gość: damian Re: Ból gałki ocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 16:51
        hej, a jak jest teraz z tym starazolinem, z jego dostepnoscia? bo ten lek byl
        kiedys na recepte pamietam, i nie zawsze mozna bylo to dostacuncertain
        • Gość: czoop Re: Ból gałki ocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 21:14
          no , teraz jest bez problemu (niet probliema smile) dostepny w każdej aptece jak
          cała reszta medykamentów bez recepty! A dużo tanszy.
          • Gość: waldi Re: Ból gałki ocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 17:06
            od visine tanszy prawie o polowe, a sprawdzalem sklad, jest taki samsmile coz za
            oszustwo ze strony zagranicznych producentow!!
            • Gość: ciekawski Re: Ból gałki ocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 16:21
              to nie rozumiem, po co ludzie kupuja krople zachodnie, jesli sa tak drogie,
              skoro maja sprawdozny poslki odpowiednik o 50% tanszy? czy reklama az tak
              potrafi czlowiekowi zamulic w glowie , ze jest sklonny przeplacac za cos, co w
              rzeczywistosci nie jest ani lepsze, ani wydajniejsze itd?
              • kerry_weaver Re: Ból gałki ocznej 30.03.08, 00:39
                Ludzie, nie leczcie się starazoliną, ani innymi kroplami bez
                recepty. One są bez recepty dlatego właśnie że NIE leczą, łagodzą
                objawy ale źle stosowane mogą zaszkodzić, jak Apap, gorączkę zbija,
                anginy nie wyleczy.
                Wszystkie starazoline, visine itp. krople są dobre na zmęczone oczy
                po pracy czy po nieprzespanej nocy i koniec na tym. Stany zapalne
                oczu leczy się u okulisty, lekami na receptę, a jak się je zaniedba
                to można szybciutko i sprawnie oślepnąć. Co mnie się na przyklad
                przydarzyło, i teraz już mam tylko jedno oko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka