jelonek2001 17.04.08, 15:30 Czy któraś z Was stosowała Aldarę? Jesli tak to z jakim skutkiem i jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ssssss Re: Lek na kłykciny IP: 217.98.20.* 17.04.08, 17:09 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=aldara Odpowiedz Link Zgłoś
helaaa Re: Lek na kłykciny 25.05.08, 23:33 sluchajcie dziewczeta, wyleczylam sie z klykcin w kilka dni, co prawda bylo ich niewiele ale do rzeczy...sama nie znalazlam odpowiedzi na necie ale wlasnym doswiadczeniem...zatem... lek orulgal czy jakos tak-wasz lekarz bedzie wiedzial o co chodzi sa to 4 niebieskie tabletki, do tego masc wertec i masc vratizolin. ja stosowalam nastepująco pierwszy dzien: rano: 2 tabletki+ smarowanie wertec+ chwile pozniej smarowanie vratizolin po poludniu: smarowanie vratizolin wieczorem 2 ostatnie tabletki+ wertec+ chwile pozniej vratizolin drugi dzien: rano: smarowanie wertec + chwile pozniej vratizolin po poludniu: smarowanie vratizolin wieczorem: wertec + po chwili vratizolin kolejne 2 dni to samo wertec + vratizolin leczylam klykciny w sumie 4 dni, piątego dnia nie bylo sladu!!! moze dlatego ze zaczelam dosc szybko ale niech bedzie to nadzieja dla was. Ceny lekow: tabletki urulgal ok.9 zl, wertec 98zl, Vratizolin 8zl WSZYSTKIE SA WAZNE NIE UZYWAJCIE JEDNEGO BO NIC NIE DA!!! powodzenia mam nadzieje ze komus pomoglam Odpowiedz Link Zgłoś
l81 Re: Lek na kłykciny 26.05.08, 09:45 Czytałam na forum o tych kłykcinach, poszukaj na forum znajdziesz coś, ktoś dawał inne forum na ten temat bardzo przydatne, ale nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
angel70958 Re: Lek na kłykciny 27.05.08, 13:19 Mnie Aldara za bardzo nie pomogła.Krawedzie kłykcin sie zaokrągliły ale jak przestałam sie smarować to wszystko wróciło.Moja lekarka mówi,że te maść jest nowa i większość kobiet nie jest zadowolona.Najlepsza jest elektrokoagulacja jednak, mimo że dosyć bolesna.A najlepsza jest szczepionka na HPV, bo jesli ktoś złapał kłykciny to jest bardziej podatny na odmiany HPV, które są oknogenne. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek2001 Re: Lek na kłykciny 27.05.08, 21:56 Akurat odmiana HPV która powoduje kłykciny nie jest onkogenna, więc nie wiem skąd stwierdzenie że jeśli ktoś ma kłykciny to jest bardziej podatny na onkogenne typy. Bzdura. Skoro lek jest nowy to trzeba go sprawdzić a nie od razu mówić, że jest zły. Jest wiele lekarzy ginekologów idących po najmniejszej linii oporu i najchętniej by wszystko usuwali czy wypalali. A szczepionka na kłykciny nie pomoże jeśli już się je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
angel70958 Re: Lek na kłykciny 28.05.08, 09:41 Doskonale wiem,że HPV powodujące kłykciny nie jest onkogenne.Jednak moja ginekolog mi radziła,że jesli mam kłykciny to szczepionka ( podana nawet w czasie, kiedy kłykciny jeszcze są widoczne) zapobiegnie rozprzestrzenianiu się ich , no i oczywiście zabezpieczy przez HPV onkogennym. Chciałaś znac opinie internautów więc nie rozumiem skąd ten agresywny ton, wobec mojego postu.Chyba o to chodzi,że chcesz wiedzieć o naszych doświedczeniach.Wenerolog mi powiedział,że Aldara nie jest skuteczna, a on chyba wie najlepiej.Nie rozumiem dlaczego z tym dyskutujesz.Jak wiesz najlepiej to nie zaczynaj forum bo marnujesz nasz czas a my chcemy Ci tylko pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek2001 Re: Lek na kłykciny 28.05.08, 09:45 Po pierwsze moj ton nie jest agresywny. Nie lubie tylko czytac nieprawdy, wiec chcialam sprostowac co nieco. moj ginekolog mowi ze Aldara jest skuteczna.wiec kto wie lepiej? Jesli nie chcesz marnowac swojego czasu to nie odpisuj na moje posty. Proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Lek na kłykciny IP: 91.106.82.* 28.05.08, 10:01 Szczepionka zapobiega tylko zarażeniu się typami wirusa: 6,11, 16,18. Wbrew temu co piszesz jest naukowo potwierdzone,że szczepionka nie leczy istniejących już brodawek-czyli nie ma na nie żadnego wpływu. Logiczne, bo działa na wirusa,a nie na efekty jego "działalności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Lek na kłykciny IP: 91.106.82.* 28.05.08, 09:50 "Krawedzie kłykcin sie zaokrągliły ale jak przestałam sie smarować to wszystko wróciło" A co sądziłaś,że jak się zaokrąglą tylko to same znikną jak przestaniesz smarować? Pewne leki i w pewnych schorzeniach kurację należy stosować przez jakiś czas nawet jak objawy ustąpią. "A najlepsza jest szczepionka na HPV, bo jesli ktoś złapał kłykciny to jest bardziej podatny na odmiany HPV, które są oknogenne." Co ty bredzisz kobieto, kłykciny powodowane są przez typ nieonkogenny, a z tym wirusem to nie jest tak,że się łapie ten typ na który można być podatnym-bo coś takiego nie ma miejsca w tym przypadku-łapie się ten typ z którym ma się styczność. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek2001 Re: Lek na kłykciny 28.05.08, 13:40 Emka madrze pisze a Angle jakas niedoinformowana jest, niestety........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Lek na kłykciny IP: 91.106.82.* 28.05.08, 21:09 Nie wiem skąd ludzie takie idiotyzmy biorą i dlaczego je na forum wypisują, wirus HPV to nie bakteria która sobie gdzieś żyje i atakuje tego na kogo trafi i czyjś organizm jest w dodatku za słaby żeby się bronić, to tak jakby ktoś współżył z nosicielem wirusa HIV (bez zabezpieczenia) i liczył na to,że nie złapie bo może nie jest podatny. Wirusy przenoszone drogą płciową (takie na które nie ma szczepionki lub jest się nie zaszczepionym) łapie się podczas niezabezpieczonego seksu. Ludzie kochani ręce opadają......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta ręce opadają IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.09.13, 17:14 po 1. szczepionka chroni tylko przed kilkoma odmianami wirusa hpv po 2. odmian wirusa hpv jest ponad 100 po 3. niektórzy chyba nie wiedza że istnieją 2 typy lekarzy, jedni patrzą na dobro pacjenta, inni na swoją kieszeń, polecam obejrzeć na you tube króciutki wykład na temat szczepionki przeciw wirusowi hpv dr. A. Kulisza pt. "Brodawczak ludzki (HPV) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Leki IP: *.tktelekom.pl 29.12.14, 12:17 Jeśli szukacie Leków bez recepty na kłykciny znajdziecie je na stronie wirus-hpv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś