Gość: Monika IP: *.ny325.east.verizon.net 29.04.08, 04:56 Mam pytanie. Ostatnio robilam sobie badanie moczu i byla tam krew. Zaznaczam, ze robilam to badanie 2 tygodnie po miesiace. Czy sa powody do niepokoju? W ciazy nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: Krew w moczu 29.04.08, 06:02 A u lekarza z wynikiem nie byłaś? Uważa się że krwiomocz nie jest normalnym zjawiskiem - bo nie jest. Co już samo w sobie jest powodem do niepokoju. Natomiast bardzo zależy jak duży jest to krwiomocz (wówczas zaleca się leczenie, bądź dalsze badania, czasem tylko obserwację). Bez lekarza się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Krew w moczu 29.04.08, 10:39 Oczywiście, że są powodu do niepokoju. Jak wyżej- do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
buttercup_1 Re: Krew w moczu 29.04.08, 14:03 Zgadzam się z poprzedniczkami. KONIECZNIE do lekarza. Może to być infekcja pęcherza moczowego, albo coś z nerkami. Ja miałam mega krwiomocz (mocz w kolorze coca-coli)teoretycznie w wyniku infekcji (chociaż osobiście uważam, że był to skutek uboczny leku, który zażywałam kilka dni wcześniej). Dostałam dobre leki na to i do tej pory (półtora roku) nie mam problemów (tfu, tfu, tfu i odpukać 3 razy). Odpowiedz Link Zgłoś