Dodaj do ulubionych

czy macie skuteczny sposób na bliznowca po cc???

24.05.08, 17:21
witam.po pierwszym cc zrobił mi sie okropny bliznowiec.teraz miałam drugie cc i lekarz go wyciął. mineły 4 miesiące i widze ze znów sie zaczyna sad(blizna robi sie grubsza i wypukłasad co polecacie do smarowania.prosze o pomoc!
Obserwuj wątek
    • kasiapro1 Re: czy macie skuteczny sposób na bliznowca po cc 24.05.08, 18:55
      Skuteczna bedzie wizyta u chir.plastyka lub dermatologa, poza
      tym:contratubex lub masc silikonowa,sprobuj no-scar.
      Jesli nie boli to chyba lepiej sie nie przejmowac i tak w majtkach
      nie widac
      • tygrysiatko1 Re: czy macie skuteczny sposób na bliznowca po cc 24.05.08, 23:16
        najlepiej skonsultuj z lekarzem, który zajmuje się leczeniem
        blizn... tylko on odpowiednio dobeirze skuteczne leczenie... napisz
        skąd jesteś... jeżeli z okolic Wawy to proponuję skontaktować się z
        dr Hofman... przyjmuje na ul. Wolskiej w gabinecie PROSEN
        www.prosensmo.com/
        • Gość: wiejska baba Re: czy macie skuteczny sposób na bliznowca po cc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 08:43
          a jesli nie chcesz isc do lekarza to zrób sobie algi w gab
          kosmetycznym , mi pomogly na blizne po operacji tarczycy
          • emilly4 Lioton 1000 25.05.08, 10:51
            Kiedys dziewczyny na forum bardzo polecaly. Po cc zrobil mi sie taki brzydki
            nawis nad blizna, poza tym z winy pani pielegniarki blizna troche mi sie
            zbabrala, wiec smarowalam tym liotonem i przyznac musze ze pomoglo.
            Dla twego dobra zapytalabym rowniez jakiegos porzadnego lekarza co z tym
            zrobic...pewnie sam krem wiele nie zdziala.
    • Gość: g1233 Re: czy macie skuteczny sposób na bliznowca po cc IP: 91.104.35.* 25.05.08, 23:47
      ja miałam bardzo brzydkie blizny za dłoniach po wypadku rowerowym - tez
      bliznowce, które rozwinęły się po infekcji ran - po pół roku od ch powstania
      miałam zabieg laserowy - średnio pomógł, i zaczęłam stosować dermatix żel (drogi
      ale b.dobry, widać efekty), po kolejnym pól roku miałam zastrzyki ze sterydów i
      stosuję spray i żel silikonowy Kelo-cote (nie wiem czy jest dostępny w pl, ja go
      dostałam w uk), spray
      ok ale najlepsze efekty daje żel, 2 razy dziennie i już prawie nie mam blizn.
      zastrzyki też dużo dały ale nie wiem czy na duże blizny się też je stosuje.
      nieststy potrzeba być systematycznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka