Dodaj do ulubionych

tabletki antykoncepcyjne Kontracept???

05.06.08, 13:36
a stosowała któraś z was może te tabletki???dzis byłam u gina i mi
je przepisał podobno jakaś nowość???ciekawi mnie jak na nie
reagujecie wiem że każdy organizm jest innysmile
dzięki za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 05.06.08, 21:04
      to odpowiednik Harmonetu i Logestu. w porownaniu z nim ma przyzwoitą
      cenę- ok. 23zł
    • Gość: Mariola Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.08, 20:01
      Kontracept to bardzo dobre tabletki antykoncepcyjne.Przedewszystkim
      zawieraja bardzo niskie dawki hormonow wiec sa bardzo
      biezpieczne,sprawdzone i sa w bardzo korzystnej cenie bo ok 20
      zl.Polecam
      • Gość: wisienka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 18:28
        ja tez je mam tzn jeszcze ich nie zarzywałam .... czy one sa dobre i
        czy nie wystepowały u was jakies skutki ubiczne tj tycie biegunka i
        takie tam ?
        • Gość: Aneta Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.koba.pl 10.07.08, 20:47
          U mnie nie ma (narazie) skutkow ubocznych typu tycie natmiast teraz cześciej
          miewam humorki i jestem poddenerwowana ale mysle ze to indywidualna sprawa
          kazdej kobiety jak organizm zareaguje na tabletki. A jezeli chodzi o cenę to
          znalazłam naprawde tanio płace 17 zł wink
          • Gość: dka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internet.radom.pl 20.08.08, 14:24
            ja tez jestem bardziej poddenerwowana i rozdrażniona po
            kontracepcie, poza tym skutków ubocznych brak. smile
          • Gość: paula:) Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.idealan.pl 08.10.08, 22:33
            wiecie co wam powiem kontracept to dwu hormonowe tabletki.... tak jak koleżanka
            która pisała tu ja tez mam humorki i to nie za dobre... uważajcie tylko na ból
            głowy i nógsmileale polecam te tabletki są bardzo dobresmile
        • Gość: niezadowolona Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 22:04
          U mnie niestety pojawiły się skutki uboczne. W trakcie stosowania czwartego opakowania przytyłam ponad 10 kg, mam wrażliwe oczy oraz jestem strasznie nerwowa..
          • Gość: Melisa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: 88.220.37.* 29.04.14, 19:10
            mnie też bolały oczy ale nosze soczewki i podobno mają zły wpływ te tabletki na soczewki. szczypały i były suche , przerzuciłam się na ookulary wink ale tak pozatym to dobre tabletki wink właśnie je odstawiłam i staramy sie z mężem o dzidziusia
    • Gość: aqa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.chello.pl 31.07.08, 00:53
      mi tez dzis lekarz je przepisal i sama nie wiem uncertain mówi sie ze harmonet wycofuja, powodow nie podaja a przeciez harmonet i kontracept maja identyczny sklad uncertain wiec o co chodzi? Moja kolezanka uzywa harmonet od ponad roku i jest bardzo zadowolona! Zadnej wpadki ani nic, wiec mam nadzieje ze kontracept podobnie jak harmonet jest bezpieczny! A Wy? Co o tym sądzicie? czy ktos z was bierze te tabletki????
      • Gość: aa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 08:59
        a wiecie moze gdzie w wawie mozna je kupic? od reki/ na zamowienie?
        gdzie nie pytam to ich nie ma....
        • Gość: justy Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.chello.pl 31.07.08, 10:52
          na zamówienie-> w każdej aptece
          • Gość: aa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:15
            dzieki
            moja gin tez mi tak powiedziala..obdzwonilam pare aptek i ponoc nie
            ma go w hurtowni?
            mozesz napisac w jakiej aptece ty zamawiasz?
            • Gość: justy Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.chello.pl 31.07.08, 21:04
              w żadnej. ale zadzwoniłam do kilku hurtowni farmaceutycznych i
              kontracept jest dostępny, choć nie w każdej. jeżeli apteka
              zaopatruje się tylko w hurtowni, która akurat nie ma kontraceptu to
              moze być kłopot.
              ale jest mnóstwo aptek, które ściągną ci lek z drugiego końca
              Polski. powiedzmy - zadzwoń do apteki na puławskiej 10
              (superapteka). albo na świętokrzyską 32- oni są "antykoncepcyjni".
              • Gość: aa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:47
                dzieki za radysmile)

cos wymysle...smile

pozdrawiam
                • Gość: ollenka4 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.08, 23:08
                  hej!! dziś byłam u swojej ginekolog po kolejne recepty i też sprzedała mi tę
                  "rewelację" - że niby harmonet jest już niedostępny. co prawda, sama się na tym
                  nie przejechałam, ale na wszelki wypadek zmieniłam tabletki na kotracept. w
                  przyszłym tygodniu sprawdzimy jak działają wink

no ale weszłam na stronę producenta (wyeth)i... same sprawdźcie. i co o tym
                  wszystkim myśleć?
                  • Gość: gienia:D Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 18:36
                    ja przyjmuje kontracept i nie mam zadnych skutków ubocznych, jak dla mnie to
                    dobre tabletki, ale wiadomo każdy organizm jest inny, dodam tylko że kontracept
                    to moje pierwsze tabletki anty big_grin pozdrawiam
                    • dididia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 08.08.08, 15:43
                      Witam czy te tabletki są też odpowiednie dla osoby , które jeszcze nigdy nie
                      stosowała antykoncepcyjnych środków. Chcę też być zabezpieczona a nie tylko
                      facet , który założy prezerwatywę. Jakie one są naprawde te tabletki i te skutki
                      uboczne. Boję sie poważnie jednego żeby przy tej metodzie nie utyć. Proszę
                      naprawdę o szczere odpowiedzi
                      • Gość: gOsienka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.rozaniec.sdi.tpnet.pl 09.08.08, 17:28
                        też mam obawy, bo mam tendencje do tycia.
                        Mi je lekarz zapisał w poniedziałek ale jeszcze nie zaczęłam ich brać... też mam
                        obawy.
                        • netsmal Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 11.08.08, 13:13
                          stosowałam Kontracept jak dla mnie rewelacja po za małymi migrenami
                          na początku nic mi nie dolegało!!! małe krwawienie ale to tez nie
                          problem smile)) wpadłam na pomysł, ze zamienie go na
                          Microgynon...porażkasad((wracam do kontraceptu i polegam na poczatku
                          tez miałam obawy, naczytałam sie o nim. Ale tycie lub inne skutki
                          uboczne to indywidualna sprawa każdej kobiety. Pozdrawiam Magdasmile
                          • Gość: JUSTA Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.08, 23:27
                            JA SIE FATALNIE PO NICH CZUJE TZN.JESTEM NERWOWA I SAMA JUZ SOBIE Z TYM NIE
                            RADZE ,TO JEST KOSZMAR ...A BIORE JE DOPIERO TYDZIEN...
                            • Gość: Ania Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.net152.okay.pl 14.09.08, 15:36
                              ja biore od kilku dni.nie narzekam zero skutkow ubocznych.w
                              porownaniu do poprzednich tabletek REGULON-po nich czyłam sie
                              fatalnie,bole głowy,apetyt,ból piersi.na Kontracept nie mam co
                              narzekać.
                              • Gość: :) Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: 80.50.54.* 23.09.08, 19:58
                                Hey dziewczyny!! Ja bralam kontracept przez 3 miesiace i nie zauwazylam zadnych
                                skutkow ubocznych, jesli chodzi o antykoncepcje to rowniez polecam, bo jak dla
                                mnie sa "pewne". Nie bralam ich przez miesiac i nic sie nie dzialo, mam zamiar
                                do nich powrocic!!POlecam:
                                )
        • Gość: elemele Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 20:56
          a w Poznaniu?? bo też zlazłam za nimi całe osiedle, podobno właśnie nie ma tego
          w hurtowniach...
          będę wdzięczna chociaż za namiary na dobrą aptekę, właśnie taką co jest skłonna
          ściągnąć mi je z drugiego końca PL wink
      • Gość: aśka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.eltronik.net.pl 05.11.09, 18:34
        cześć dziewczyny ja urzywam tych tabletek od 10 miesiecy jestem z nich
        zadowolona tylo przytyłam 3 kg
      • Gość: Kaska Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.chello.pl 02.12.09, 13:46
        biore od m-ca kontracept mam bole glowy i nog,ale bralam yasminelle
        i tez tak mialam.Poza tym niewielkie krwawienie.
      • Gość: jula Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: 80.50.139.* 01.08.16, 19:32
        Ja biorę kontracept ponad rok jestem zadowolona polecam przed tymi tabletkami 5 lat harmonet wybralam kontracept z powodu ceny jest tańszy i niczym się oprócz ceny nie różni
    • Gość: moniC Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 12:17
      ja je stosuje już miesiąc i nie mam żadnych skutków ubocznych... nic kompletnie, żadne krwawienia, tycie i bóle brzucha. Wręcz przeciwnie! nie mam już bolesnej miesiączki a kiedyś to była porażka. A tym bardziej żadnych rozdrażnień i nerwów... uspokoiłam się właśnie. Jestem zadowolona smile pozdrawiam.
      • Gość: gosia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.uznam.net.pl 17.09.08, 09:07
        biore kontracept juz od pół roku i jestem bardzo zadowolona.Na początku występowalo lekkie plamienie między miesiączkami, ale to normalne - moja ginekolog mnie przed tym uprzedzała, ze organizm musi się do nich przyzwyczaic. W następnym cyklu wszystko bylo juz wpoządku smile Nie zauważyłam u siebie zadnych skutków ubocznych tj, bole głowy, brzucha czy tycie. Bóle miesiączkowe też ustały, tak że czasem nawet nie zdaje sobie sprawy ze zaczal sie okres wink a co do libido... ja i moj chłopak nie zauważyliśmy zeby spadło big_grin
        • Gość: klaudia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 14:03
          ja właśnie dzisiaj je kupilam i wiem ze pierwsza tabletke musze wziąść w 1 dzien
          krwawienia i musze je brac dodziennie a co z tą przerwą kiedy ona ma być????I
          CZY JAK NIE BEDE MIALA OKRESU TO TEZ MAM ZROBIĆ PRZERWE?????CZY ZACZĄĆ NOWE
          OPAKOWANIE????PROSZE NAPISZCIE mi wszystko po kolei jak zaczełyście je brac od
          1dnia
          • Gość: ewaq Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: 217.98.20.* 12.10.08, 14:50
            Wyłącz caps locka - nie musisz sie drzec, wystarczy, ze spokojnie
            przeczytasz ulotke i tam znajdziesz potrzebne informacje.
    • Gość: Marzena Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:22
      Biorę je pierwszy miesiąc i nie mam żadnych uciążliwych objawów- tylko drobne
      krwawienie.
      Biorę je na uciążliwe miesiączki (nie rozpoczęłam jeszcze współżycia) i naprawdę
      pomogły, brak skrzepów bóli itd.

Co ważne- polepszyła mi się kondycja skóry i ujędrniły piersi. ;]

Zapewne ich skuteczność to indywidualna sprawa, poza tym organizm musi się
      przyzwyczaić do sterowania hormonalnego.
      • Gość: gos Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:58
        biorę już te leki drugi miesiąc smile jestem dosc zadowolona, na
        początku byłam bardzo nerwowa.. nawet nie do zniesienia i pobolewała
        mnie głowa, ale wszytskie te objawy ustały. Jestem tylko zdziwiona
        gdyż cera mi się nie poprawiła.. czy to normalne?
        • Gość: Basienka Kontracept a tradzik IP: *.chello.pl 03.10.08, 00:01
          A co z wplywem tabletek na tradzik. Kiedys bralam Cilest, mialam po nim migreny
          ale tradzika sie pozbylam. Mialam przerwe miedzy tabletkami i znowu wygladam
          jakbym miala 15 lat sad biore teraz pierwsze opakowanie Kontraceptu, czuje sie
          super, ale czy zniknie mi tradzik?? Wiecie cos na ten temat???
          • kosmitka06 Re: Kontracept a tradzik 17.10.08, 14:23
            Mam to samo sad
            Ma ktoś jakieś rozwiązanie na ten problem???
            Przeczekać, samo przejdzie czy zienić znowu na inne- już były by
            czwarte.
            Pozdrawiam
    • Gość: Anna.83 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.icpnet.pl 16.11.08, 19:38
      witam, moj ginekolog tez ostatnio zapisal mi kontracept bo podobno dziala jak
      harmonet, jeszcze nie wiem jak dziala
    • monis_20 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 09.02.09, 01:21
      Dziś wzięłam pierwszą tabletkę Kontracept i jak na razie czuję się świetnie,trochę boli mnie brzuch bo mam bolesne miesiączki.... a tak to nie czuje się jakoś inaczej , jest OK .Zobaczymy jak będzie potem.
      nie są zbyt drogie do 25 zł smile a słyszałam że są dobre. Pozdrawiam
      • Gość: alya Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.acn.waw.pl 27.02.09, 14:15
        dzis lekarz przepisal mi Kontracept powiedzial ze mam zaczac brac je od
        pierwszego dnia okresu a potem po 3 tygodniach pojawic sie u niego.Zeby zobaczyc
        skutki i zrobic cytologie .Ale przeciez po 21 dniach bedzie 7 dni przerwy kiedy
        wystapi krwawienie.czyli nie moze byc zadnej cytologii!Czy lekarz sie pomylil
        czy ja cos zle zrozumialam?
        • Gość: Monka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.net.pulawy.pl 10.03.09, 19:33
          mi lekarz kazała przyjść w połowie 2 opakowania! a jeśli chodzi o trądzik to
          nie jestem pewna czy po tych tabletkach on mi zniknie(też mam z tym problem),
          ponieważ w ulotce w skutkach ubocznych jest napisane że właśnie TRĄDZIK jest
          SKUTKIEM UBOCZNYM zażywania tych tabletek!!! czekam na 1 dzień nowego cyklu i
          zaczynam "kuracje" zobaczymy jak na niego zareaguje... choć nie ukrywam że
          troszkę się bojęsad
          • Gość: Justyna Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.trynek.osi.pl 12.05.09, 13:19
            na Cytologie trzeba isc miedzy 12-15 dniem cyklu czyli liczac od
            pierwszego dnia okresu i przede wszytskim 3 dni przed cytologia nie
            wspolzycsmile Tez dzisiaj mi je Ginekolog przepisal mam nadzieje ze
            beda dobre wink a jak tam dziewczyny urosly ktorejs z was piersi ? bo
            na to liczewink
            • lukrecja34 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 12.05.09, 13:45
              ja jestem w połowie 2 opakowania tego "cudu" i powiem tak-waga pokazuje 4 kg
              więcej a pryszczy mam więcej niż w czasie dojrzewania.
              tak więc kontraceptowi mówię zdecydowane-nie!
              • zawszezabulinka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 12.05.09, 13:57
                ja biore juz 2 opakowanie, ost tydzien, i jest super smile nic mnie nie boli,
                plamien nie ma. hustawka nastrojow u mnie jest normalna bo jestem taka i bez
                tabletek.

na piersi nie licze bo same w sobie sa b. duze smile poza przytyciem przez okres
                zimowy innego nie zauwazylam . nadal mam ta sama wage smile

place 17 zl.big_grin
            • Gość: mimi Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 11:11
              Mi piersi urosły o całą miseczkę przy Daylette.
        • oliwka2009 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 27.06.09, 14:55
          Ja już 9 dzień biorę i nadal mam okres tylko nie obfity. Też tak miałyście?? I
          na początku byłam nerwowa.
    • Gość: gosc Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.mysmart.ie 02.06.09, 14:18
      Kontracept ma identyczny sklad jak Harmonet, z tym ze jest tanszy. Harmonet
      biore juz od 5 lat i bardzo go sobie cenie. Ma mala dawke hormonow, wiec nie
      przytylam (wrecz schudlam troche), cera mi sie poprawila, zadnych hustawek
      nastrojow rowniez nie odnotowalam. Wczesniej bardzo zle reagowalam na tabletki
      (np. Cilest czy Diane... makabra!). Mam kolezanke, ktora rowniez bardzo sobie
      chwali ten srodek. Polecam smile
      • Gość: oluniaaa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 08:41
        Witam!!
        Wczorajk zaczełam zażywanie leku kontracept.
        Dziś obudziłam się z bólem głowy czy to może być tym spowodowane,że zaczełam
        właśnie zażywanie po raz pierwszy tabletek antykoncepcyjnych??
        • Gość: iwonunia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.xdsl.centertel.pl 19.06.09, 17:47
          pewnie tak kochana! ja też zaczynam brać kontracept, po raz
          pierwszy! i to normalne takie bóle na początku. Może jeszcze
          wystąpić plamienie, o czym mówił mi mój pan ginekologsmile Mam nadzieje
          ze nie bedzie tak zlesmile Pozdrawiam.
      • Gość: ala Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 18:06
        dla mnie kontracept jest okropny! piersi mi nabrzmialy o rozmiar! humorki mam
        straszne, bije swojego partnera, libido spadlo okropnie, cera - gorzej niz
        wtedy, kiedy dojrzewałam! no ale kazda kobieta reaguje inaczej... ja
        najlepiej toleruje microgynon, cilest tez jest ble... no coz...

koncze brac kontracept, jesli ktoras potrzebuje...
        • oliwka2009 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 27.06.09, 14:56
          Ja już 9 dzień biorę i nadal mam okres tylko nie obfity. Też tak miałyście?? I
          na początku byłam nerwowa.
    • Gość: B. Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.centertel.pl 02.09.09, 00:09
      Piersi większe o rozmiar, ale to akurat plus wink Początkowo miałam dziwne bóle
      głowy, ale przeszło po pierwszym miesiącu. Libido wzrosło i to ogromnie wink, nie
      tyję, nie zwiększył mi się apetyt, więc to także plus. Minusem są humorki i
      czasami napadające mnie 'lenie', a tak to wszystko jak najbardziej ok smile
      • Gość: gość Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.09.09, 17:43
        mi wczoraj lekarz gin także przepisał kontracept,wcześniej brałam
        yasminelle-były strasznie drogie i miałam hustawkę nastrojów,byłam strasznie
        nerwowa,często też wpadałam w płacz,mój mąż często obrywał bo rzadko miałam
        ochotę na seks....niech mi ktoś napisze,że po tabletkach KONTRACEPT będzie
        lepiej,mam nadzieję,że wszystko będzie ok i nie przytyję!!!!
    • Gość: gość Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 20:32
      Stosowałam je przez 4 miesiące, Przed okresem miałam okropne bóle głowy a poza
      tym ciężkie nogi , od kolan w dół zwłaszcza . Nie do wytrzymania ból - koszmar.
      żegnam się z contraceptem mój gin postraszył mnie zakrzepicą
      • Gość: aga Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 18:04
        Mam pytanie:
        Kontracept to moje pierwsze tabletki, więc nie za bardzo wiem czego się
        spodziewać, biorę je dopiero 5 dni ale pobolewa mnie głowa. Czy to
        normalne, kiedy to może minąć? Poza tym nie zauważam żadnych skutków
        ubocznych smile
        • Gość: lilia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 16:48
          biorę te tabletki już od trzech miesięcy.. ból głowy minie..
          • Gość: mimi Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.130.246.94.artcom.pl 26.02.10, 16:59
            tabletki kontracept zmieniły mnie całkowicie. na początku miałam plamienia i
            okropne mdłości, myślałam że mi przejdzie, ale się myliłam. biorę 5 opakowanie
            nadal mam mdłości, jestem ociężała, puchną mi nogi, mam skrajne zmiany nastroju,
            bardzo obniżyło mi się libido, nabrzmiały mi piersi i przez to bolą.wiem że to
            jest moje ostatnie opakowanie i nie polecam ich nikomu. jedyne co mogę dobrego
            powiedzieć o tych tabletkach to to że nie przytyłam ani grama, ale to tylko
            tyle. pozdrawiam
            • Gość: kaskada27 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.19.165.32.osk.enformatic.pl 28.02.10, 13:24
              ja jestem po drugim opakowaniu, dostałam okres a wraz z nim okropny
              ból głowy, który utrzymuje się już parę dni-okropność nie do
              wytrzymania:/// piersi troszkę "spuchły" i chyba troszkę przytyłam..
              Ale mówię tym tabletkom NIE!!!!!! nie ma zamiaru cierpieć--za co, ku
              czemu?:tongue_out
              • magdakingaklara Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 06.03.10, 22:42
                te tabletki zaczelaac 3 m-c po porodzie czyli koncze wlasnie 6
                opakowanie. Przez 11 lat (przed ciaza) brałam minisiston. Czuje sie
                bardzo dobrze i nic nie mam po nich zadnych objawow ubocznych no i
                cena przystepna do poprzednich.
                • Gość: jaaaa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 19:27
                  dziewczyny, mam takie dosc glupie pytanie.. czy to od ktorej strony blistra kontraceptu zaczne ma jakies znaczenie?
                  • zawszezabulinka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 20.05.10, 20:25
                    wszystkie tabletki sa takie same. mozesz sobie zaczac nawet od srodka
                    • Gość: marta_ Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 03.08.10, 15:09
                      Witam! Jeszcze nie zaczęłam brać tabletek kontracept, ale mój ginekolog
                      powiedział mi że są bardzo dobre, szczególnie dla tych dziewcząt które dopiero
                      zaczynają antykoncepcję.Tak jak już wcześniej dziewczyny się wypowiadały mogą
                      wystąpić bóle głowy, plamienia, obolałe piersi czy wahania nastroju.Uprzedziła
                      mnie o tym ale powiedział mi że jeśli będę się źle czuła i takie skutki uboczne
                      długo będą się utrzymywać mam się do niego zgłosić. Każdy organizm jest inny
                      więc ma prawo inaczej reagować Pozdrawiam
                      • Gość: tradzik Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 11:44
                        Witam!
                        Mnie ginekolog przepisal kontracept zamiast diane35, które bralam na tradzik.
                        Czy ktoras z was zauwazyla czy pomagają na skore, czy się po nich tyje?
            • Gość: kb Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.13, 20:30
              a te mdłości masz cały czas czy w jakiś momentach ? ja przyjmuje kontracept 3 miesiące i ostatnio mam straszne mdłości, kręci mi się w głowie tak że nie umiem normlanie funkcjonować. Też tak miałaś ? Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy to normalne
    • Gość: Paulina tabletki antykoncepcyjne Kontracept IP: *.danex.net.pl 19.09.13, 10:48
      Ja te tabletki biorę od 5 miesięcy, są dobre, ale zauważyłam wzrost wagi o 5 kg oraz nie mam w ogóle ochoty na seks. Mąż może robić ze mną wszystko a mnie to wcale nie rusza. Zastanawiam się nad zmianą albo odstawieniem tego. Jeżeli ktoś też tak miał niech napisze, będę wiedziała że nie jestem sama
      • Gość: m. Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept IP: *.229.rev.vline.pl 15.11.13, 09:49
        Ja też przytyłam i widzę ,że mam większy cellulit niż miałam...
    • Gość: Rosiczka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.13, 20:52
      No ja powiem tak: właśnie kończę pierwszy blister.(5 tabletek zostało)I jest to mój pierwszy srodek antykoncepcyjny - hormonalny.
      I może za wcześnie się cieszę ale póki co czuję się świetnie(na pewno w składzie nie ma prozaku? xd), nie przytyłam (może nawet schudałam...ale to akurat wina studiów i tego, że zaczęłam ćwiczyć brzuch. Bo taki się mojemu partnerowi podoba big_grin), zero plamień...tylko trochę się martwię o moje libido. Mam ochotę na seks częściej niż zanim zaczełam brać tabletki xd
      Co do skuteczności w ramach zapobieganiu ciąży: nie jestem się w stanie wypowiedzieć. Uznałam, że dam organizmowi czas na przyzwyczajenie się do hormonów i dla pewności dalej używamy prezerwatyw. Myslę, że tak jeszcze z miesiąc ich poużywamy...albo i dwa. Może przesadzam ale na serio wolałabym jednak poczekać z byciem mamusią jeszcze kilka lat. A wiem, że organizm mam na tyle sprawny, że zajście w ciażę nie powinno stanowić problemu...i stąd głównie moje obawy.
      Póki co polecam. Zobaczę jak to będzie w następnych tygodniach/miesiącach ale póki co jestem bardzo zadowolona smile

Pozdrawiam!
      • yolla23 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 17.10.13, 12:52
        Wcześniej stosowałam plastry. Bardzo bolaly mnie piersi, ale w zasadzie nic wiecej mi nie dolegało. Potem zmieniłam na tabletki ( a w zasadzie ginekolog mi zmieniła, bo powiedziała, że plastry są bardzo mocne) i przepisała mi kontracept. Wykupilam od razu kilka opakowan bo jechałam zagranice. Jednak nawet nie zdążyłam "zjeść" pierwszego opakowania. Miałam zawroty głowy i jadłam tyle ile sie dało. Jednak najgorsze były bóle nóg. Nie mogłam spać nawet. A że jeszcze mam ciężką stojacą pracę w gorącu więc nie podołałam. W pewnym momencie nawet ciężko było mi oddychac więc je odstawiłam. W zasadzie po każdej antykoncepcji bardzo bolą mnie nogi. Jak wróce do Pl musze iść do gin, może poleci mi cos innego. Mam dwa opakowania kontraceptu z którym nie wiem co zrobic. Wasze nogi tez tak reagują?
    • Gość: Julka ... IP: *.neotrix.info 28.03.14, 10:38
      Mam 17 lat i kontracept to moje pierwsze leki antykoncepcyjne i dodam jescze ze choruję na SM wiecie moze czy ma to jakis wpływ na to, lekarz ginekolog nic mi na ten temat nie mów choc wspomniałam o tej chorobie. Mam je z powodu opóźniającej się miesiączki wink
      • kamilamol Re: ... 12.12.14, 12:12
        Nie wypowiadam sie na forach ale tym razem postanowiłam to zrobic. Używam kontraceptu od 2,5 roku. Wiem że na poczatku pojawiaja sie różne skutki uboczne lecz w większości ustają. Cieszycie sie jak po 2 mies. nie macie żadnych skutków ubocznych. Jak dla mnie najgorsze jest działanie po dłuższym czaje. Ja nie zdawałam sobie z tego sprawy ale po tak długim braniu kontraceptu stałam się innym czlowiekiem. W kółko płacze, mam o wszystko pretensje, nie moge sie dogadać z chłopakiem. W kłóko chodze załamana i nic mi nie odpowiada. Bóle w przerwach stają sie coraz silniejsze. Dlatego postanowiłam odstawić tabletki i wrócic do normalnego stanu, bo tego juz nie da sie znieść.
    • Gość: xy kontracept IP: *.play-internet.pl 20.07.15, 19:23
      Ja biorę chyba 5 opakowanie. Na początku nic mi nie było, właściwie poczułam pozytywne zalety kontraceptu. Ale zdałam sobie sprawę, że od jakiś 2 miesięcy mam humory nerwowe depresyjne płaczliwe. I przytyłam 3- 4 kg. A tak pięknie było...zbyt dobrze. Chyba zrezygnuję z Kontraceptu. Cilest był lepszy.
      • Gość: Evel Re: kontracept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.16, 12:36
        Też kiedyś bram Cilest (przez 5 lat) bardzo byłam zadowolona, niestety nie ma go już na rynku . od niecałego roku biore Kontracept i już nigdy więcej nie wezme go. Miałam stany podgorączkowe złe samopoczucie i rozdrażnienie.Brałam go jakieś 9 miesięcy na początku bylo ok przez 2 miesiące potem gorączki codzienne,zimne poty.... teraz już nie biore z miesiąc, gorączki minęły ale żelazo mi baaardzo wzrosło nie wiem czy to od tych tabletek czy nie.... pozdrawiam i nie polecam kontraceptu
    • Gość: litereczka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.is.net.pl 25.09.16, 12:06
      Nowość nie nowość smile już na rynku chwilę jest, osobiście brałam lata - żadnych skutków ubocznych, czułam się świetnie. Teraz zrobiłam sobie przerwę od hormonów, ale już wkrótce wracam do kontraceptu.
      Nie przytyłam, ochota na seks dalej była, dobrze się czułam, a miesiączka mi się nie rozregulowała i po ponad 2 latach brania, okres z owulacją regularny wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka