netsmal 05.06.08, 13:36 a stosowała któraś z was może te tabletki???dzis byłam u gina i mi je przepisał podobno jakaś nowość???ciekawi mnie jak na nie reagujecie wiem że każdy organizm jest inny dzięki za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 05.06.08, 21:04 to odpowiednik Harmonetu i Logestu. w porownaniu z nim ma przyzwoitą cenę- ok. 23zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.08, 20:01 Kontracept to bardzo dobre tabletki antykoncepcyjne.Przedewszystkim zawieraja bardzo niskie dawki hormonow wiec sa bardzo biezpieczne,sprawdzone i sa w bardzo korzystnej cenie bo ok 20 zl.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisienka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 18:28 ja tez je mam tzn jeszcze ich nie zarzywałam .... czy one sa dobre i czy nie wystepowały u was jakies skutki ubiczne tj tycie biegunka i takie tam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.koba.pl 10.07.08, 20:47 U mnie nie ma (narazie) skutkow ubocznych typu tycie natmiast teraz cześciej miewam humorki i jestem poddenerwowana ale mysle ze to indywidualna sprawa kazdej kobiety jak organizm zareaguje na tabletki. A jezeli chodzi o cenę to znalazłam naprawde tanio płace 17 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internet.radom.pl 20.08.08, 14:24 ja tez jestem bardziej poddenerwowana i rozdrażniona po kontracepcie, poza tym skutków ubocznych brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula:) Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.idealan.pl 08.10.08, 22:33 wiecie co wam powiem kontracept to dwu hormonowe tabletki.... tak jak koleżanka która pisała tu ja tez mam humorki i to nie za dobre... uważajcie tylko na ból głowy i nógale polecam te tabletki są bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 22:04 U mnie niestety pojawiły się skutki uboczne. W trakcie stosowania czwartego opakowania przytyłam ponad 10 kg, mam wrażliwe oczy oraz jestem strasznie nerwowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melisa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: 88.220.37.* 29.04.14, 19:10 mnie też bolały oczy ale nosze soczewki i podobno mają zły wpływ te tabletki na soczewki. szczypały i były suche , przerzuciłam się na ookulary ale tak pozatym to dobre tabletki właśnie je odstawiłam i staramy sie z mężem o dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.chello.pl 31.07.08, 00:53 mi tez dzis lekarz je przepisal i sama nie wiem mówi sie ze harmonet wycofuja, powodow nie podaja a przeciez harmonet i kontracept maja identyczny sklad wiec o co chodzi? Moja kolezanka uzywa harmonet od ponad roku i jest bardzo zadowolona! Zadnej wpadki ani nic, wiec mam nadzieje ze kontracept podobnie jak harmonet jest bezpieczny! A Wy? Co o tym sądzicie? czy ktos z was bierze te tabletki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 08:59 a wiecie moze gdzie w wawie mozna je kupic? od reki/ na zamowienie? gdzie nie pytam to ich nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.chello.pl 31.07.08, 10:52 na zamówienie-> w każdej aptece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:15 dzieki moja gin tez mi tak powiedziala..obdzwonilam pare aptek i ponoc nie ma go w hurtowni? mozesz napisac w jakiej aptece ty zamawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.chello.pl 31.07.08, 21:04 w żadnej. ale zadzwoniłam do kilku hurtowni farmaceutycznych i kontracept jest dostępny, choć nie w każdej. jeżeli apteka zaopatruje się tylko w hurtowni, która akurat nie ma kontraceptu to moze być kłopot. ale jest mnóstwo aptek, które ściągną ci lek z drugiego końca Polski. powiedzmy - zadzwoń do apteki na puławskiej 10 (superapteka). albo na świętokrzyską 32- oni są "antykoncepcyjni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:47 dzieki za rady) cos wymysle... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollenka4 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.08, 23:08 hej!! dziś byłam u swojej ginekolog po kolejne recepty i też sprzedała mi tę "rewelację" - że niby harmonet jest już niedostępny. co prawda, sama się na tym nie przejechałam, ale na wszelki wypadek zmieniłam tabletki na kotracept. w przyszłym tygodniu sprawdzimy jak działają no ale weszłam na stronę producenta (wyeth)i... same sprawdźcie. i co o tym wszystkim myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienia:D Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 18:36 ja przyjmuje kontracept i nie mam zadnych skutków ubocznych, jak dla mnie to dobre tabletki, ale wiadomo każdy organizm jest inny, dodam tylko że kontracept to moje pierwsze tabletki anty pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dididia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 08.08.08, 15:43 Witam czy te tabletki są też odpowiednie dla osoby , które jeszcze nigdy nie stosowała antykoncepcyjnych środków. Chcę też być zabezpieczona a nie tylko facet , który założy prezerwatywę. Jakie one są naprawde te tabletki i te skutki uboczne. Boję sie poważnie jednego żeby przy tej metodzie nie utyć. Proszę naprawdę o szczere odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOsienka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.rozaniec.sdi.tpnet.pl 09.08.08, 17:28 też mam obawy, bo mam tendencje do tycia. Mi je lekarz zapisał w poniedziałek ale jeszcze nie zaczęłam ich brać... też mam obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
netsmal Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 11.08.08, 13:13 stosowałam Kontracept jak dla mnie rewelacja po za małymi migrenami na początku nic mi nie dolegało!!! małe krwawienie ale to tez nie problem )) wpadłam na pomysł, ze zamienie go na Microgynon...porażka((wracam do kontraceptu i polegam na poczatku tez miałam obawy, naczytałam sie o nim. Ale tycie lub inne skutki uboczne to indywidualna sprawa każdej kobiety. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUSTA Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.08, 23:27 JA SIE FATALNIE PO NICH CZUJE TZN.JESTEM NERWOWA I SAMA JUZ SOBIE Z TYM NIE RADZE ,TO JEST KOSZMAR ...A BIORE JE DOPIERO TYDZIEN... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.net152.okay.pl 14.09.08, 15:36 ja biore od kilku dni.nie narzekam zero skutkow ubocznych.w porownaniu do poprzednich tabletek REGULON-po nich czyłam sie fatalnie,bole głowy,apetyt,ból piersi.na Kontracept nie mam co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: 80.50.54.* 23.09.08, 19:58 Hey dziewczyny!! Ja bralam kontracept przez 3 miesiace i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych, jesli chodzi o antykoncepcje to rowniez polecam, bo jak dla mnie sa "pewne". Nie bralam ich przez miesiac i nic sie nie dzialo, mam zamiar do nich powrocic!!POlecam: ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elemele Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 20:56 a w Poznaniu?? bo też zlazłam za nimi całe osiedle, podobno właśnie nie ma tego w hurtowniach... będę wdzięczna chociaż za namiary na dobrą aptekę, właśnie taką co jest skłonna ściągnąć mi je z drugiego końca PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.eltronik.net.pl 05.11.09, 18:34 cześć dziewczyny ja urzywam tych tabletek od 10 miesiecy jestem z nich zadowolona tylo przytyłam 3 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.chello.pl 02.12.09, 13:46 biore od m-ca kontracept mam bole glowy i nog,ale bralam yasminelle i tez tak mialam.Poza tym niewielkie krwawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: 80.50.139.* 01.08.16, 19:32 Ja biorę kontracept ponad rok jestem zadowolona polecam przed tymi tabletkami 5 lat harmonet wybralam kontracept z powodu ceny jest tańszy i niczym się oprócz ceny nie różni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniC Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 12:17 ja je stosuje już miesiąc i nie mam żadnych skutków ubocznych... nic kompletnie, żadne krwawienia, tycie i bóle brzucha. Wręcz przeciwnie! nie mam już bolesnej miesiączki a kiedyś to była porażka. A tym bardziej żadnych rozdrażnień i nerwów... uspokoiłam się właśnie. Jestem zadowolona pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.uznam.net.pl 17.09.08, 09:07 biore kontracept juz od pół roku i jestem bardzo zadowolona.Na początku występowalo lekkie plamienie między miesiączkami, ale to normalne - moja ginekolog mnie przed tym uprzedzała, ze organizm musi się do nich przyzwyczaic. W następnym cyklu wszystko bylo juz wpoządku Nie zauważyłam u siebie zadnych skutków ubocznych tj, bole głowy, brzucha czy tycie. Bóle miesiączkowe też ustały, tak że czasem nawet nie zdaje sobie sprawy ze zaczal sie okres a co do libido... ja i moj chłopak nie zauważyliśmy zeby spadło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 14:03 ja właśnie dzisiaj je kupilam i wiem ze pierwsza tabletke musze wziąść w 1 dzien krwawienia i musze je brac dodziennie a co z tą przerwą kiedy ona ma być????I CZY JAK NIE BEDE MIALA OKRESU TO TEZ MAM ZROBIĆ PRZERWE?????CZY ZACZĄĆ NOWE OPAKOWANIE????PROSZE NAPISZCIE mi wszystko po kolei jak zaczełyście je brac od 1dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaq Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: 217.98.20.* 12.10.08, 14:50 Wyłącz caps locka - nie musisz sie drzec, wystarczy, ze spokojnie przeczytasz ulotke i tam znajdziesz potrzebne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:22 Biorę je pierwszy miesiąc i nie mam żadnych uciążliwych objawów- tylko drobne krwawienie. Biorę je na uciążliwe miesiączki (nie rozpoczęłam jeszcze współżycia) i naprawdę pomogły, brak skrzepów bóli itd. Co ważne- polepszyła mi się kondycja skóry i ujędrniły piersi. ;] Zapewne ich skuteczność to indywidualna sprawa, poza tym organizm musi się przyzwyczaić do sterowania hormonalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:58 biorę już te leki drugi miesiąc jestem dosc zadowolona, na początku byłam bardzo nerwowa.. nawet nie do zniesienia i pobolewała mnie głowa, ale wszytskie te objawy ustały. Jestem tylko zdziwiona gdyż cera mi się nie poprawiła.. czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basienka Kontracept a tradzik IP: *.chello.pl 03.10.08, 00:01 A co z wplywem tabletek na tradzik. Kiedys bralam Cilest, mialam po nim migreny ale tradzika sie pozbylam. Mialam przerwe miedzy tabletkami i znowu wygladam jakbym miala 15 lat biore teraz pierwsze opakowanie Kontraceptu, czuje sie super, ale czy zniknie mi tradzik?? Wiecie cos na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Kontracept a tradzik 17.10.08, 14:23 Mam to samo Ma ktoś jakieś rozwiązanie na ten problem??? Przeczekać, samo przejdzie czy zienić znowu na inne- już były by czwarte. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna.83 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.icpnet.pl 16.11.08, 19:38 witam, moj ginekolog tez ostatnio zapisal mi kontracept bo podobno dziala jak harmonet, jeszcze nie wiem jak dziala Odpowiedz Link Zgłoś
monis_20 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 09.02.09, 01:21 Dziś wzięłam pierwszą tabletkę Kontracept i jak na razie czuję się świetnie,trochę boli mnie brzuch bo mam bolesne miesiączki.... a tak to nie czuje się jakoś inaczej , jest OK .Zobaczymy jak będzie potem. nie są zbyt drogie do 25 zł a słyszałam że są dobre. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alya Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.acn.waw.pl 27.02.09, 14:15 dzis lekarz przepisal mi Kontracept powiedzial ze mam zaczac brac je od pierwszego dnia okresu a potem po 3 tygodniach pojawic sie u niego.Zeby zobaczyc skutki i zrobic cytologie .Ale przeciez po 21 dniach bedzie 7 dni przerwy kiedy wystapi krwawienie.czyli nie moze byc zadnej cytologii!Czy lekarz sie pomylil czy ja cos zle zrozumialam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.net.pulawy.pl 10.03.09, 19:33 mi lekarz kazała przyjść w połowie 2 opakowania! a jeśli chodzi o trądzik to nie jestem pewna czy po tych tabletkach on mi zniknie(też mam z tym problem), ponieważ w ulotce w skutkach ubocznych jest napisane że właśnie TRĄDZIK jest SKUTKIEM UBOCZNYM zażywania tych tabletek!!! czekam na 1 dzień nowego cyklu i zaczynam "kuracje" zobaczymy jak na niego zareaguje... choć nie ukrywam że troszkę się boję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.trynek.osi.pl 12.05.09, 13:19 na Cytologie trzeba isc miedzy 12-15 dniem cyklu czyli liczac od pierwszego dnia okresu i przede wszytskim 3 dni przed cytologia nie wspolzyc Tez dzisiaj mi je Ginekolog przepisal mam nadzieje ze beda dobre a jak tam dziewczyny urosly ktorejs z was piersi ? bo na to licze Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 12.05.09, 13:45 ja jestem w połowie 2 opakowania tego "cudu" i powiem tak-waga pokazuje 4 kg więcej a pryszczy mam więcej niż w czasie dojrzewania. tak więc kontraceptowi mówię zdecydowane-nie! Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 12.05.09, 13:57 ja biore juz 2 opakowanie, ost tydzien, i jest super nic mnie nie boli, plamien nie ma. hustawka nastrojow u mnie jest normalna bo jestem taka i bez tabletek. na piersi nie licze bo same w sobie sa b. duze poza przytyciem przez okres zimowy innego nie zauwazylam . nadal mam ta sama wage place 17 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 11:11 Mi piersi urosły o całą miseczkę przy Daylette. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka2009 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 27.06.09, 14:55 Ja już 9 dzień biorę i nadal mam okres tylko nie obfity. Też tak miałyście?? I na początku byłam nerwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.mysmart.ie 02.06.09, 14:18 Kontracept ma identyczny sklad jak Harmonet, z tym ze jest tanszy. Harmonet biore juz od 5 lat i bardzo go sobie cenie. Ma mala dawke hormonow, wiec nie przytylam (wrecz schudlam troche), cera mi sie poprawila, zadnych hustawek nastrojow rowniez nie odnotowalam. Wczesniej bardzo zle reagowalam na tabletki (np. Cilest czy Diane... makabra!). Mam kolezanke, ktora rowniez bardzo sobie chwali ten srodek. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oluniaaa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 08:41 Witam!! Wczorajk zaczełam zażywanie leku kontracept. Dziś obudziłam się z bólem głowy czy to może być tym spowodowane,że zaczełam właśnie zażywanie po raz pierwszy tabletek antykoncepcyjnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonunia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.xdsl.centertel.pl 19.06.09, 17:47 pewnie tak kochana! ja też zaczynam brać kontracept, po raz pierwszy! i to normalne takie bóle na początku. Może jeszcze wystąpić plamienie, o czym mówił mi mój pan ginekolog Mam nadzieje ze nie bedzie tak zle Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 18:06 dla mnie kontracept jest okropny! piersi mi nabrzmialy o rozmiar! humorki mam straszne, bije swojego partnera, libido spadlo okropnie, cera - gorzej niz wtedy, kiedy dojrzewałam! no ale kazda kobieta reaguje inaczej... ja najlepiej toleruje microgynon, cilest tez jest ble... no coz... koncze brac kontracept, jesli ktoras potrzebuje... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka2009 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 27.06.09, 14:56 Ja już 9 dzień biorę i nadal mam okres tylko nie obfity. Też tak miałyście?? I na początku byłam nerwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.centertel.pl 02.09.09, 00:09 Piersi większe o rozmiar, ale to akurat plus Początkowo miałam dziwne bóle głowy, ale przeszło po pierwszym miesiącu. Libido wzrosło i to ogromnie , nie tyję, nie zwiększył mi się apetyt, więc to także plus. Minusem są humorki i czasami napadające mnie 'lenie', a tak to wszystko jak najbardziej ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.09.09, 17:43 mi wczoraj lekarz gin także przepisał kontracept,wcześniej brałam yasminelle-były strasznie drogie i miałam hustawkę nastrojów,byłam strasznie nerwowa,często też wpadałam w płacz,mój mąż często obrywał bo rzadko miałam ochotę na seks....niech mi ktoś napisze,że po tabletkach KONTRACEPT będzie lepiej,mam nadzieję,że wszystko będzie ok i nie przytyję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 20:32 Stosowałam je przez 4 miesiące, Przed okresem miałam okropne bóle głowy a poza tym ciężkie nogi , od kolan w dół zwłaszcza . Nie do wytrzymania ból - koszmar. żegnam się z contraceptem mój gin postraszył mnie zakrzepicą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 18:04 Mam pytanie: Kontracept to moje pierwsze tabletki, więc nie za bardzo wiem czego się spodziewać, biorę je dopiero 5 dni ale pobolewa mnie głowa. Czy to normalne, kiedy to może minąć? Poza tym nie zauważam żadnych skutków ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilia Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 16:48 biorę te tabletki już od trzech miesięcy.. ból głowy minie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.130.246.94.artcom.pl 26.02.10, 16:59 tabletki kontracept zmieniły mnie całkowicie. na początku miałam plamienia i okropne mdłości, myślałam że mi przejdzie, ale się myliłam. biorę 5 opakowanie nadal mam mdłości, jestem ociężała, puchną mi nogi, mam skrajne zmiany nastroju, bardzo obniżyło mi się libido, nabrzmiały mi piersi i przez to bolą.wiem że to jest moje ostatnie opakowanie i nie polecam ich nikomu. jedyne co mogę dobrego powiedzieć o tych tabletkach to to że nie przytyłam ani grama, ale to tylko tyle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskada27 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.19.165.32.osk.enformatic.pl 28.02.10, 13:24 ja jestem po drugim opakowaniu, dostałam okres a wraz z nim okropny ból głowy, który utrzymuje się już parę dni-okropność nie do wytrzymania:/// piersi troszkę "spuchły" i chyba troszkę przytyłam.. Ale mówię tym tabletkom NIE!!!!!! nie ma zamiaru cierpieć--za co, ku czemu?: Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 06.03.10, 22:42 te tabletki zaczelaac 3 m-c po porodzie czyli koncze wlasnie 6 opakowanie. Przez 11 lat (przed ciaza) brałam minisiston. Czuje sie bardzo dobrze i nic nie mam po nich zadnych objawow ubocznych no i cena przystepna do poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 19:27 dziewczyny, mam takie dosc glupie pytanie.. czy to od ktorej strony blistra kontraceptu zaczne ma jakies znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 20.05.10, 20:25 wszystkie tabletki sa takie same. mozesz sobie zaczac nawet od srodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta_ Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 03.08.10, 15:09 Witam! Jeszcze nie zaczęłam brać tabletek kontracept, ale mój ginekolog powiedział mi że są bardzo dobre, szczególnie dla tych dziewcząt które dopiero zaczynają antykoncepcję.Tak jak już wcześniej dziewczyny się wypowiadały mogą wystąpić bóle głowy, plamienia, obolałe piersi czy wahania nastroju.Uprzedziła mnie o tym ale powiedział mi że jeśli będę się źle czuła i takie skutki uboczne długo będą się utrzymywać mam się do niego zgłosić. Każdy organizm jest inny więc ma prawo inaczej reagować Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tradzik Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 11:44 Witam! Mnie ginekolog przepisal kontracept zamiast diane35, które bralam na tradzik. Czy ktoras z was zauwazyla czy pomagają na skore, czy się po nich tyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.13, 20:30 a te mdłości masz cały czas czy w jakiś momentach ? ja przyjmuje kontracept 3 miesiące i ostatnio mam straszne mdłości, kręci mi się w głowie tak że nie umiem normlanie funkcjonować. Też tak miałaś ? Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina tabletki antykoncepcyjne Kontracept IP: *.danex.net.pl 19.09.13, 10:48 Ja te tabletki biorę od 5 miesięcy, są dobre, ale zauważyłam wzrost wagi o 5 kg oraz nie mam w ogóle ochoty na seks. Mąż może robić ze mną wszystko a mnie to wcale nie rusza. Zastanawiam się nad zmianą albo odstawieniem tego. Jeżeli ktoś też tak miał niech napisze, będę wiedziała że nie jestem sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept IP: *.229.rev.vline.pl 15.11.13, 09:49 Ja też przytyłam i widzę ,że mam większy cellulit niż miałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosiczka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.13, 20:52 No ja powiem tak: właśnie kończę pierwszy blister.(5 tabletek zostało)I jest to mój pierwszy srodek antykoncepcyjny - hormonalny. I może za wcześnie się cieszę ale póki co czuję się świetnie(na pewno w składzie nie ma prozaku? xd), nie przytyłam (może nawet schudałam...ale to akurat wina studiów i tego, że zaczęłam ćwiczyć brzuch. Bo taki się mojemu partnerowi podoba ), zero plamień...tylko trochę się martwię o moje libido. Mam ochotę na seks częściej niż zanim zaczełam brać tabletki xd Co do skuteczności w ramach zapobieganiu ciąży: nie jestem się w stanie wypowiedzieć. Uznałam, że dam organizmowi czas na przyzwyczajenie się do hormonów i dla pewności dalej używamy prezerwatyw. Myslę, że tak jeszcze z miesiąc ich poużywamy...albo i dwa. Może przesadzam ale na serio wolałabym jednak poczekać z byciem mamusią jeszcze kilka lat. A wiem, że organizm mam na tyle sprawny, że zajście w ciażę nie powinno stanowić problemu...i stąd głównie moje obawy. Póki co polecam. Zobaczę jak to będzie w następnych tygodniach/miesiącach ale póki co jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yolla23 Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? 17.10.13, 12:52 Wcześniej stosowałam plastry. Bardzo bolaly mnie piersi, ale w zasadzie nic wiecej mi nie dolegało. Potem zmieniłam na tabletki ( a w zasadzie ginekolog mi zmieniła, bo powiedziała, że plastry są bardzo mocne) i przepisała mi kontracept. Wykupilam od razu kilka opakowan bo jechałam zagranice. Jednak nawet nie zdążyłam "zjeść" pierwszego opakowania. Miałam zawroty głowy i jadłam tyle ile sie dało. Jednak najgorsze były bóle nóg. Nie mogłam spać nawet. A że jeszcze mam ciężką stojacą pracę w gorącu więc nie podołałam. W pewnym momencie nawet ciężko było mi oddychac więc je odstawiłam. W zasadzie po każdej antykoncepcji bardzo bolą mnie nogi. Jak wróce do Pl musze iść do gin, może poleci mi cos innego. Mam dwa opakowania kontraceptu z którym nie wiem co zrobic. Wasze nogi tez tak reagują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka ... IP: *.neotrix.info 28.03.14, 10:38 Mam 17 lat i kontracept to moje pierwsze leki antykoncepcyjne i dodam jescze ze choruję na SM wiecie moze czy ma to jakis wpływ na to, lekarz ginekolog nic mi na ten temat nie mów choc wspomniałam o tej chorobie. Mam je z powodu opóźniającej się miesiączki Odpowiedz Link Zgłoś
kamilamol Re: ... 12.12.14, 12:12 Nie wypowiadam sie na forach ale tym razem postanowiłam to zrobic. Używam kontraceptu od 2,5 roku. Wiem że na poczatku pojawiaja sie różne skutki uboczne lecz w większości ustają. Cieszycie sie jak po 2 mies. nie macie żadnych skutków ubocznych. Jak dla mnie najgorsze jest działanie po dłuższym czaje. Ja nie zdawałam sobie z tego sprawy ale po tak długim braniu kontraceptu stałam się innym czlowiekiem. W kółko płacze, mam o wszystko pretensje, nie moge sie dogadać z chłopakiem. W kłóko chodze załamana i nic mi nie odpowiada. Bóle w przerwach stają sie coraz silniejsze. Dlatego postanowiłam odstawić tabletki i wrócic do normalnego stanu, bo tego juz nie da sie znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy kontracept IP: *.play-internet.pl 20.07.15, 19:23 Ja biorę chyba 5 opakowanie. Na początku nic mi nie było, właściwie poczułam pozytywne zalety kontraceptu. Ale zdałam sobie sprawę, że od jakiś 2 miesięcy mam humory nerwowe depresyjne płaczliwe. I przytyłam 3- 4 kg. A tak pięknie było...zbyt dobrze. Chyba zrezygnuję z Kontraceptu. Cilest był lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evel Re: kontracept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.16, 12:36 Też kiedyś bram Cilest (przez 5 lat) bardzo byłam zadowolona, niestety nie ma go już na rynku . od niecałego roku biore Kontracept i już nigdy więcej nie wezme go. Miałam stany podgorączkowe złe samopoczucie i rozdrażnienie.Brałam go jakieś 9 miesięcy na początku bylo ok przez 2 miesiące potem gorączki codzienne,zimne poty.... teraz już nie biore z miesiąc, gorączki minęły ale żelazo mi baaardzo wzrosło nie wiem czy to od tych tabletek czy nie.... pozdrawiam i nie polecam kontraceptu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litereczka Re: tabletki antykoncepcyjne Kontracept??? IP: *.is.net.pl 25.09.16, 12:06 Nowość nie nowość już na rynku chwilę jest, osobiście brałam lata - żadnych skutków ubocznych, czułam się świetnie. Teraz zrobiłam sobie przerwę od hormonów, ale już wkrótce wracam do kontraceptu. Nie przytyłam, ochota na seks dalej była, dobrze się czułam, a miesiączka mi się nie rozregulowała i po ponad 2 latach brania, okres z owulacją regularny Odpowiedz Link Zgłoś