Dodaj do ulubionych

opryszczka

IP: *.chello.pl 29.07.08, 13:59
Dziewczyny, wiecie może, o co chodzi z tą opryszczką narządów płciowych?
Siostra mojej koleżanki z pracy poroniła i lekaż powiedział jej, że to z
powodu opryszczki. Ja w życiu o czymś takim nie słyszałam. To znaczy,
słyszałam o opryszczce na ustach, ale że tam? Miała to któraś z was?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewaq Re: opryszczka IP: *.tpnet.pl 29.07.08, 15:25
      www.google.pl/search?hl=pl&q=%22opryszczka+narz%C4%85d%C3%B3w+p%C5%82ciowych%22&lr=
    • Gość: lunia Re: opryszczka IP: *.centertel.pl 29.07.08, 23:13
      Opryszczkę miałam na ustach, ale tam to nie....To znaczy, gdzie to konkretnie
      miałoby być? Na wargach sromowych czy gdzieś głębiej?
      • Gość: ewaq Re: opryszczka IP: *.tpnet.pl 29.07.08, 23:34
        www.google.pl/search?hl=pl&q=%22opryszczka+narz%C4%85d%C3%B3w+p%C5%82ciowych%22&lr=
        • Gość: Bafia Re: opryszczka IP: *.chello.pl 30.07.08, 20:27
          chciałabym jakieś praktyczne informacje od kogoś , kto to miał... Jestem w ciąży
          i myslałam że wiem już wszystko, ciągle czytam te pisma i strony, a tu jeszcze
          jakaś opryszczka...
          • Gość: ewaq Re: opryszczka IP: *.tpnet.pl 30.07.08, 20:31
            No i co z tego, ze jestes w ciazy? Czy w ciazy trzeba panikowac na
            wyrost? Albo wynajdowac u siebie choroby?
          • Gość: brodcia Re: opryszczka IP: *.centertel.pl 30.07.08, 23:12
            uspokoję Cię, w dzisiejszych czasach opryszczka podczas ciąży to nie dramat.
            Oczywiście jeżeli jest wykryta i lekarz zastosuje odpowiednie leczenie to
            dziecku i Tobie nic nie grozi. Ja miałam pecha ponieważ opryszczka wystąpiła u
            mnie na narządach płciowych tuż przed porodem i lekarze zadecydowali że urodzę
            przez cesarskie cięcie, ponieważ przy porodzie naturalnym wirus przeszedłby na
            dziecko stwarzając duże zagrożenie dla jego życia. Natomiast gdyby opryszczka
            pojawiła się w trakcie ciąży to lekarz zastosowałby odpowiednie leczenie i
            mogłabym rodzić naturalnie. Więc nie zamartwiaj się na zapas i ciesz się swoim
            obecnym stanem.
      • Gość: Fabia Re: opryszczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:20
        Opryszczka najczęściej umiejscawia się na wargach sromowych, w okolicy sromu, w
        przedsionku pochwy, przy ujściu cewki moczowej. Czasami infekcja może dotyczyć
        wnętrza pochwy, a nawet szyjki macicy.
        • Gość: emka Nic nie wiecie IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.08, 23:17
          To nie jest problem tego kiedy pojawią się objawy - jak wykwity -tylko problemem
          jest jak złapie się wirusa opryszczki w momencie kiedy jest się już w
          ciąży-wtedy można poronić. Jak wirusa którego-kolwiek typu ma się w organizmie
          zanim się zajdzie w ciążę to żaden problem.
          • Gość: Fabia Re: Nic nie wiecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 10:24
            Aby być spokojnym, mozna sprawdzić za pomocą testów, czy ma się wirusa
            opryszczki, czy nie.
            • Gość: emka Re: Nic nie wiecie IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 13:21
              Dokładnie.
              • Gość: bronka Re: Nic nie wiecie IP: *.centertel.pl 31.07.08, 18:17
                mi przed ciążą lekarz zalecił wykonanie testu na obecność przeciwciał przeciw
                wirusowi opryszczki narządów rodnych. Zrobiłam taki test i byłam spokojna przez
                całą ciąże. Więc warto.
                • Gość: emka Re: Nic nie wiecie IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.08, 12:11
                  Pod warunkiem,że nie złapiesz wirusa podczas ciąży-pewności nigdy nie masz,że
                  tak się nie stanie.
    • Gość: gosc Re: opryszczka IP: *.fbx.proxad.net 31.07.08, 15:30
      Ja mam opryszczke narzadow plciowych, ale ta sama, co ma sie na ustach hehheeh
      ciekawe dlaczego...Wykwity pojawiaja sie ok. 2 razy do roku w momencie goraczki
      np.grypowej. Najpierw jest swedzenie krocza, jakby mialo sie drozdzaki, no i
      potem pojawiaja sie lekkie pekniecia, ktore troszke krwawia. Najgorsze jednak
      jest pieczenie przy kontakcie z woda, czy bielizna. Ja zwykle mam dwa male
      pekniecia w okolicu odbytu i przy wejsciu do pochwy. Kiedy tylko mam pierwsze
      objawy swedzenia biore tabletki z zoviraxem (mam zapas od ginekologa w domu) i
      smaruje sie mascia, tez z zovirxem. Zwykle przechodzi po ok.5 dniach, a po 3
      jest juz znaczna poprawa. Na poczatku spedzalo mi to sen z powiek a teraz
      nauczylam sie juz z tym zyc. Przede wszystkim na wszystkie wyjazdy zabieram
      leki, bo nigdy nic nie wiadomo.
      Najdziwniejsze, ze na ustach nigdy wczesniej nie mialam zadnego typu opryszczki.
      Glowa do gory, bo z tym sie da zyc smile
      • Gość: alka Re: opryszczka IP: *.centertel.pl 31.07.08, 17:44
        oczywiście, że z opryszczką da się żyć, trzeba tylko znaleźć odpowiednie leki,
        które ją zwalczą. Trzeba też przestrzegać zasad higieny i dbać żeby nie osłabić
        organizmu bo w tedy wirus zaatakuje. Opryszczka to nie wyrok, trzeba tylko
        nauczyć się z nią żyć.
        • Gość: basienka Re: opryszczka IP: *.centertel.pl 01.08.08, 00:35
          ostatnio miałam opryszczkę na ustach, zastosowałam odpowiednie lekarstwo i
          opryszczka zniknęła. Dzisiaj zauważyłam że pojawiła mi się niewielka liczba
          pęcherzy w okolicy oka. Podejrzewam, że to opryszczka, ale z drugiej strony mam
          wątpliwości, bo nie słyszałam o opryszczce w tym miejscu. Jak myślicie, czy to
          możliwe? Nie wiem czy mam zastosować ten sam lek co przy opryszczce wargowej,
          czy lepiej się udać do lekarza. Zupełnie nie wiem co mam zrobić?
          • Gość: Fabia Re: opryszczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 13:35
            To może byc opryszczka, może sie rozprzestrzeniać po całej twarzy..., ale jeśli
            jest koło oka, to najlepiej zgłoś sie jak najszybciej do lekarza.
          • Gość: basienka Re: opryszczka IP: *.centertel.pl 01.08.08, 18:40
            zapisałam się do dermatologa. Straszenie ta opryszczka wygląda, boję się
            spoglądać w lusterko.
            • Gość: Fabia Re: opryszczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 10:50
              Dobrze ze idziesz do lekarza, niektórzy chwalą sobie tabletki z acyklowirem, ale
              są na receptę, którą może przepisać tylko specjalista. Powodzenia w leczeniu, i
              rychłej poprawy zyczę!
              • Gość: emka Re: opryszczka IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.08, 12:10
                Lekarz pierwszego kontaktu też może przepisać.
                • Gość: anetak-1 Re: opryszczka IP: *.centertel.pl 06.08.08, 15:31
                  Bez problemu przepisze ci receptę na te tabletki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka