Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

02.10.03, 23:41
Pani doktor,
ostatnio zauważyłam, że bardzo wypadają mi wlosy - wiążę to ze zmianą poziomu
hormonów w organizmie - przez pół roku brałam Harmonet, potem miałam 2
miesięczną przerwę, obecnie znowu wróciłam do pigułki. Moje pytanie jest
takie:
czy wypadanie włosów powinnam powiązać z odstawieniem czy powrotem do
pigułki? (biorę 7 dni)
Inne czynniki (stres, zła dieta) nie wchodzą w grę.
Cały czas przyjmuję witaminowo-mineralne suplementy specjalnie na włosy.
Obserwuj wątek
    • zuzaleczka Re: wypadanie włosów 03.10.03, 12:40
      Wypadanie włosów jest bezpośrednio związane z odstawieniem tabletek anty.
      Ja odtawiłam na 2 miesiące a włosy tak zaczęły mi wypadać (+ niesamowita
      wypryski na twarzy)że się przestraszyłam. Obcięłam włosy do ramion, biorę
      FALVIT (nie ma co kupowac innych prep. bo to to samo a cena 2,3x wyższa-robiłam
      badania na studiach)i myję włosy poleconym przez moją fryzjerkę szmponem
      SCHWARZKOPF-a fitobioginowym (dostępnym tylko w salonach fryzjerskich lub w ich
      sklepie na Domaniewskiej w W-wie-cena 30 zł). Po 2-3 miesięcznej walce żeby
      zachamować wypadanie w miarę sie udało (z twarzą walczę nadal). Ale nie chcę
      myśleć co będzie się znów działo na wiosnę kiedy odstawię tabletki na stałe.
      Pozdrawiam
      • ry-bka Re: wypadanie włosów 03.10.03, 14:03
        na wypadające wlosy polecam Loxon.Chamuje wypadanie wzmaga porost. DZiala
        rewelwcyjnie. 2% bez recepty, albo 5% na recepte.
      • ainer1 Re: wypadanie włosów 03.10.03, 15:29
        zuzaleczka, ja tez kupuje szampony tylko u fryzjerow ale L'Oreal'a.
        Cxzy na studiach tez je ze soba porownywalas - tzn Schwart i Loreal?

> Wypadanie włosów jest bezpośrednio związane z odstawieniem tabletek anty.
        > Ja odtawiłam na 2 miesiące a włosy tak zaczęły mi wypadać (+ niesamowita
        > wypryski na twarzy)że się przestraszyłam. Obcięłam włosy do ramion, biorę
        > FALVIT (nie ma co kupowac innych prep. bo to to samo a cena 2,3x wyższa-robiłam
        >
        > badania na studiach)i myję włosy poleconym przez moją fryzjerkę szmponem
        > SCHWARZKOPF-a fitobioginowym (dostępnym tylko w salonach fryzjerskich lub w ich
        >
        > sklepie na Domaniewskiej w W-wie-cena 30 zł). Po 2-3 miesięcznej walce żeby
        > zachamować wypadanie w miarę sie udało (z twarzą walczę nadal). Ale nie chcę
        > myśleć co będzie się znów działo na wiosnę kiedy odstawię tabletki na stałe.
        > Pozdrawiam
    • monika.antepowicz Re: wypadanie włosów 03.10.03, 21:29
      Czasem po odstawieniu pigułek obserwuje się wypadanie włosów przez 2-3 cykle.
      Może być to zbieg okoliczności- u niektórych ludzi czasem sezonowo zdarzają się
      okresy gdy włosy bardzoiej wyopadają (podobnie jak linienie u zwierzat) Moze to
      tez byc reakcja na stres. w razie nasilania dolegliwości warto skonsultować sie
      z lekarzem dermatologiem by wykluczyć chorobe skóry głowy-np. grzybicę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka