Dodaj do ulubionych

Do zastępcy: Prędkość

IP: *.pl / 192.168.1.* 06.11.02, 23:39
Nie wiem czy to ważne ale dzisiaj tj. 06.11.2002r. około godziny 15:00
jechałem sobie z Pyrzyc do Szczecina i na ulicy Struga jak zjazd do Dąbia
wyprzedził mnie z bardzo szybką prędkością radiowóz. Z tego co pamiętam jest
tam ograniczenie prędkości do 80km/h, nie twierdze, że ja jechałem tam jak
wzorowy kierowca bo jechałem jakieś 100km/h ale mimo wszystko radiowóz ten
tylko śmignął obok mnie jakieś 130-140km/h. Próbowałem go dogonić ale nie
udało mi się to, gdy miałem już na liczniku jakieś 130km/h radiowóz ten nadal
się ode mnie oddalał. Zapamiętałem tylko numer na boku tego radiowozu, był to
numer W126. Prosze a nawet nalegam o zwrócenie uwagi kierującemu tego
radiowozu. Bo my za takie coś płacimy bardzo wysokie mandaty. Dziękuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: archiwista do Wielkiego Brata IP: *.osowo.pl 07.11.02, 00:09
      Lustracji to Ty chyba nie przejdziesz ( no może tylko wtedy gdy uczciwie
      napiszesz : donosiłem !!! )
      • Gość: Bartek Re: do Wielkiego Brata IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 07.11.02, 17:38
        Gość portalu: archiwista napisał(a):

> Lustracji to Ty chyba nie przejdziesz ( no może tylko wtedy gdy uczciwie
        > napiszesz : donosiłem !!! )

Czy obywatel ktory informuje o lamaniu prawa przez strozy tegoz prawa jest
        wedlug ciebie kapusiem?
        Widze ze niemasz zielonego pojecia o roznicy pomiedzy donosem a skarga. Mam
        nadzieje ze jak ci ktos da dobry wpiernicz na ulicy to niezakapujesz tego kogos
        na gliny, bo donosic jest nieladnie.
      • arsene.lupin Re: do Wielkiego Brata 07.11.02, 20:14
        Gość portalu: archiwista napisał(a):

> Lustracji to Ty chyba nie przejdziesz ( no może tylko wtedy gdy uczciwie
        > napiszesz : donosiłem !!! )

Jak Ty przeszedłeś to On bez problemu ją przejdzie. panie jerzy archiwisto.
    • Gość: ...?... DO WIELKIEGO BRATA IP: *.klik.stargard.pl 07.11.02, 11:35
      Panu ZASTĘPCY należą się gratulacje ,że skutecznie realizuje program Komendanta
      Wojewódzkiego Policji, a mianowicie wyjść jak najbardziej do społeczeństwa!
      Gratulacje! Tak właśnie kupuje lub tworzy się INFORMATORÓW!!! Mam do Ciebie
      wielki żal dlatego ,że niewinnie oskarżasz ludzi ,a sam nie jesteś
      świety.Faktem jest iż przyzałeś sie do GONITWY za radiowozem W 126 i pędziłeś z
      duża jak na wczorajsze warunki prędkością! Schumacher to przy tobie pikuś!!!
      Zgadzam sie iż policjanci jadący tym radiowozem powinni przestrzegać znaków i
      ich wymowy i by niestosować się do przepisóe w niektórych przypadkach powinni
      używać tzw. KOGUTOW! Mogę wytłumaczyć Tobie przyjacielu jak zachowuje sie
      kierowca który usłyszy sygnały dzwiękowe: nie zjeżdża na pobocze lub dogodne
      miejsce by umożliwić przejazd takiemu pojadowi, tylko zatrzymuje się i stoi jak
      debil na środku jezdni( sam osobiście byłem świadkiem takiego faktu)Dlatego
      rozumiem zachowanie sie policjantów gdyż BARAN z reklamy na Szczecińskich
      bilbordach jest codziennym użytkownikiem naszych dróg. Miej więcej
      tolerancji ,bo podkręcasz Pana Zaspcę by pociągnął po i tak niskiej pensji
      kilku policjantów ruchu drogowego!! A jeśli chodzi o ścisłość to chyba wczoraj
      odwiedził nasze miasto Pan Prezydent i czasem trzeba przejechać szybko i
      bezszelestnie! Ale to już szczegół. Naucz się jeźdźić sam zgodnie z przepisami
      nie zwracając uwagi innym a w ten sposób dasz przykład jako wzorowy
      bezkolizyjny kierowca!!!! Pozdrawiam. Wiem że Panowie w białych czapkach
      powinni dawać przykad tylko to że są zwykłymi ludzmi tego nikt nie widzi!!!!!
      • bbury Re: 07.11.02, 13:49
        Szanowny ...?...

zdaje się że nie zdajesz sobie sprawy z różnicy między donosicielstwem a
        prawidłową obywatelską postawą która nakazuje w przypadku łamania prawa
        powiadmomić o tym stosowne instytucje zajmujące się utrzymaniem porządku. Każdy
        przypadek łamania prawa powinien być czym prędzej przekzywany organom ścigania
        i zupełanie błędne jest wartościowanie przez Ciebie przestępstw jako groźne i
        mniej ważne. Jeśli przymkniesz raz oko na łamanie prawa bo "wykroczenie jest
        mało istotne" po 10 razie całkiem przestaniesz na nie zwracać uwagę. Następnym
        razem gdy będsziesz mijał bramę w której kilku łysoli bije jakiegoś gościa też
        przejdziesz nad trym do porządku dziennego. Dalszy ciąg opowieść dopisz sobie
        sam...
        Potem będziesz się dziwił że ludzie boją się wychodzić wieczorem na ulicę. A
        oni po prostu wiedzą że jeśli zostaną napadnięci to nikt się tym nie
        zainteresuje. W końcu po co obcy człowiek miałby to robić skoro "bojący się"
        sam tego by nie zrobił na jego miejscu...
        • arsene.lupin Re: 07.11.02, 20:16
          bbury napisał:

> Szanowny ...?...
          >
          > zdaje się że nie zdajesz sobie sprawy z różnicy między donosicielstwem a
          > prawidłową obywatelską postawą która nakazuje w przypadku łamania prawa
          > powiadmomić o tym stosowne instytucje zajmujące się utrzymaniem porządku.
          Każdy
          >
          > przypadek łamania prawa powinien być czym prędzej przekzywany organom
          ścigania
          > i zupełanie błędne jest wartościowanie przez Ciebie przestępstw jako groźne i
          > mniej ważne. Jeśli przymkniesz raz oko na łamanie prawa bo "wykroczenie jest
          > mało istotne" po 10 razie całkiem przestaniesz na nie zwracać uwagę.
          Następnym
          > razem gdy będsziesz mijał bramę w której kilku łysoli bije jakiegoś gościa
          też
          > przejdziesz nad trym do porządku dziennego. Dalszy ciąg opowieść dopisz sobie
          > sam...
          > Potem będziesz się dziwił że ludzie boją się wychodzić wieczorem na ulicę. A
          > oni po prostu wiedzą że jeśli zostaną napadnięci to nikt się tym nie
          > zainteresuje. W końcu po co obcy człowiek miałby to robić skoro "bojący się"
          > sam tego by nie zrobił na jego miejscu...

Nazywanie takiej postawy donosicielstwem to atawizm pozostały po komunie.
          Gorąco popieram autora wątku. Ostatnio zbyt dużo wypadków powodują
          nieodpowiedzialni Panowie w mundurach.
      • Gość: nikt Re: Do Obywatela Pytajnika IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 07.11.02, 18:38
        Gość portalu: ...?... napisał(a):

> Panu ZASTĘPCY należą się gratulacje ,że skutecznie realizuje program
        Komendanta
        >
        > Wojewódzkiego Policji, a mianowicie wyjść jak najbardziej do społeczeństwa!
        > Gratulacje! Tak właśnie kupuje lub tworzy się INFORMATORÓW!!! Mam do Ciebie
        > wielki żal dlatego ,że niewinnie oskarżasz ludzi ,a sam nie jesteś
        > świety.Faktem jest iż przyzałeś sie do GONITWY za radiowozem W 126 i pędziłeś
        z
        >
        > duża jak na wczorajsze warunki prędkością! Schumacher to przy tobie pikuś!!!
        > Zgadzam sie iż policjanci jadący tym radiowozem powinni przestrzegać znaków
        i
        >
        > ich wymowy i by niestosować się do przepisóe w niektórych przypadkach powinni
        > używać tzw. KOGUTOW! Mogę wytłumaczyć Tobie przyjacielu jak zachowuje sie
        > kierowca który usłyszy sygnały dzwiękowe: nie zjeżdża na pobocze lub dogodne
        > miejsce by umożliwić przejazd takiemu pojadowi, tylko zatrzymuje się i stoi
        jak
        >
        > debil na środku jezdni( sam osobiście byłem świadkiem takiego faktu)Dlatego
        > rozumiem zachowanie sie policjantów gdyż BARAN z reklamy na Szczecińskich
        > bilbordach jest codziennym użytkownikiem naszych dróg. Miej więcej
        > tolerancji ,bo podkręcasz Pana Zaspcę by pociągnął po i tak niskiej pensji
        > kilku policjantów ruchu drogowego!! A jeśli chodzi o ścisłość to chyba
        wczoraj
        > odwiedził nasze miasto Pan Prezydent i czasem trzeba przejechać szybko i
        > bezszelestnie! Ale to już szczegół. Naucz się jeźdźić sam zgodnie z
        przepisami
        > nie zwracając uwagi innym a w ten sposób dasz przykład jako wzorowy
        > bezkolizyjny kierowca!!!! Pozdrawiam. Wiem że Panowie w białych czapkach
        > powinni dawać przykad tylko to że są zwykłymi ludzmi tego nikt nie widzi!!!!!

Kolego Pytajniku! Niedawno, bo jakis miesiąc temu, policyjny radiowóz potrącił
        na pasach i zabił 20-letnią dziewczynę. Drogówka orzekła, że dziewczyna
        wtragnęła na jezdnię i sama była sobie winna. Nie wiem, jak ta sprawa sie
        skonczyła, ale pamietam wypowiedzi zrozpaczonych rodziców zmarłej. Kilka lat
        temu ja sam byłem świadkiem, jak policjant na ul. Monte Cassino wymusił
        pierszeństwo i spowodował wypadek - nie spotkała go za to żadna przykrość.
        Sądzę, że prawie każdy na tym forum mógłby przytoczyć przykłady swoistej
        "solidarności zawodowej policjantów". Zdaje się, drogi Pytajniku, że
        prezentujesz podobny, cyniczny poziom myślenia. Jeśli z powodu wizyty
        Kwasniewskiego po Szczecinie mają szaleć "bezszelestne" radiowozy, stwarzając
        dla mieszkańców realne zagrożenie zycia, to nie zyczę sobie więcej takich
        wizyt. Co do premii: tacy policyjni "mistrzowie kierownicy" powinni byc nie
        tylko jej pozbawiani, ale wywalani na zbity pysk z policji. Nie za szybką
        jazdę, ale za debilizm. Baran z billboardu odnosi sie niestety także do nich.
        Twoja obrona "Panów w białych czapkach" jest żałosna, żenująca i pozbawiona
        rzeczowych argumentów. Uważam, że "Wielki Brat" słusznie postąpił, informując o
        tym karygodnym wybryku, a redakcja - jeśli rzeczywiście chce być wiarygodna -
        powinna ten fakt sprawdzic i nagłośnić. Być może uchroni w ten sposób kolejnego
        przechodnia przed rozjechaniem pod policyjnymi kołami.
        Ps. I naucz się, Pytajniku, pisać po polsku. Nie można "niewinnie oskarżać
        ludzi", zdarza się natomiast, że ktoś oskarża niewinnych ludzi. Tak jak np. Ty
        oskarżyłeś Wielkiego Brata o donosicielstwo.
        • Gość: Gość !!!!!!!!!!!!1 Re: Do Obywatela Pytajnika IP: *.gucio.eu.org 11.11.02, 21:35
          Gość portalu: nikt napisał(a):

> Gość portalu: ...?... napisał(a):
          >
          > > Panu ZASTĘPCY należą się gratulacje ,że skutecznie realizuje program
          > Komendanta
          > >
          > > Wojewódzkiego Policji, a mianowicie wyjść jak najbardziej do społeczeństwa
          > !
          > > Gratulacje! Tak właśnie kupuje lub tworzy się INFORMATORÓW!!! Mam do Ciebi
          > e
          > > wielki żal dlatego ,że niewinnie oskarżasz ludzi ,a sam nie jesteś

> > świety.Faktem jest iż przyzałeś sie do GONITWY za radiowozem W 126 i pędzi
          > łeś
          > z
          > >
          > > duża jak na wczorajsze warunki prędkością! Schumacher to przy tobie pikuś!
          > !!
          > > Zgadzam sie iż policjanci jadący tym radiowozem powinni przestrzegać zna
          > ków
          > i
          > >
          > > ich wymowy i by niestosować się do przepisóe w niektórych przypadkach powi
          > nni
          > > używać tzw. KOGUTOW! Mogę wytłumaczyć Tobie przyjacielu jak zachowuje sie
          > > kierowca który usłyszy sygnały dzwiękowe: nie zjeżdża na pobocze lub dogod
          > ne
          > > miejsce by umożliwić przejazd takiemu pojadowi, tylko zatrzymuje się i sto
          > i
          > jak
          > >
          > > debil na środku jezdni( sam osobiście byłem świadkiem takiego faktu)Dlateg
          > o
          > > rozumiem zachowanie sie policjantów gdyż BARAN z reklamy na Szczecińskich
          > > bilbordach jest codziennym użytkownikiem naszych dróg. Miej więcej
          > > tolerancji ,bo podkręcasz Pana Zaspcę by pociągnął po i tak niskiej pensji
          >
          > > kilku policjantów ruchu drogowego!! A jeśli chodzi o ścisłość to chyba
          > wczoraj
          > > odwiedził nasze miasto Pan Prezydent i czasem trzeba przejechać szybko i
          > > bezszelestnie! Ale to już szczegół. Naucz się jeźdźić sam zgodnie z
          > przepisami
          > > nie zwracając uwagi innym a w ten sposób dasz przykład jako wzorowy
          > > bezkolizyjny kierowca!!!! Pozdrawiam. Wiem że Panowie w białych czapkach
          > > powinni dawać przykad tylko to że są zwykłymi ludzmi tego nikt nie widzi!!
          > !!!
          >
          >
          >
          > Kolego Pytajniku! Niedawno, bo jakis miesiąc temu, policyjny radiowóz
          potrącił
          > na pasach i zabił 20-letnią dziewczynę. Drogówka orzekła, że dziewczyna
          > wtragnęła na jezdnię i sama była sobie winna. Nie wiem, jak ta sprawa sie
          > skonczyła, ale pamietam wypowiedzi zrozpaczonych rodziców zmarłej. Kilka lat
          > temu ja sam byłem świadkiem, jak policjant na ul. Monte Cassino wymusił
          > pierszeństwo i spowodował wypadek - nie spotkała go za to żadna przykrość.
          > Sądzę, że prawie każdy na tym forum mógłby przytoczyć przykłady swoistej
          > "solidarności zawodowej policjantów". Zdaje się, drogi Pytajniku, że
          > prezentujesz podobny, cyniczny poziom myślenia. Jeśli z powodu wizyty
          > Kwasniewskiego po Szczecinie mają szaleć "bezszelestne" radiowozy, stwarzając
          > dla mieszkańców realne zagrożenie zycia, to nie zyczę sobie więcej takich
          > wizyt. Co do premii: tacy policyjni "mistrzowie kierownicy" powinni byc nie
          > tylko jej pozbawiani, ale wywalani na zbity pysk z policji. Nie za szybką
          > jazdę, ale za debilizm. Baran z billboardu odnosi sie niestety także do nich.
          > Twoja obrona "Panów w białych czapkach" jest żałosna, żenująca i pozbawiona
          > rzeczowych argumentów. Uważam, że "Wielki Brat" słusznie postąpił, informując
          o
          >
          > tym karygodnym wybryku, a redakcja - jeśli rzeczywiście chce być wiarygodna -
          > powinna ten fakt sprawdzic i nagłośnić. Być może uchroni w ten sposób
          kolejnego
          >
          > przechodnia przed rozjechaniem pod policyjnymi kołami.
          > Ps. I naucz się, Pytajniku, pisać po polsku. Nie można "niewinnie oskarżać
          > ludzi", zdarza się natomiast, że ktoś oskarża niewinnych ludzi. Tak jak np.
          Ty
          > oskarżyłeś Wielkiego Brata o donosicielstwo.

> 1 A Ciebie to do NIEBA chyba wezmą bez spowiedzi i sprawdzianu z ortografi-
          > a dobrze że ty masz MORDĘ a nie PYSK

• Gość: Gość !!!!!!!!!!!!1 Re: Do zastępcy: Prędkość IP: *.gucio.eu.org 11.11.02, 21:29
      Hej Drogi Wielki Bracie nie wiem kiedy ty ostatnio zaglądałeś do" NOWEGO PRAWA
      RUCHU DROGOWEGO" ale tam na twoje pytanie jest odpowiedź nie będę Ci dokładnie
      podawał na tacy bo będzie to OKAZJA dla Ciebie abyś między innymi zajrzał do
      niego. A jeżeli nie pojmujesz to wróć sie na kurs prawa jazdy i zapytaj
      wykładowcy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdrowienia ?????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka