Dodaj do ulubionych

tabletki i biegunka

13.10.03, 15:07
Biore regularnie tabletki od kilku lat. W tym cyklu bylam 2 tygodnie na
urlopie w Azji, gdzie mialam problemy zoladkowe (biegunka). zdaje sobie
sprawe, ze ktoras tabletka mogla sie przez to niw chlonac, jedank
zastanawiam sie nad prawdopodobienstwem, ze zaszlam w ciaze. Tabletki bede
jeszcze brala tydien (do konca opakowania i wtedy zrobie sobie oczawiscie
tez test). ostatnio jak bylam u ginekologa, to powiedzial mi, ze pomimo, ze
na opakowaniach kazdych tabletek jest napisane, ze przyjecie do 12h pozniej
jest ok, to tak naprawde do 24h jest ok, tylko tego nie pisza, zeby brac
regularnie. Gdyby to byla prawda to zapomnienie jednaj tabletki nie mialoby
zadnego znaczenia..
Czy ktoras z Was zaszla na tabletkach w ciaze (mam na mysli przypadki
zapomnienia pigulki, wymiotow, biegunki itp)
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • algaj Re: tabletki i biegunka 13.10.03, 15:19
      Podnosze wątek, też mnie to b. interesuje
    • mroczna2 Re: tabletki i biegunka 13.10.03, 16:41
      moze ktos jednak zna dpowiedz...
      • tatsu85 Re: tabletki i biegunka 14.10.03, 16:58
        z tego co wiem jesli wymioty pojawia sie do 4godz po zazyciu tabletki to mogla
        sie ona nie wchlonac, co do biegunki sa rozne glosy, mnie lekarz powiedzial ze
        musialaby byc naprawde przewlekla bo jelita sa strasznie dlugie big_grin i musialo by
        nas porzadnie przeczyscic, po za tym w tabletkach jest 2razy wiecej hormonow
        nie z jest to potrzebne do zatrzymana jajeczkowania wiec jak si etroche nie
        wchlonelo to tez nie problem, jezeli bierze pani tabletki stosunkowo dlugo to w
        2 lub 3 tygodniu zapomniana lub nie wchlonieta tabletka nie robi roznicy, w 1
        tyg zagrozenie istnieje, podobno obnizenie poziomu hormonow w organizmie
        powwoduje planienie - to tez jest jakas wskazowka big_grin pozdrawiam
        • mroczna2 Re: tabletki i biegunka 14.10.03, 17:23
          dziekuje za odpowiedz. dzis wlasnie zaczelo mi sie plamienie ( a do konca
          opakowania mam jeszcze 5 tabletek). zastanawiam sie, czy mam brac do konca te
          tabletki, czy juz teraz zrobic przerwe..
        • mroczna2 Re: tabletki i biegunka 14.10.03, 17:26
          tatsu85 napisała:

> z tego co wiem jesli wymioty pojawia sie do 4godz po zazyciu tabletki to
          mogla
          > sie ona nie wchlonac, co do biegunki sa rozne glosy, mnie lekarz powiedzial
          ze
          > musialaby byc naprawde przewlekla bo jelita sa strasznie dlugie big_grin i musialo
          by
          >
          > nas porzadnie przeczyscic, po za tym w tabletkach jest 2razy wiecej hormonow
          > nie z jest to potrzebne do zatrzymana jajeczkowania wiec jak si etroche nie
          > wchlonelo to tez nie problem, jezeli bierze pani tabletki stosunkowo dlugo
          to w
          >
          > 2 lub 3 tygodniu zapomniana lub nie wchlonieta tabletka nie robi roznicy, w
          1
          > tyg zagrozenie istnieje, podobno obnizenie poziomu hormonow w organizmie
          > powwoduje planienie - to tez jest jakas wskazowka big_grin pozdrawiam

skoro "obnizenie poziomu hormonow w organizmie
          > powoduje planienie" to czy moze tez tak byc, ze zaszlam w ciaze, czy jest to
          jednak malo prawdopodobne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka