Dodaj do ulubionych

Typ HPV a kłykciny??????????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 12:04
Zwracam się do Pań które mają HPV stwierdzone testem genetycznym
jakie maja typy HPV i jak to ma się do tego co piszą, że 90% kłykcin
powoduja typy niskoonkogenne.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 12:22
      ja mam typ onkogenny (średnio) i wczoraj usuwałam kłykcinę laserem.
      więc widac jak to sie ma. i wiele dziewczyn tak ma (obserwacje z
      forum). więc można mieć typ onkogenny i kłykciny jednocześnie, jedno
      nie wyklucza drugiego.
      pozdrawiam
      • Gość: madziulka Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: 158.75.197.* 15.10.08, 12:59
        Mam pytanie. Czy usuwanie laserem boli? jak długo goi sie rana? Czy
        usuwa sie tylko prywatnie?
        • Gość: gość Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 14:55
          mnie troche bolało, ale nie było tragedii. zabieg robiony jest pod
          znieczuleniem. a czy mozna robić państwowo to nie mam pojęcia, ja
          robiłam prywatnie. ale uważam że juz lepiej więcej zapłacić i miec
          od ręki, niż męczyć się z maściamy i wypalać sobie bolesne rany.
          a czy Ty masz potwierdzone kłykciny? czy sama coś przypuszczasz
          tylko?
          • Gość: madziulka Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 16:24
            Mam kłykciny stwierdzone.
            Ile kosztuje taki zabieg?
            • Gość: taramtam Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: 89.174.79.* 15.10.08, 18:39
              A powiedzcie dziewczyny, gdzie się robi takie badanie genetyczne, jak to wygląda i ile kosztuje? Ja co prawda nie mam żadnych objawów, ale ostatnio naczytałam się o tym wirusie w necie i jestem przerażona. Bo rozumiem, że można nie mieć żadnych objawów, a go mieć, prawda?
              • Gość: gość Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.10.08, 19:11
                można mieć wirus nie mając objawów. badanie jest drogie kosztuje ok. 200 zł.
                co do usuwania kłykcin to cena jest uzależniona od wielu czynników:
                -ile się tego ma
                -jaka klinika, też pewnie w różnych miastach są różne ceny.
                ja za jedna kłykcinę (dość duża ale nie jakąś wielką) zapłaciłam 150 zł.
                • edytka8080 Re: Typ HPV a kłykciny?????????? 15.10.08, 19:55
                  hpv genotyp 31 jak leczyć dodam ze mam cin1
      • Gość: emka Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: 91.104.95.* 15.10.08, 19:51
        Widocznie miałaś też typ nieonkogenny-wiele laboratoriów robi testy DNA w celu
        wykrycia typów tylko onkogennych.
        • Gość: gośc Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.10.08, 20:11

na wyniku badania były wypisane wszystkie typy jakie badano ( w tym nieonkogenne
          6 i 11)
          chociaż zdaje sobie sprawę z tego ze tych typów jest baaardzo dużo i mogę mieć
          jeszcze jakiś którego w tym teście nie badano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka