Gość: fabi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 12:04 Zwracam się do Pań które mają HPV stwierdzone testem genetycznym jakie maja typy HPV i jak to ma się do tego co piszą, że 90% kłykcin powoduja typy niskoonkogenne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 12:22 ja mam typ onkogenny (średnio) i wczoraj usuwałam kłykcinę laserem. więc widac jak to sie ma. i wiele dziewczyn tak ma (obserwacje z forum). więc można mieć typ onkogenny i kłykciny jednocześnie, jedno nie wyklucza drugiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziulka Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: 158.75.197.* 15.10.08, 12:59 Mam pytanie. Czy usuwanie laserem boli? jak długo goi sie rana? Czy usuwa sie tylko prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 14:55 mnie troche bolało, ale nie było tragedii. zabieg robiony jest pod znieczuleniem. a czy mozna robić państwowo to nie mam pojęcia, ja robiłam prywatnie. ale uważam że juz lepiej więcej zapłacić i miec od ręki, niż męczyć się z maściamy i wypalać sobie bolesne rany. a czy Ty masz potwierdzone kłykciny? czy sama coś przypuszczasz tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziulka Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 16:24 Mam kłykciny stwierdzone. Ile kosztuje taki zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taramtam Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: 89.174.79.* 15.10.08, 18:39 A powiedzcie dziewczyny, gdzie się robi takie badanie genetyczne, jak to wygląda i ile kosztuje? Ja co prawda nie mam żadnych objawów, ale ostatnio naczytałam się o tym wirusie w necie i jestem przerażona. Bo rozumiem, że można nie mieć żadnych objawów, a go mieć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.10.08, 19:11 można mieć wirus nie mając objawów. badanie jest drogie kosztuje ok. 200 zł. co do usuwania kłykcin to cena jest uzależniona od wielu czynników: -ile się tego ma -jaka klinika, też pewnie w różnych miastach są różne ceny. ja za jedna kłykcinę (dość duża ale nie jakąś wielką) zapłaciłam 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Typ HPV a kłykciny?????????? 15.10.08, 19:55 hpv genotyp 31 jak leczyć dodam ze mam cin1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: 91.104.95.* 15.10.08, 19:51 Widocznie miałaś też typ nieonkogenny-wiele laboratoriów robi testy DNA w celu wykrycia typów tylko onkogennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Typ HPV a kłykciny?????????? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.10.08, 20:11 na wyniku badania były wypisane wszystkie typy jakie badano ( w tym nieonkogenne 6 i 11) chociaż zdaje sobie sprawę z tego ze tych typów jest baaardzo dużo i mogę mieć jeszcze jakiś którego w tym teście nie badano. Odpowiedz Link Zgłoś