Gość: andzia IP: *.245.175.172.Dial1.Seattle1.Level3.net 04.08.01, 11:38 od roku nie mam miesiaczki, co mi jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ann Re: brak miesiaczki IP: *.pisz.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 20:57 Jak najszybciej idź do lekarza!To mogą być poważne zaburzenia hormonalne. Przyczyną może być też stres, jakieś traumatyczne wydarzenie, długie choroby albo złe odżywianie (np.źle prowadzona dieta wegetariańska). Jednak to musi stwierdzić lekarz- to nie jet rzecz normalna i nie przynosząca szkód organizmowi. Być może będziesz skierowana na specjalistyczne badania i ocenę hormonalną- wszystko zalezy od Twojego wieku, stanu zdrowia itd. nie lekceważ tego, bo możesz ponieść poważne konsekwencje zdrowotne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: brak miesiaczki 05.08.01, 18:53 Ile Pani ma lat? Czy rodziła Pani? Przez ile lat miesiączkowała Pani. Czy przyjmowała Pani jakieś leki, przeszła Pani radio lub chemioterapię. Rzeczywiście takich sytuacji nie wolno lekceważyć, gdyż moga być objawem powaznych zaburzeń i prowadzić do powaznych chorób.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: brak miesiaczki IP: *.154.185.42.Dial1.Seattle1.Level3.net 05.08.01, 22:58 Mam 25 lata, nie rodzilam, nie przyjmowalam zadnych lekow, nie przechodzilam wymienionych terapii, miesiaczkowalam przez ok.11 lat. Szukam informacji wybierajac ta droge, gdyz z pewnych powodow nie moge sie udac do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: brak miesiaczki 06.08.01, 21:12 Czy bardzo Pani zeszczuplała? Czy niewystąpieniu miesiączki towarzysza jakies inne objawy?Proszę wykonac nastepujące badania hormonalne:TSH< FSH< LH< Estradiol, Progesteron, Prolaktyna.MA Odpowiedz Link Zgłoś