Gość: kamcia1984 IP: 62.87.208.* 16.12.08, 09:07 Byłam ostatnim razem u ginekologa, zrobila mi USG dopochwowe, zauważyła, że na jednym jajniku mam torbiel co prawda nieduży 0,5 cm, czy powinnam się martwić? jak to się leczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Torbiel na jajniku IP: 141.197.14.* 16.12.08, 10:18 To nie zpapytalas lekarza a nas pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Torbiel na jajniku IP: *.chello.pl 16.12.08, 15:44 Jezeli lekarz ci nic nie powiedział to nie masz sie czym martwić. Ja mam torbiel wiekszy od samego jajnika, w niedługim czasie czeka mnie operacja usuniecia go. z tego co wiem to jak jest wielkosci ok 6 cm sa usuwane, takie malutkie to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 Re: Torbiel na jajniku 16.12.08, 18:30 Na początku ciąży miałam torbiel chyba taka ok.3-4 cm. Lekarz mi powiedział, że jest ona wypełniona płynem organicznym i zupełne niegroźna i że po jakimś czasie albo się wchłonie, albo pęknie-i jedno i drugie jest niegroźne. I tak było. Przy następnym usg nie było śladu po torbieli. Wiem, że ważne jest to, czym jest wypełniona torbiel. ale jeśli lekarz nic niepokojącego nie mówił, to pewnie nie masz się czym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Torbiel na jajniku IP: 193.138.110.* 19.12.08, 13:52 witaj, w sumie to bylo pare lat temu a moja torbiel byla ciut wieksza od Twojej. Stosowalam tabletni (nie pamietam jakie) ale torbiel sie nie wchlonela wiec miala laparoscopie (zabieg) ogolnie nie przeszkadzalo mi to ale moje cykle byly bardzo nieregularne wiec dlatego zostala usunieta. nic sie nie boj blizny nie ma i czuje sie swietnie Odpowiedz Link Zgłoś