ethlin 03.11.03, 16:29 Czy ktoś orientuje się może, czy na tej liście znalazły się pigułki antykoncepyjne? Wątpię w to co prawda, ale może jednak? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatek-822 Re: nowa lista leków refundowanych 03.11.03, 16:40 Hej ja biore od wakacji Logest i fajnie by bylo gdyby byl choc troche refundowany. Ale pomysl tez o tym ze moj tata choru juz 27 lat na cukrzyce i bierze zastrzyki ktore trzymaja go przy zyciu (cukrzyca to choroba nieuleczalna) i teraz ceny insulin wzrosna o nie wiem ile bo podobno o 20-30 zeta na opakowaniu ( wiec mozemy pomarzyc o refundacji tabl ( skoro dobijaja ludzi chorych ...... Odpowiedz Link Zgłoś
ethlin Re: nowa lista leków refundowanych 04.11.03, 08:40 Mój tata też ma cukrzycę, i wiem co to znaczy;-( Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: nowa lista leków refundowanych 03.11.03, 22:24 na razie są tylko projekty. a w projektach bez zmian w stosunku do obecnej sytualcji jeśli chodzi o pigułki. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszka Insulina 04.11.03, 10:22 Jesli chodzi o insulinę to refundacja polega na tym, że cena ustalana jest do najniższej ceny preparatu obecnego na rynku, od niedawna mamy polską biotechnologiczną insulinę, która jest tańsza i dzięki temu zachodnie firmy, które podzieliły rynek światowy między siebie, musiały obniżyć ceny. I to jest zdrowa konkurencja. Jeśli lekarze mówią, że pacjenci nie będa mieli możliwości kontynuowania lecznia i będą musieli płacić więcej to mówią BZDURY, za które sa zapewne sowicie wynagradzani przez repów z zachodnich koncernów. Proponuję zajrzeć na stronę: www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=&ms=&ml=pl&mi=&mx=0&mt=&my=1&ma=2046 Odpowiedz Link Zgłoś