Gość: Roxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 14:57 Jakie mogą byc komplikacje po zrobieniu tatuażu? Jak długo się goi? Czy boli podczas wykonywania i czy (jak długo) boli? Mam na myśli tatuaż na ramieniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IKA Re: Pyt. do posiadaczy tatuażu IP: 141.197.14.* 06.01.09, 15:13 Jakie moga byc komplikacje to nie wiem, bo takowych nie mialam. Goi sie do 2 tygodni,zalezy od skory. Zeby tatuaz zachowal kolor najlepiej po zabiegu smarowac go tlusta mascia ( np. na gojenie ran) i zakleic np kawalkiem woreczka foliowego. Chodzo o to,zeby tatuaz do momentu kiedy zacznie sie "kruszyc" byl caly czas tlusty. Wtedy bedzie dlugo mial ladny kolor. Pozniej jak juz sie zagoi, to tez czesto smarowac kremem.. To sa rady z salonu tatuazu z usa.. a tam sie na tym znaja dobrze.. moj tatuaz ma juz 4 latka i wciaz ma piekny ,czarny kolor- a nie szary.. Tatuaz nie boli..dziwne,specyficzne uczucie..ale nie boli. Podobne uczucie do depilacji Odpowiedz Link Zgłoś
exmaas Re: Pyt. do posiadaczy tatuażu 06.01.09, 18:44 Ja goilam swoj tatuaz na Detromecyne.Smarowalam bardzo czesto,wcierajac masc.Nie wolno dopuscic do zrobienia sie strupa.Ciagle natluszczac.Mnie wykonanie tatuazu bardzo bolalo! Moze dlatego ,ze mam go na pachwinie.Goil sie ok 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pyt. do posiadaczy tatuażu IP: *.chello.pl 06.01.09, 18:48 czy boli? no pewnie, ze boli, troche glupie pytanie to wlasnie ten bol (chociaz w czesci) eliminuje ludzi, ktorzy chca zrobic sobie lans na plazy od tych, ktorzy tatuaze kochaja, takze zastanow sie 2 razy, mnie goily sie ok 3 tygodnie. poczytaj profesjonalne strony o tatuazu, przejrzyj tamtejsze fora, dowiesz sie wszytskiego o pielegnacji nowego nabytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: Pyt. do posiadaczy tatuażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 12:21 Bardzo dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka No to masz info IP: 91.104.79.* 07.01.09, 12:33 Tatuaż to przede wszystkim aż 10-krotnie zwiększone ryzyko zakażenia wirusowym zapaleniem wątroby typu C jeśli zabieg jest wykonany niesterylnie-ale także HIV i zapalenie wątroby typu B. Barwniki do tatuażu mogą u osób uczulonych wywołać przewlekłe zapalenie skóry. Z medycznego punktu widzenia tatuaż taki to mechaniczne uszkodzenie skóry i wprowadzenie ciała obcego do jej struktury. Dlatego większość powikłań jest związana z jednym lub drugim procesem. Z uszkodzeniem skóry związane będą zakażenia. Ponieważ skóra stanowi naturalną barierę przed drobnoustrojami znajdującymi się w naszym otoczeniu oraz bytującymi na jej powierzchni. Przerwanie jej ciągłości stanowi doskonałe wrota zakażenia bakteryjnego. Nie dotyczy to tylko małych salonów tatuażu bo rejestrowano przypadki ciężkich powikłań również u osób, które przeszły zabieg w renomowanych salonach oraz dołożyły wszelkich starań by utrzymać prawidłową higienę. Zresztą sama poczytaj www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/6935 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Pyt. do posiadaczy tatuażu IP: *.dynamic.mm.pl 02.04.14, 21:55 Hej. Ją mam 2 tatoo. 1 na stopie, a 2 na karku. Stopa jest miejscem kościstym, ale ból umiarkowany. Spokojnie do powtórzenia Jeśli chodzi o kark to ją czułam łaskotanie, nawet przyjemne uczucie. Stopa goiła się koło 2 tyg, kark zaledwie 7 dni. Do momentu ujednolicenia skóry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Pyt. do posiadaczy tatuażu IP: *.as13285.net 02.04.14, 22:13 Autorka posta w ciagu 5ciu lat pewnie zdazyla zrobic kilka tych tatoo wiec rady juz jej nie potrzebne.... Odpowiedz Link Zgłoś