julia.777 09.01.09, 08:22 Witam Dziewczyny Mam pytanie..czy mozliwa oznaka poczatku ciazy sa bole bzucha i kucia w dole brzucha i po bokach?oraz uczuce nudnosci lecz nie wymioty prosze o odpowiedz bo sie martwie z gory dziekuje. Kamila Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
villemo86 Re: Oznaki..poczatki ciazy 09.01.09, 09:53 Tak, są to między innymi oznaki ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_anula Re: Oznaki..poczatki ciazy 09.01.09, 09:56 U jednych tak u innych nie. Zrób test (najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki) albo betę. Do wszelkich objawów podeszłabym ostrożnie, żeby w razie czego nie rozczarować się za bardzo. Trzymam kciuki, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
loca_ines Re: Oznaki..poczatki ciazy 09.01.09, 10:04 Jak już zostało napisane - mogą to być objawy ciąży ale wcale nie muszą. I nie doszukuj się żadnych objawów na siłę, bo tylko je wywołasz Popieram radę dotyczącą testu ciążowego - najlepiej w laboratorium, z krwi (na beta HCG), bo to najpewniejsze. Swoją drogą, to miałam podobne do Twoich objawy, ale do tego dochodziły jeszcze skoki ciśnienia (szczególnie, gdy posmakowałam zaledwie alkohol), uderzenia gorąca, straszny apetyt i straszne humory. Pewność miałam, kiedy rozpłakałam się z bezsilności, gdy nie mogłam znaleźć ładowarki do telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
julia.777 Re: Oznaki..poczatki ciazy 09.01.09, 10:57 Bardzo dziekuje za odpowiedz Nigdy wczesniej nie bylam w ciazy pewnie dlatego tak sie denerwuje.Jestesmy obecnie z narzeczonym w Holandii nie mam jak pojsc do lekarza daltego pytalam. Bole brzucha zaczely sie od sylwestra. Myslisz ze kiedy najlepiej wykonac test? z gory dziekuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
loca_ines Re: Oznaki..poczatki ciazy 09.01.09, 11:13 Ja pierwszy test zrobiłam w 33. dniu cyklu, a objawy zauważyłam jeszcze tydzień wcześniej. Pierwszy test pokazał bardzo bladą drugą kreskę, więc pewności nie miałam. Dlatego uzbroiłam się w cierpliwość i dziś rano zrobiłam drugi test - tym razem krecha bardzo wyraźna Dodam, że dziś przypada 39. dzień cyklu. Rozumiem brak możliwości wykonania badania na betaHCG. Też jestem z mężem w Holandii i do Polski wybieramy się dopiero w drugiej połowie lutego (bo dopiero co przyjechaliśmy po Świętach). Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kaniak111 Re: Oznaki..poczatki ciazy 09.01.09, 10:06 Ja mialam podobne objawy, ale myslalam, ze bol brzucha to na miesiaczke. Dopiero 5 dni po terminie miesiaczki zrobilam test i wyszla druga kreska jasniejsza. Pozniej zrobilam bete i teraz kolejna po 3 dniach i wlasnie dzis czekam na wynik/ Takze idz na bete i bedziesz pewna trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
4freddy Re: Oznaki..poczatki ciazy 09.01.09, 10:14 julia.777 napisała: > Mam pytanie..czy mozliwa oznaka poczatku ciazy sa bole bzucha i > kucia w dole brzucha i po bokach?oraz uczuce nudnosci lecz nie > wymioty prosze o odpowiedz bo sie martwie z gory dziekuje. A ja się martwię o co innego. Jak młoda dziewczyna może w taki sposób pisać? "Kucie" ?? "Bzucha" ??? Przecież to są słowa, których dzieci uczą się w 1 klasie szkoły podstawowej. Nie wspominając o kropkach, przecinkach itd. Twoja pisownia jest obrzydliwym niechlujstwem i brakiem szacunku dla czytających. I nie zasłaniaj się jakimś "dysmózgowiem" - bo błędy które popełniłaś, stanowczo nie należą do grupy "dys". A odpowiadając na Twoje pytanie: oznaki które wymieniłaś, mogą również świadczyć o zapaleniu wyrostka. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: Oznaki..poczatki ciazy 09.01.09, 10:25 A ja myślę, że to jest tylko literówka autorki, i w obu wyrazach które zaznaczyłaś autorce zabrakło liter (w końcu później słowo "brzuch" zostało napisane poprawnie) Odpowiedz Link Zgłoś
magdabdg USG 09.01.09, 11:48 polecam lub cierpliwość lub test betaHCG powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
julia.777 Re: USG 09.01.09, 11:57 Dziekuje za odpowiedz. Tak jak juz wczesniej pisalsm niestety jestesmy z narzeczonym za granica w Holandii i nie mma mozliwosci pojsc do lekarza i wykonania badan. Do Polski jedziemy dopiero za 4 tyg. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: USG 09.01.09, 13:20 No ale testy ciazowe to na pewno maja w Holandii Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: USG 09.01.09, 14:11 To ja się bardzo cieszę, że jestem w Niemczech, tu są przynajmniej laboratoria... A na poważnie, to dlaczego nie masz możliwości iść do lekarza? Ubezpieczona jesteś? To nie widzę problemu. A który to dzień cyklu u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
julia.777 Re: USG 09.01.09, 14:24 Nie mam mozliwosci isc do lekarza poniewaz przyjechalam tutaj kilka tygodni temu i jeszcze nie zdazylam sie ubezpieczyc. Jezeli dobrze obliczylam to dzis jest 20 dzien cyklu. Mam bole brzucha od sylwestra oraz nudnosi..i klucia brzucha oraz o lewej i po prawej stronie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: USG 09.01.09, 14:29 20 dzień cyklu, bóle masz od sylwestra, czyli od ok.11 dnia cyklu. A w ciążę zachodzi się zgdzieś tak w okolicach 14 dnia przy regularnych 28 dniowych cyklach. Test ciążowy wykaże ci coś dopiero ok. 30dc. Wg mnie to marne szanse na ciążę. I ubezpiecz się. Ja też żyłam kiedyś tak jak ty i jechałąm z ostrym przypadkiem 800km do polskiego szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.777 Re: USG 09.01.09, 15:25 Jestem taki inny przyadek poniewaz moje dni plodne zaczynaja sie bardzo szybko juz 4,5 dzien po okresie czulam ze mam plodne.Mysle ze test tak jak mowisz moze wykazac cos dopieo za 2 tyg.moze sie myle. Pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
julia.777 Re: USG 09.01.09, 15:58 Pewnie jestes juz mama lub naewno w ciazy wiec prosze o Twoja rade Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: USG 09.01.09, 16:05 Nie jestem mama i jeszcze nie w ciazy, ale moja rada - cierpliwosc . Sama sie nakrecilam kilka miesiecy temu - objawy ciazowe mialam wszystkie . Nic z tego nie bylo. Latwo sie nakrecic. Poczekaj troche i zrob test apteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: USG 09.01.09, 16:21 Jestem mamą-niemamą, dane mi było być dwa razy w ciąży, raz nawet dobrnęłam do 28tyg, ale to już historia na osobny wątek... Jeśli jest tak, jak piszesz, że cykle masz mega krótkie, to TEORETYCZNIE test powinien coś pokazać, bo TEORETYCZNIE powinnaś niebawem dostać okres. Bo okres dostaje się 14 dni po owulacji, więc u ciebie akurat w okolicy 20 dnia cyklu. Ale tak jak dziewczyny piszą... Nie nakręcaj się, nie wyszukuj objawów, bo czasami znajdujemy to, czego znaleźc chcemy... I pomyśl o tym, co będzie, jak rzeczywiście będziesz za granicą w ciąży. Rozumiem, ze jesteś "na zarobku", musisz się ubezpieczyć, znaleźć lekarza, lub wrócić do PL, tu raczej wydaje mi się wszystko prostsze... Odpowiedz Link Zgłoś
julia.777 Re: USG 09.01.09, 16:45 Dziekuje dziewczyny mamy i nie mamy za odpowiedzi uspokoilam sie juz. w Polsce jak to w Polsce ale napewno jest latwiej niz za granica tak jak ja w Holandii znam tylko srednio angielski holenderskiego nic a nic wiec ciezko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: USG 09.01.09, 15:21 20 dzien cyklu i chcesz isc do lekarza?? Za wczesnie na test z apteki a co dopiero na lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: USG 09.01.09, 16:03 Możesz wykonać test w terminie spodziewanej miesiączki (jeśli ona nie wystąpi) lub dzień później. Czułe testy powinny już wykazać Odpowiedz Link Zgłoś