stefcia31 10.01.09, 12:30 Chciałabym zajść w ciąża a dostałam pierwszy raz w życiu opryszczkę na wardze intymnej, nie wiem od czego.Czy mam poczekać aż zniknie ze staraniem? Jak ja leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cama077 Re: Opryszczka a ciąża 10.01.09, 18:09 no to chyba ginekolog bedzie wiedział najlepiej jak ją wyleczyć no i chyba wiadome,ze poki sie nie zagoi to sie nie ma co starac o dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Opryszczka a ciąża 15.01.09, 22:36 Ja mam taką opryszczkę, tzn. pojawia się w stanach osłabienia - temperatury przy stanie grypowym. Zaraził mnie mąż...miał na ustach ech.... Trzeba wyleczyć maścią i tabletkami od ginekologa, ale niestety wirus już będziesz miała na zawsze. Infekcja trwa ok. tygodnia i po 2 latach jakoś specjalnie nie cierpię w trakcie, bo wyrzut jest coraz mniejszy. Ja też staram sie o drugie dziecko i jak jestem chora (patrz mam opryszczkę), to po prostu nie mam siły się kochać. Opryszcza w ciązy jest niegroźna a w czasie porodu mozesz miec jedynie cesarskie ciecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś