Dodaj do ulubionych

węzła chłonna,pod pachą ,czy ktoś miał.

29.01.09, 13:11
radiolog twierdzi że węzła jest powiększona ale ma prawidłową budowe
ze stłuszczałą zatoczką,ze nie mam powodu do niepokoju,mam torbiel i
ze to nie od torbiela jest powiekszona.Martwie sie co moze byc
przyczyna tej powiekszonej wezły z wdołku pachowym,może ktos taki
miał przypadek jak u mnie.Zbadam krew,ciekawe czy coś wyjdziecryingsad
Obserwuj wątek
    • fabiankaa Re: węzła chłonna,pod pachą ,czy ktoś miał. 29.01.09, 13:16
      TEN węzeł chłonny
      TA torbiel

Jesli nie ufasz lekarzowi - zmien go.
      • very_important_person dziekuje za pouczenie mnie,może jeszcze jakaś rada 29.01.09, 13:30
        • Gość: ania Re: dziekuje za pouczenie mnie,może jeszcze jakaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:55
          Jakie wyniki krwi robisz? Proponuję zgłosić się do specjalisty
          chorób zakaźnych (trzeba skierowanie od rodzinnego), u mnie
          cytomegalia spowodowała powiększenie węzłów. Może to być borelioza,
          toksoplazmoza...Przyczyn może być mnóstwo - począwszy od zwykłego
          przeziębienia po choroby nowotworowe. Są również osoby, które mają
          powiększone węzły po jakiejś przebytej chorobie, a u których guzki
          pozostały i są niegroźne.
          • very_important_person do ania 29.01.09, 14:59
            dzieki,zgłosze sie po takie skirowanie o ile lekarz mi da bo u nas
            cieszko sie doprosić.Odczuwam w ostatnich tygodniach dyskmfort w
            prawej rece,nie wiem czy moge to z tym łaczyć ale boli mnie prawe
            ramie.Moze to jest z tym zwiazane,zrobie morfologie z rozmazem.
            • very_important_person do ania 29.01.09, 16:25
              mam jeszcze jedno pytanie,czy ta choroba co ty miałas wyszła ci
              jakos w morfologi,czy specjalnym badaniu od specjalisty chorób
              zakaznych???
              • julimama79 Re: do ania 29.01.09, 17:06
                Z morfologii niewiele się dowiesz, właściwie jedynie to, ze toczy
                się infekcja ( przy podwyższonym WBC)
                • fantastic.mama Re: do ania 30.01.09, 19:26
                  Mialam guzy pod pachami, lecz okazalo sie, ze to nic powaznego, tak
                  jak u ciebie powiekszone wezly chlonne. Dostalam od lekarza masc
                  antybiotykowa i porade aby po kazdym goleniu sie pod pachami
                  wydenzyfekowala je perfumamismile Masc szybciutko pomogla i od tamtej
                  pory nie mam nawrotow. Pozdrawiam.
                  • very_important_person do fantastic.mama 30.01.09, 19:45
                    mam pytanie,to co lekarz tobie stwierdził i jaki to był
                    lekarz,ginekolog???ja mam te zatoczki na węzłach w dołku pachowym,to
                    nie miejsce gdzie się gole.
                    • fantastic.mama Re: do very_important_person 30.01.09, 23:32
                      Guzy pojawily sie w tym miejscu co opisujesz. Lekarz internista
                      stwierdzil powiekszone wezly chlonne i przepisal masc antybiotykowa
                      a profilaktycznie dezynfekcje calych pach! Pozniej na kontroli
                      powiedzial ze jest juz ok. Od tamtej pory nie mam juz z tym
                      problemow. A strachu najadlam sie co niemiara. Niewiem czy to
                      prawda, ale slyszalam ze jest to tez jeden z objawow choroby
                      nowotworowej? Gdzies zaslyszane ale niepewne.
                      • very_important_person Re: do very_important_person 31.01.09, 10:51
                        wiem własnie,dlatego sie martwie,porozmawiam z pediatrą moze
                        przepisze mi taką masc,z góry dzieki.
                        • very_important_person Re: do very_important_person 31.01.09, 11:06
                          dodam,że radiolog oceniała wiele razy węzłe i stwierdziła ze budowa
                          prawidłowa,ze nie ma pokoju do obaw.
                          • fantastic.mama Re: do very_important_person 01.02.09, 01:12
                            Jezeli po badaniu nie stwierdzili nic powaznego, to nie masz powodow
                            do obaw. Zobacz u mnie, jak raz sie pojawily i zostaly wyleczone, to
                            do tej pory cisza. Podejrzewam, ze prawdopodobnie mnie gdzies
                            przewialo. Tak samo jest z wezlami na szyi, jak przewiane, to
                            puchnie ci szyja i glowa nie ruszysz a bol okropny. Tez to
                            przeszlamsmileAntybiotyk i po sprawie. pozdrawiam.
                            • very_important_person Re: do very_important_person 01.02.09, 10:10
                              dziekismile w tygodniu bede u pediatry,odbiore wyniki z krwi i
                              zobacze,poprosz eo taki antybiotyk,pozdrawiam.
                              • very_important_person do fantastic.mama 04.02.09, 14:58
                                hejsmile byłam u pediatry,wyniki krwi OK,dostałam skierowanie na RTg
                                klatki piersiowej.Powiedzial mi lekarz ze nie da mi zadnej masci ani
                                antybiotyku na te moje węzły ze tego sie tak nie leczy,ze nie ma
                                mowy ze mnie przewiało albo ze zrobiło mi się jakieś zapalenie;/
                                hmm...CO lekarz to inaczej.Postanowiłam zrobić biopsje.Tak dla
                                własnego spokojusad o ile mozna byc w tych sprawach spokojnym.
                          • Gość: karla Re: do very_important_person IP: 87.204.194.* 07.02.09, 08:54
                            wezel chlonny pod pacha mam powiekszony od jakiegos roku co kwartal
                            robie badanie usg i wychodzi ze zmian w dolach pachowych nie mam
                            • symulacrum Re: do very_important_person 08.02.09, 18:19
                              ja od prawie trzech lat, regularnie robię usg
                              • domiska75 Re: do very_important_person 08.02.09, 19:13
                                Ja też mam taki powiększony węzeł wielkości ok 1.5cm. Pozostał po
                                jakiejś infekcji i "zwłókniał", jak to określił lekarz wykonujący
                                USG. Mam się po prostu przyzwyczaić, bo już tak zostanie. Nie jest
                                podejrzany i od 2 lat tej samej wielkości. Jeżeli jego budowa nie
                                wzbudza podejrzeń, to po prostu zostaw i kontroluj raz do roku.
                                Pozdrawiamsmile)
    • Gość: Bania Re: węzła chłonna,pod pachą ,czy ktoś miał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.09, 21:29
      kilka lat temu miałam ( nadal mam czasami) problem z powiększonymi
      węzłami po pachą, najpierw szalałam, sprawdzałam, badania, itp ale
      lekarze patrzyli na mnie jak na ufo bo wyniki dobre a nawet bardzo
      dobre ale węzły w określonych dniach cyklu sie powiększały (czasami
      nawet bolała cała pacha), mówili, ze to nie jest powiązane, ja wiem
      swoje bo znam swój organizm. Efekt.. Przyzwyczaiłam sie, pojawiają
      sie sporadycznie i chyba tylko dr House potrafiłby postawic
      diagnozę smile
      • very_important_person Re: węzła chłonna,pod pachą ,czy ktoś miał. 09.02.09, 11:10
        dzieki dziewczyny za odpowiedzi,no u mnie tez tak jest ze odczuwam wezły w
        okreslonym cyklu,wtedy jakbym miała pache spuchniętą,radiolog twierdzi ze wezła
        ma prawiwdłową budowe,aczkolwiek jest powiekszona i ja w cyklu po miesiaczce to
        czuje bardziej.Postanowilam jednak zrobic biopsje,dla pewnosci.Zdrówka wam zycze.
        • fabiankaa Re: węzła chłonna,pod pachą ,czy ktoś miał. 19.02.09, 13:30
          Kobieto, powtorze ci - TEN węzeł chłonny !!!!!!!!!!!! nie ma czegos
          takiego jak "węzła chłonna".. to tak jakbyś mówiła "ta brzucha"...
      • very_important_person Re: węzła chłonna,pod pachą ,czy ktoś miał. 09.02.09, 11:13
        dodam ze radiolog wyklucza ze węzły sa powiekszone od torbieli,chyba ze stan
        zapalny by był,wezły sie powiekszyły z dnia na dzien bo raz robiłam usg piersi
        było ok potem za miesiac juz były powiekszone i tak zostało.
        • very_important_person pytanie 19.02.09, 12:49
          czy macie powiekszone tylko wezły pod pachą?i chciałabym zapytac czy czujecie
          żyły,ja od kilku tygodni czuje żyły własne,uczucie ciągnięcia.Czy powinnam byc
          spokojna ze obserwuje moje węzły radiolog,czy powinnam udać sie do onkologa>smile
          dzieki
          • very_important_person do ania 24.02.09, 14:42
            witamsmilepo przeczytaniu kilka tygodni temu twojego watku,postanowiłam
            sprawdzic czy moge miec jakiegos pasozyta w sobie(wirus) i w sobote
            jade do specjalisty chorob zakaznych.Pani mi powiedziala ze
            powiekszone wezly chlonne moga byc wlasnie objawą
            np.toksoplazmozy,dlatego przebadam sie w tym kierunku.Chciałabym
            miec to juz za sobą.Zastanawiam sie czy powinnam zrobic
            mammografie,mam 25 lat,moze ona by cos wykazała,ale czy robione 3
            razy USG piersi moze sie pomylic i czegos nie pokazac?
            • very_important_person wynik badania,podziele sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.09, 09:34
              tak jak ania mi podpowiedziała wybrałam sie do specjalisty chorób
              zakaznych.I po przebadaniu mnie Pani zrobila mi badania w kierunku
              toksoplazmozy i toksokarozy,i wyszła TOkSOKAROZAsad w sumie to
              szczescie w nieszczesciu bo znam przyczyne powiekszonych wezłów,juz
              nie bede biegac do radiologa patrzec jak wezły tylko zaczne sie
              leczyc w kierunku tego pasożyta;/Dodam ze gdybym sama nie wybrala
              sie to moj pediatra nie wysłałby mnie,w rtg klatki piersiowej wyszły
              mi zmiany zapalne okołooskrzelowe,czego pediatra nie umiał mi
              wyjasnic.MOrfologia,OB-prawidłowo wyszły.Teraz sobie podsumowałam
              ostatnie miesiace i faktycznie miałam objawy toksokarozy,bóle
              miesni,stawów,objawy grypopodobne,bolała mnie jak nie ręka to
              łopatka.Dobrze ze w miare wczesnie mi to wykryto bo pogarsza mi sie
              wzrok,a ten pasożyt moze człowieka doprowadzic do ślepotysad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka