Gość: Mania IP: 80.50.81.* 18.02.09, 14:07 Czy ktoś zna jakiś skuteczny sposob na uporczywe zaparcia,probowalam juz maslanek,kefirow,jogurtow,otrebow i siemienia lnianego i nic! Dopoki palilam nie mialam takich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cama077 Re: Zaparcia. 18.02.09, 17:22 na mnie działała zielona herbata, zielona sałata i sliwki, ja jadłam suszone bo mi lepiej smakują, a jakby nie pomogło to polecam xenna extra bardzo sobie ją chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: Zaparcia. 18.02.09, 18:03 Colon C, do nabycia w aptece bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zaparcia. IP: *.lublin.mm.pl 18.02.09, 20:31 grejpfruty, kiwi, w ogóle cytrusy ale w większych ilościach naraz, activia, zsiadłe mleko a z drastyczniejszych metod olej rycynowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Zaparcia. IP: *.elektrosat.pl 18.02.09, 20:49 Wielkie dzięki, będę po kolei korzystała z Waszych rad, może coś zadział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wery Re: Zaparcia. IP: *.chello.pl 18.02.09, 21:27 Ispagul tańszy niż Colon C, więc polecam, bo działanie identyczne.. Mnie pomógł ruch - wizyty na siłowni i rozruszanie brzucha I do tego codziennie rano woda z miodem i cytryną.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Zaparcia. IP: *.chello.pl 20.02.09, 21:05 to problemy z metabolizmem i o ile jedzenie blonnika nie pomoże to nie używaj środkow farmoakologicznych rozleniwiają jelita. radze raczej pójść do lekarza sensownego przebadać się tak ogólnie , ja z autopsji widzę że to może być powiązane z hormonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akseinga Re: Zaparcia. IP: *.kolornet.pl 20.02.09, 21:17 Mnie pomogło i pomaga nadal picie rano przed śniadaniem szklanki przegotowanej wody z cytryną i odrobiną miodu ( ale on to bardziej do smaku)potem musli z mlekiem na śniadanie. Na efekty trzeba trochę poczekać, ale warto. NIe polecam środów ziołowych itp. bez niech po jakimś czasie się nie wyprożnisz. A i miałam to samo co Ty czyli o rzuceniu palenia zastój. Oczywiście sporo płynów w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
konfiturka89 Re: Zaparcia. 24.02.09, 20:21 Jak już dojdzie do zaparcia to nie będę Ci radzić żadnych środków, bo od tego są lekarze, ew. farmaceuci - co pomoże na konkretny przypadek. Ale ogólnie - pić dużo wody mineralnej niegazowanej (żadnych słodzonych soków), dieta bogata w warzywa, z owoców dużo jabłek. Suszone śliwki i morele. Nie opychać się czekoladą i słodyczami. Zmienić pieczywo na pełnoziarniste, najlepiej makaron i ryż też pełnoziarnisty - ja tak jem i żyje mi się całkiem dobrze Odpowiedz Link Zgłoś