mali-nowa 18.02.09, 17:55 Dziewczyny czy ktoras z was miala to swinstwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiek334 Re: swierzb 19.02.09, 08:54 Niestety tak ale to infekcje skóry szybka tdo wyleczenia ale i zarazem mozna sie nia łatwo zarazic i zarazac innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: swierzb IP: 89.174.230.* 19.02.09, 12:41 ja miałam,zaraziłam sie w pracy,podejrzewam że od brudnego ręcznika wiszącego w kuchni.Najpierw na dłoniach wyskoczyły takie ropne krosty.Lekarze nie wiedzieli co mi jest,męczyłam sie smarując to świństwo lekiem na grzybice.Później doszło swęczenie skóry prawie całego ciała. Szok ! zaraźliwe bardzo. Cały dom sie leczył, do tego wygotowywanie i prasowanie bielizny ,pościeli.Przeprasowałam nawet wierzch kanapy na której śpimy. Nie życze nikomu. Z drugiej strony dziwi mnie to że w tych czasach to cholerstwo jeszcze istnieje. Nawet lekarze nie potrafili rozpoznać , po kilku przetestowanych na mnie lekach ,przepisali właściwy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: swierzb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:39 Miałam ja i syn, córka z mężem uniknęli dziadostwa, ale i tak cała rodzina musiała się smarować maścią siarkową robioną w aptece. W domu śmierdziało jak w piekle od tej siarki, oprócz tego wszysztkie ubrania, ręczniki, pościel, bielizna itp. musiało być prane w wysokiej temperaturze i prasowane. Nie życzę nikomu tego draństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek334 Re: swierzb 19.02.09, 14:25 Tak to paskudne świństwo,ja również zaraziłam sie w pracy u pierwsze objawy to potworny świąd w wybranych partiach tam gdzie choroba rozwija sie najszybciej.Po czym zauważyłam rane w okolicy pępka.No niestety po wizycie u dermatologa usłyszałam wstydliwą porawde.U mnie kuracje trwała raptem trzy dni ale wyobrazcie sobie 3 dni bez kąpieli i nacieranie sie śmierdzącą maścia. Teraz mam uraz i pilnuje sie bardzo.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali-nowa Re: swierzb IP: *.chello.pl 19.02.09, 18:12 ja nie mam pojęcia skąd się zaraziłam. Moja siostra,chłopak i siostra chłopaka też to mają. Jedynie moja mama nie. Mam nadzieje ze tez nie bedzie miala. Najbardziej boje sie ze zarazilam moje kolezanki/lub osoby z klasy do ktorej chodze. To jest upokarzajace. Zawsze myslalam ze to z brudu sie bierze. A zarowno ja jak i moi bliscy dbamy o higiene.Co najlepsze to z moim chlopakiem nie wiemy kto z nas to mial jako pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek334 Re: swierzb 20.02.09, 08:03 Wiem ze to jest przykre,ja sama w pracy się nie przyznałam widziało tylko najblizsze otoczenie.Owszem tak samo jak Ty martwiłam sie o kolegów z pracy ale na szczescie nikt poza mną tegonie miał wiec nie musiałam sie do niczego przyznawac.A co do higieny- ja jestem moze nie pedantką ale dam o siebie i uwierz mi kiedy się o tym dowiedziałam doznałam szoku-co ja i taka dolegliwosc? to nie możliwe przeciez podstawowe zasady higienny to u mnie norma. ale pani doktor mowiła ze to nie ma znaczenia.Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś