askad18 29.03.09, 12:18 Dziewczyny znacie jakis inny skuteczny lek, ktory zlagodzilby bol miesiączkowy bo ten lek mi wcale nie pomaga. A zwariuje, dzisiaj niedziela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 12:31 spacer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 12:40 ja to umieralam wczoraj nad ranem bylam u 2 lekarzy, mialam badania -usg, wszystko w normie,kazali mi wziac pyralgine. zakaszlec nie moglam, lekka dziura na drodze, jadac w autobusie - mocniejszy bol. zmiana wysokosci kraweznika - mocniejszy bol.gdy wstalam, usiadlam, odwrocilam sie (lezac) - bol wyobrazcie sobie ze moj bol jest jak przy zakwasach - kazdy ruch i bol. leze- bol "praca" jelit - wzmozony bol. i nie wiem od czego stwierdzili ze to od miesiaczki, bo nic nie widzieli na 2 usg. kazali mi zrobic badania moczu, ob i jeszcze jakis i isc do mojej gin nie mowiac ze apetytu nie mialam - wczoraj zjadlam 3 kromki i 2 jajka, pol wafelka i 3 lyzki salatki. juz nie mialam co wziac to wzielam polopiryne. zasnelam- troche lepiej, wzielam juz 3 polopiryny i nie co lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.kalisz.mm.pl 29.03.09, 12:53 ...znam to z autopsji, gdy mam okres to dla mnie 1 dzień to masakra ale jestem po kilku operacjach ginekologicznych(zrosty i inne sprawy) to moja lekarka na dzień dobry (w 1 dniu okresu) kazała brać 2 ketonale forte...działało kilka lat ale...mam zmianę leku i biorę obecnie Zaldiar (tramal z paracetamolem) Ulgaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.sds.uw.edu.pl 29.03.09, 15:49 Jeśli USG nic nie wykazało, to lepiej zbadaj sobie hormony (estrogeny, androgeny, prolaktynę). Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: ketonal na bol miesiaczkowy... 29.03.09, 19:52 NIE WOLNO brać polopiryny, aspiryny w czasie miesiączki!!! Możesz dostać krwotoku! Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: ketonal na bol miesiaczkowy... 29.03.09, 15:55 A lekarz nic nie poradził? Nie określił jaka jest przyczyna bólu? Odpowiedz Link Zgłoś
askad18 Re: ketonal na bol miesiaczkowy... 29.03.09, 16:23 Wybieram sie dopiero do lekarza, bylam jakies 5 miechow temu, przepisal jakies leki, ktore niestety nic nie pomogly...... Czy to mozliwe zeby az okres przebiegal tak bolesnie>?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 16:27 bol miesiaczkowy? wlasnie planuje isc do lekarza przed swietami. musze zrobic badanie moczu, ob i jeszcze jakis crp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 16:33 a czy moge poprosic lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie na badania? albo ginekologa? niestety z pieniedzmi krucho Odpowiedz Link Zgłoś
siegfriedswaelderin Re: ketonal na bol miesiaczkowy... 29.03.09, 18:51 Jeśli masz normalnego lekarza, to tak ;> Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: ketonal na bol miesiaczkowy... 29.03.09, 17:14 Możliwe,ale warto stwierdzić przyczynę.Gorzej,jak wszystko jest OK,a boli nadal.Tak jest u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.kalisz.mm.pl 29.03.09, 17:21 Ja miałam badania hormonalne i wszystko ok, wyniki tarczycy w normie, ale nie mam jednego jajnika/jajowodu, który został usunięty w trakcie operacji i zostały zrosty...1 dzień cyklu to masakra...prawie mdlałam z bólu...ketonal działał jakiś czas (ale po nim za bardzo spadało mi ciśnienie, które i tak mam niskie), a teraz stosuje zaldiar i starcza mi jedna tabletka na okres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.03.09, 17:38 nigdy takiego bolu nie mialam. teraz mnie boli predzej ze strony zoladka-jelit, moze to od za-swiezego ciasta dzisiaj wzielam 3 tabletke polopiryny. zobacze jak jutro bedzie. jesli nadal bedzie mnie bolal to pojde w czasie wykladow do lekarza I kontaktu. jeszcze chodze do dziecinnego a tam przyjmia mnie o kazdej porze dnia dla doroslych - trzeba sie wystac od 7 rano Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: ketonal na bol miesiaczkowy... 29.03.09, 19:55 Jeszcze raz powtórzę: NIE WOLNO brać polopiryny, aspiryny w czasie miesiączki!!! Możesz dostać krwotoku! Poza tym, co niby miałaby zdziałać? Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: ketonal na bol miesiaczkowy... 29.03.09, 22:17 u mnie zadzialalo, a nie mialam nic pod reka . sobota, apteki nie czynne. no i widac skutek Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: ketonal na bol miesiaczkowy... 29.03.09, 22:23 >Możesz dostać krwotoku! przepraszam za te slowa : noo , wtedy moze by lekarz cos zrobil,a nie powiedzial : prosze wziasc leki przecibolowe. bralam pylargine ktora ginek zalecil i nie pomoglo - 3 tabletki az ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.jjs-isp.pl 29.03.09, 23:13 Salicylany w czasie miesiaczki? !!!! I to jeszcze w takich dawkach? Czy Wy mysliscie troche? Pomijajac krwotok, wiece jak latwo sie nimi zatruc....!!!! Uzywajcie czasami mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ketonal na bol miesiaczkowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 23:24 dlaczego używasz liczby mnogiej? Odpowiedz Link Zgłoś
genie.in.the.bottle bulinka... 29.03.09, 23:31 Polopiryna w czasie okresu? 3 tabletki pyralginy? Jestes odwazna czy glupia?Czy jedno i drugie? Wiesz,ze salicylany maja niski prog toksycznosci?Wiesz ile w Pl czeka na dawce watroby?I dziwisz sie,ze zoladek albo jelita Cie bola?A wiesz,ze te tabletki z***** uszkadzaja ich sluzowke? A Ty na dodatek w takich ilosciach je bierzesz...Jezeli masz silne bole miesiaczkowe i skape krwawienie w pierwszych dniach okresu ( co moze wzmagac bol ) to kwas salicylowy mozesz brac na jakies 2-3 dni przed okresem, nie dluzej.Wtedy tez mozesz zaczac brac leki rozkuroczowe, ( nos-pa,buscopan),a jak juz zoabczysz krew to mzoesz wziac lek.bolowy,a nie czekac do monetu az zacznie bolec.Tylko jakis rozsadny i w rozsadnych dawkach.Ja juz przerabialam ketonal,diclofenac itp.Teraz biore paracetamol z kodeina, i w polaczeniu z reszta dziala cuda.I moze zmien lekarza,bo jak kaze brac pyralgine na bole miesiaczkowe to dobrze o nim nie swiadczy.Nie wiem jakie masz silne bole, ale moje prawie mi zycie zrujnowaly, az trafilam na lekarke,ktora potrafila mnie ustawic na leczeniu p/bolowym.I u mnie walka z bolem nie zaczyna sie w 1 dniu okresu, tylko wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: bulinka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 23:56 hmm ja mam takie bole ze 1 nospa wystarczy, przez 1-2 dni troszke silniejsze skurcze. ale wczoraj rano obudzilam sie z takim ostrym bolem ze nie ogarnialam co jest grane. pomyslalam sobie - cos sie dzieje niedobrego. wstalam wzielam nospe, troche przeszlo. polozylam sie w nadziei ze zasne ale bol przyszedl z powrotem. zamowilam taksowke i pojechalam na izbe przyjec , odeslali mnie do drugiego szpitala, bo sprzetu nie mieli a tam mi zrobili morfologie i usg, powiedzieli ze nic nie pokojacego nie widza i kazali jechac do drugiego szpitala na konsultacje z ginem. oczywiscie gin zbadal mnie na fotelu, zrobil usg i bylo w normie. kazal zrobic w/w badania i sie skonsultowac z moim ginem. powiedzialam ze biore nospe, a on odparl ze nospa to nie lek przeciwbolowy, tzn ze nic nie da, i zeby, brala pyralgine pyralgina podzielilam sie z moim facetem, bo jest chory i wzielam 3 dawki w ciagu dnia. mialam bol jak wyzej wymienilam (tzn jakbym miala zakwasy, za kazdym ruchem bolal mnie brzuch), ale non stop bolal, nie bylo ani minuty przerwy, non stop bolal. czy sie przewrocilam na drugi bok, czy usiadlam, czy zakaszlnelam to mnie bolal bardziej. przy dotyku tez bolal. odstawilam wszystko - gotowanie, sprzatanie, zakupy. skonczyly mi sie tabletki to musialam sie ratowac co mialam pod reka, no to trafilam na polopiryne. po kazdej tabletce czulam poprawe, ale nadal mnie brzuch bolal. teraz jest lepiej bo bol ustapil na tyle ze moge normalnie funkcjonowac Odpowiedz Link Zgłoś